Ποιες νέες στοιχηματικές ανοίγουν στην Ελλάδα

Νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες

Οριστικό… τέλος στο καθεστώς της προσωρινής αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιρειών στην Ελλάδα έδωσε το νέο νομοσχέδιο που προσδίδει έναν απόλυτα νόμιμο χαρακτήρα στις εν λόγω εταιρείες.

Εφεξής, η άδεια είναι διάρκειας 7 ετών, με 5 εκατ. ευρώ για το εν λόγω διάστημα για κάθε άδεια (3 + 2, βλ. παρακάτω) και απαγορεύεται, σε μία άδεια, να υπάρχει παραπάνω από μία εταιρεία. Ως δηλαδή κάνει η Sporting Odds Limited με τις Sportingbet, Vistabet, Bwin ή η Rebels Gaming Ltd με τις Interwetten και Winmasters. Μερικές, ακούγεται ότι δεν θα ανανεώσουν την προσωρινή τους άδεια διότι τα χρήματα, για την 7ετία, είναι πολλά, πάνω από τα στάνταρ τους, έστω.

Συνάμα, αναμένεται είσοδος στην ελληνική αγορά τουλάχιστον τριών, νέων στοιχηματικών και μία… στα προσεχώς: τούτη προέρχεται από τη σύμπραξη του ομίλου ΟΤΕ και της Intralot με στόχο τα μέσα του 2021, ίσως κι από το 2022. Στην πιάτσα ακούγεται έντονα για άμεση δραστηριοποίηση στη χώρα μας της ρώσικης Fonbet, της σκανδιναβικής Betsson, μιας αυστραλιανής αλλά και μιας αγγλικής.

Οι λεπτομέρειες για τις άδειες

Για τη χορήγηση άδεια διεξαγωγής διαδικτυακού στοιχήματος στη χώρα η τιμή ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ και για την αντίστοιχη άδεια διεξαγωγής λοιπών τυχερών παιγνίων (όπως on line casino) στα 2 εκατ. ευρώ. Αρα, κάθε παλιά εταιρεία που θέλει να συνεχίσει με το νόμιμο καθεστώς και όχι με το, επί σειρά των, προσωρινό status quo, οφείλει να καταθέσει 5 εκατ. ευρώ (σε 3 ή 4 δόσεις) για άδεια διάρκειας 7 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλες οι γνωστές στοιχηματικές εταιρείες (pamestoixima, stoiximan, bet365, sportingbet, netbet κλπ.) κατέθεσαν έγγραφα για να λάβουν άδεια, με εξαίρεση μερικές λεγόμενες «μικρές».

Η διαδικασία είναι ανοιχτή, δεν υπάρχει deadline για οποιονδήποτε νέο ενδιαφερόμενο που οφείλει να καταθέσει εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ, παράβολο 10.000 ευρώ και πιστοποιητικό οικονομικής και φορολογικής ενημερότητας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις