Κλειστό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Κλειστό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Καλημέρα σας Κουβανέζοι όλης της γης! Προχθές στον αγώνα της Βίρτους Μπολόνια με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν πληρωθήκαμε το διπλασιασμό, αλλά χάσαμε τον πενταπλασιασμό για μόλις ένα πόντο από τους φιλοξενούμενους, καθώς ο αγώνας έληξε με σκορ 85-79.

Σήμερα όμως έχουμε Euroleague και ακόμα περισσότερο έχουμε το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Την τελευταία διετία δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να παρακολουθούμε αντίπαλες τις δυο ομάδες και το πιθανότερο σενάριο λέει πως το αποψινό θα είναι το ένα από τα δύο ματς μεταξύ τους στη φετινή σεζόν. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει την παρουσία κόσμου στο ντέρμπι, και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που αφαιρεί κομμάτι της αίγλης του. Ωστόσο ένας αγώνας μεταξύ των δύο «αιωνίων» είναι πάντα διαφορετικός από τους άλλους και αυτό το γνωρίζουν οι δύο προπονητές, αλλά και οι περισσότεροι από τους παίχτες.

Βίοι αντίθετοι για τις δυο ομάδες στην πρεμιέρα της Euroleague. Οι «πράσινοι» πέτυχαν μεγάλη νίκη στην έδρα της Κίμκι. Η απουσία των Σβεντ, Γιόβιτς και Μονρό, δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση την επιτυχία του τριφυλλιού, μιας και παρατάχτηκε με μοναδικά γκαρντ τους Νέντοβιτς, Φόστερ, Μποχωρίδη και Καλαϊτζάκη, εκ των οποίων ο πρώτος έκανε μια τραγική εμφάνιση που δύσκολα θα ξανακάνει, και ο τελευταίος αγωνίστηκε ελάχιστα. Το κενό στα γκαρντ, λόγω του τραυματισμού του Τζάκσον ήρθε να αναπληρώσει ο Σάικς. Επιστρέφει ο Σαντ Ρος, αλλά τραυματίστηκε ο Μποχωρίδης, ο οποίος βοήθησε πολύ στον αγώνα με τη Κίμκι.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν θύμα έκπληξης την προηγούμενη βδομάδα. Ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις σε έναν αγώνα που φαινόταν να ελέγχουν. Οι 7 ασίστ του Σλούκα δεν έφτασαν στους Πειραιώτες, αλλά και ο ηγέτης τους Βασίλης Σπανούλης έμεινε σε ρηχά νερά. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χασάν με 6/6 δίποντα και 3 ριμπάουντ. Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Μπαρτζώκα η απουσία του Ζαν Σαρλ.

Το αποψινό ματς σίγουρα δεν είναι κρίσιμο για τη σεζόν από βαθμολογικής άποψης. Ο Παναθηναϊκός έρχεται με μια νίκη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα θέλει λιγότερο τη νίκη απόψε. Άλλωστε ένα 2/2 θα ήταν ιδανικό ξεκίνημα και θα έδινε πίστωση χρόνου στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έρχεται με την καλύτερη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ. Θέλει και αυτός τη νίκη, για να «ισοφαρίσει» την ήττα από τη Ζαλγκίρις, φυσικά για το γόητρο, αλλά και γιατί στη «διαβολοβδομάδα» που έπεται αντιμετωπίζει Αρμάνι και Μακάμπι. Περιμένω ένα σκληρό αγώνα και πιθανότατα κλειστό. Το σκορ δύσκολα θα ξεφύγει και αυτό θα φανεί από τα πρώτα λεπτά. Δύσκολα βγαίνει φαβορί και αυτό φαίνεται στις αποδόσεις. Στα ειδικά των παιχτών ο Παπαγιάννης θα δυσκολευτεί στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτός στόχος οι 7 πόντοι στην επίθεση απέναντι στον όχι και τόσο δυνατό Ολυμπιακό στη θέση «5».

Η δεύτερη αναμέτρηση που θα μας απασχολήσει είναι αυτή της Αρμάνι με τη Βιλερμπάν. Οι Ιταλοί κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Μπάγερν στην παράταση την προηγούμενη βδομάδα. Οι Ντιλέινι και Χάινς ήταν μπροστάρηδες της νίκης αυτής με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Η Βιλερμπάν με τη σειρά της, μπορεί να ηττήθηκε, αλλά έβαλε δύσκολα στη Βαλένθια. Η καλή της άμυνα κράτησε τους Ισπανούς στους 65 πόντους, όμως η επίθεσή της πέτυχε μόλις 63. Το ρόστερ της Αρμάνι είναι δύο σκαλοπάτια καλύτερο από αυτό των Γάλλων, και παρόλο που τα τελευταία χρόνια βγάζει ένα κόμπλεξ στο κάτι παραπάνω, αν φέτος θέλει να μπει στα play-offs, τέτοια ματς πρέπει να τα καθαρίζει. Δεν έχουν δέσει ακόμα οι ομάδες για να δούμε μεγάλες διαφορές στο σκορ, παρά τη διαφορά δυναμικότητας και η Βιλερμπάν δύσκολα θα φτάσει σε υψηλό σκορ.

Μονό

21:00 Παναθηναϊκός (+6,5) – Ολυμπιακός: 1 & under 157,5 (2.17)

Μονό

21:00 Παναθηναϊκός  – Ολυμπιακός: Παπαγιάννης over 6,5 πόντοι (2.00)

Combo

21:45 Αρμάνι Μιλάνο – Βιλερμπάν (+15,5): 2 & Βιλερμπάν under 79,5 πόντοι (1.80)

Ρίσκο

21:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Καμία ομάδα στους 20 πόντους στην 1η περίοδο (3.25)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις