Ο κίνδυνος, το κίνητρο και η ανάγκη

Ο κίνδυνος, το κίνητρο και η ανάγκη

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Δεν ήμασταν παρόντες στο ραντεβού της Πέμπτης, ερχόμαστε σήμερα με στόχο μια καλή κι επιτυχημένη επάνοδο. Σκοπός της στήλης αυτής να βρίσκει ευκαιρίες και μέσω τεκμηριωμένων επιλογών να οδηγεί στην επιτυχία. Για σήμερα, έχουμε 4 ευκαιρίες κατά τη ταπεινή μας γνώμη, που θα τις επιλέξουμε με μεγάλη ζέση. Δύο μονές επιλογές και μια δυάδα, κατά την αγαπημένη μας τακτική.

Χρόνινχεν – Άγιαξ

Δεν πραγματοποίησε κάποια ονειρική εμφάνιση ο Άγιαξ απέναντι στην Φίτεσε, μάλλον κολακευτικό το νικηφόρο 2-1 εντός απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε για να κερδίσει.

Είδε την Φίτεσε να μπαίνει πιο δυναμικά και επιθετικά και ήδη στα πρώτα λεπτά είχε τις φάσεις της για προβάδισμα, κάτι που δεν έγινε. Ο “Αίαντας” προοδευτικά κέρδιζε σε κατοχή και ψυχολογία, άρχισε να γίνεται απειλητικός και ευτύχησε να προηγηθεί στο 21’ με τον Μαζραουί. Η πίεση δεν έπαψε, έχασε τον αμυντικό Άλβαρεζ με κόκκινη (44’), αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ.

Η Φίτεσε μπήκε δυνατά και στο β’ ημίχρονο, και για ένα τέταρτο κυριάρχησε σε φάσεις και αποτελεσματικότητα με επιστέγασμα το την ισοφάριση (1-1/56’). Ο Άγιαξ όμως εκμεταλλευόμενος την πίεση στην μπάλα, την ανάκτησή της, τα σουτ και την αποτελεσματικότητά του πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (2-1/70’) σ’ έναν αγώνα που η ισοπαλία έμοιαζε δίκαιη. Ουσιαστικά αυτό που ’’έκαψε’’ την Φίτεσε ήταν τα ατομικά λάθη και ότι όφειλε να μην χάνει συχνά την μπάλα, αν και άξιζε το Χ.

Ο Άγιαξ θα είναι σχεδόν πλήρης, με μόνη απουσία του τιμωρημένου αμυντικού Άλβαρεζ. Ωστόσο, ήδη βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με τον  αμυντικό Ντεστ να αποκτάται από την Μπαρτσελόνα του Κούμαν και τον Άγιαξ να κλείνει τον καλό αμυντικό Κλάιμπερ (Ουτρέχτη) για να καλύψει το κενό.

Μετριότατο ξεκίνημα για τη Χρόνινχεν μιας και πρόσθεσε ακόμα μια βαριά ήττα στη λίστα της. Θύτης η Τβέντε που με το πειστικό 3-1 συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Η ομάδα του Μπούις στηρίχτηκε στην συντριπτική κατοχή μπάλας, στις πολλές φάσεις που δημιούργησε, αλλά η αχίλλειος πτέρνα της ήταν η τρομερή αναποτελεσματικότητα που επέδειξε και τα αρκετά ατομικά λάθη. Η Τβέντε ήταν αποτελεσματική, είχε επιθετική έφεση και την τιμώρησε. Μοναδική απουσία (ξανά) ο εξτρέμ Άριεν Ρόμπεν. Πρόκειται για έδρα στην οποία έχει παράδοση ο “Αίαντας” και σημειώνονται γκολ.

Εκτίμηση: Καθόλου αποτελεσματική η Χρόνινχεν στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν πείθει και φαίνεται ότι θέλει ακόμα δουλειά και να βελτιώσει αρκετά πράγματα. Ο Άγιαξ βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αλλά ως τώρα τα κάνει όλα σωστά, έχει μεγάλο πλεονέκτημα στον πάγκο, τον Έρικ Τεν Χαγκ, που ξέρει καλά τον σύλλογο και φρόντισε να θωρακισθεί με ταλέντο και ταχύτητα έτι μία φορά. Θα τον στηρίξουμε.

Μπεσίκτας  – Γκεντσλερμπιρλίγκι

Μπεσίκτας σε κρίση. Αυτός είναι ένα ταιριαστός τίτλος για την ομάδα του Σεργκέν Γιαλτσίν, η οποία δε λέει να συνέλθει και ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα έχει χάσει όλα. Ζημιά οικονομική αλλά και στην εικόνα του συλλόγου. Ήδη το διοικητικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποίησε ζήτησε από τον επιθετικό Λενς και τους αμυντικούς Ντάγκλας και Μιρίν να βρουν προτάσεις και να φύγουν. Στα αγωνιστικά, η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, βαριά ήττα από την Κόνιασπορ με 4-1 εκτός σε έναν αγώνα που πλήρωσε τα αμυντικά κενά, τα πολλά ατομικά λάθη, τα πολλά φάουλ που παραχώρησε κοντά στην περιοχή της, την αναποτελεσματική της επίθεση και την ανούσια συντριπτική κατοχή. Κακή δεν ήταν ούτε άξιζε 4 γκολ, αλλά τιμωρήθηκε βαριά με την Κόνιασπορ να είναι δυνατή στα τελειώματα και να δημιουργεί ικανό αριθμό φάσεων. Αναζητά μια νίκη-βάλσαμο τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους και η Γκεντσλερμπιρλίγκι φαντάζει ιδανικό θήραμα. Θα στερηθεί τον φορ Ν’Κουντού που έχει χτυπήσει και αποτελεί και μετεγγραφικό στόχο των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ενώ αμφίβολοι είναι ο μέσος Χάτσινσον και Σελέμπι.

Η Γκεντσλερμπιρλίγκι είναι μια μετριότατη ομάδα, με καλή επιθετική γραμμή αλλά δεν αποδίδει. Πραγματοποίησε μια ακόμα αδιάφορη και στείρα εμφάνιση και το ’’άδειο’’ 0-0 αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Αδύναμη στα τελειώματα, χωρίς φαντασία στο στυλ παιχνιδιού και από ένα ημίχρονο καλό, δεν μπορούσε να περιμένει πολλά. Κακή σε επίθεση και ακόμα πιο κακή στην άμυνα με μέσο όρο ανά αγώνα 1,75 γκολ παθητικό ενώ ακόμα δεν έχει σκοράρει (!). Εκτός ξανά ο μέσος Μπερσιμπέκ.

Εκτίμηση: Μια νίκη αναζητά εναγωνίως η Μπεσίκτας που έχασε τα πάντα σε λίγες μέρες και παρά το κλίμα και την αναταραχή αγωνιστικά έχει το ρόστερ και την ομάδα να κάμψει την αντίσταση της αδύναμης Γκεντσλερμπιρλίγκι. Θα το πάρουμε το σχετικό ρόστερ και θα τη στηρίξουμε σε δυάδα με τον Άγιαξ και όσοι θέλετε, μπορείτε να τολμήσετε και φαν μπετ το σκορ 2-0.

Παναθηναϊκός – Άρης

Πάμε στα ελληνικά λημέρια, για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά, αφού το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γεμάτο ιδιαιτερότητες και εξωαγωνιστικό ρεπορτάζ. Σημαντικό παιχνίδι γοήτρου, κινήτρου, αποδείξεων και ανάγκης βαθμών για τις δύο ομάδες που είναι σε μεταβατικό στάδιο, με αρκετά προβλήματα (οικονομικά και διοικητικά) που δεν τις αφήνουν να πάρουν ανάσα.

Ο μεν Παναθηναϊκός με τον Ντάνι Πογιάτος να προβληματίζει ομάδα και φιλάθλους και με νεανικό ρόστερ προσπαθεί να βρει σταθερότητα, στυλ παιχνιδιού, ταυτότητα. Εμφανίζεται επιπόλαιος, χωρίς διάθεση κυριαρχίας, δεν είναι πλέον ομάδα κατοχής ούτε καν ελέγχου του αγώνα. Ο Μακέντα μοιάζει αποκομμένος και δεν είναι ομάδα που εμπνέει εμπιστοσύνη σε καμία πλευρά του γηπέδου.

Ο Άρης είναι σε μια αντίστοιχη κατάσταση που με την επικείμενη προσθήκη του αμυντικού χαφ Κάτσε, ευελπιστεί να λύσει ζητήματα ανασταλτικά, που σε αυτό το κομμάτι δείχνει αφέλεια, επιπολαιότητα, κακή διαχείριση και κενά. Αποκλεισμός-σοκ από την Ευρώπη, άρα σημαντική οικονομική ζημία, ισοπαλία στην πρεμιέρα με τα Γιάννενα που σώθηκε ως δια μαγείας ο βαθμός (έχανε 0-2) και καλή εμφάνιση μόνον στο α’ ημίχρονο στον Βόλο, όταν και εκμεταλλεύθηκε την υπεροχή για το τελικό 0-1 (16’).  Ο Ένινγκ είναι πλέον παρελθόν και Φετφατζίδη υπό πώληση.

Εκτίμηση: Δείχνουν ικανές επιθετικά, αμυντικά είναι ευάλωτες και ελλιπείς και στη μεσαία γραμμή δεν υπάρχει έλεγχος. Μετριότατες ομάδες που ναι μεν έχουν στόχους, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να τους ικανοποιήσουν, αν συνεχίσουν έτσι. Υπάρχει κίνητρο, ανάγκη και θέληση για γκολ και θα πάρουμε το αμφίπλευρο σκοράρισμα σε υψηλή τιμή.

Μπάγερν Μονάχου – Χέρτα Βερ.

Με τον Χάνσι Φλικ να έχει βρει το κουμπί της Μπάγερν οι Βαυαροί θυμίζουν κάτι από παλιά και ήδη ξεκίνησαν με εκκωφαντικό τρόπο να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Νικητές Σούπερ Καπ Ευρώπης (2-1 τη Σεβίλλη στην παράταση) νικητές Σούπερ Καπ Γερμανίας και νικητές στην πρώτη αγωνιστική με το τρομερό 8-0 επί της Σάλκε. Σαφώς και δεν αγνοούμε την βαριά ήττα με 4-1 από την αιώνια νικήτρια Χόφενχαϊμ αλλά δεν θα αγνοήσουμε και τις σχέσεις των δύο διοικήσεων ούτε τις… δοσοληψίες τους. 3/3 παιχνίδια ως τώρα έχει σκοράρει από ημίχρονο, 1/2 παιχνίδια με την Χέρτα εντός το ίδιο και αυτό βασίζεται στην κατοχή μπάλας και στην υπεροχή που θέλει να έχει. 3/3 gg/over όπως και η Χέρτα και με παράδοση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Βαυαρία. Χωρίς σοβαρές απουσίες οι Βαυαροί, λογικά θα κυνηγήσουν τη νίκη, θα έχουν κατοχή, άρα είναι πιθανόν να σκοράρουν πρώτη και δη στο ημίχρονο. Δε θα επιλέξουμε τη νίκη τους όμως, γιατί οι δυο ομάδες πολλά έχουν κάνει μεταξύ τους.

Η Χέρτα δείχνει αξιόπιστη επιθετικά, πήρε ευρεία νίκη με Βέρντερ (1-4 εκτός), έχασε με άσχημο τρόπο εντός από την Άιντραχτ και θέλει να βρει σταθερές εμφανίσεις και μέταλλο. Είναι ομάδα που στηρίζεται στην κατοχή, στις πολλές φάσεις και στον έλεγχο του αγώνα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει τον… καθρέφτη της, αν μπορούμε να το πούμε αυτό για την Μπάγερν. Σκορ έχει βρει από ημίχρονο ήδη 2 φορές, γκολ σημειώνει, άρα το λογικό είναι να περιμένουμε γκολ. Παραδοσιακά δυσκολεύει την Μπάγερν. Απών ο μέσος Μάιερ.

Εκτίμηση: Επιθετικές ομάδες, κατοχή και φάσεις τα ατού, προβλήματα στην άμυνα λίγο πολύ και οι δύο και αναμένουμε γκολ. Πάμε με ένα ειδικό στοίχημα.

Δυάδα (απόδοσης 2.30)

13:15 Χρόνινχεν – Άγιαξ: 2 (1.42)

16:00 Μπεσίκτας  – Γκεντσλερμπιρλίγκι:  1 (1.62) 

Μονό

16:00 Παναθηναϊκός – Άρης: Goal/goal (2.07)

Μονό

19:00 Μπάγερν – Χέρτα: Over 2,5 & goal/goal & over 0,5 στο 1ο ημίχ. (2.20)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις