Από Βεστφαλία μέχρι Μίντλεσμπρο

Από Βεστφαλία μέχρι Μίντλεσμπρο

Καλημέρα σε όλη την παρέα! Έφυγε λοιπόν και ο Σεπτέμβρης, μήνας μεταβατικός για την εκ νέου προσαρμογή μας στην καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και μπροστά μας ανοίγεται για τα καλά ο δρόμος του φθινοπώρου. Ένας δρόμος που, εκτός της μελαγχολίας που γεννά και της προσμονής που δημιουργεί για την περίοδο των Χριστουγέννων, φέρνει και πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τις οποίες είχε συμπαρασύρει στο διάβα της η πανδημία του κορωνοϊού. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε και πάλι κάποια διακοπή λόγω του ιού, με την υγεία όλων φυσικά να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα.  

Η προηγούμενη στήλη δε στέφθηκε από επιτυχία αφού, αν και πέρασε άνετα το δύσκολο over του Europa League στο ματς της Μάλμε με την Γρανάδα, μας “πούλησε” η Λεβάντε που έκανε μία-δύο ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στο “Πιθχουάν”.  

Σήμερα θα ποντάρουμε σε τρία μονά παιχνίδια, έχοντας ως βάση μας την επίτευξη τερμάτων. Δύο αγώνες από Αγγλία και ένας από Γερμανία στο μενού. 

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Ντόρτμουντ 

H oμάδα του Λουσιάν Φαβρ μετά τις 2 διαδοχικές ήττες από Άουγκσμπουργκ και Μπάγερν αναζητά άμεσα επανάκαμψη, υποδεχόμενη την επικίνδυνη Φράιμπουργκ στο “Zιγκνάλ Ιντούνα Παρκ”. 

Οι Βεστφαλοί διαθέτουν επιθετικογενή ομάδα, πλούσια σε ταλέντο και ποιότητα. Χάαλαντ, Ρόις, Μπράντ, Βίτσελ είναι ενδεικτικά μερικά από τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα του ο Ελβετός τεχνικός. Στον τελευταίο αγώνα εναντίον της Μπάγερν για το Super Cup η Ντόρτμουντ έδειξε αντοχές, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 ισοφαρίζοντας, αλλά τελικά υπέκυψε στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης στο 82ο λεπτό. Ευκαιρία για ανασύνταξη ο σημερινός αγώνας μετά την προηγούμενη ήττα στο πρωτάθλημα από την Άουγκσμπουργκ εκτός με 2-0. 

Η Φράιμπουργκ είναι αήττητη στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν για την Bundesliga, δείχνοντας καλά δείγματα προς ώρας. Στη νίκη με 2-3 επί της Στουτγκάρδης την πρώτη αγωνιστική είδε το χάρο με τα μάτια της, καθώς λίγο έλειψε να χάσει τη νίκη από 0-3, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν τα άχαστα στο τέλος του αγώνα για την ισοφάριση. Αστοχία και ατυχία, όμως, της στέρησαν τη νίκη απέναντι στη Βόλφσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο τέρμα ενώ είχε και δοκάρι. Επιθετικά εξαιρετική, αμυντικά επιρρεπής στα λάθη… 

Θεωρώ ότι θα έχει αρκετά γκολ ο συγκεκριμένος αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες με πολύ επιθετικό ταλέντο. Έχει μεγάλη τύχη το αμφίτερμα, θα επιλέξω όμως το over 3,5 που πληρώνει λίγο καλύτερα. 

Aμφίρροπο ματς στο “Ρίβερσαϊντ” 

Δύο εβδομάδες μετά το 0-2 για το League Cup, οι δύο ομάδες αναμετρώνται ξανά στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για την 4η αγωνιστική της Championship. 

Η Μίντλεσμπρο δείχνει αγωνιστικά να βρίσκεται σε σωστό δρόμο, αλλά οι αρκετές χαμένες ευκαιρίες σε συνδυασμό με κάποιες αμυντικές ολιγωρίες, της έχουν στοιχίσει σε βαθμούς με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στις 3 πρώτες αγωνιστικές. Ο Νιλ Γουόρνοκ βλέπει την ομάδα του να παλεύει τους αγώνες και ποντάρει στο… ξεμπούκωμα του Ασομπαλόνγκα σε συνδυασμό με την έλευση του Άκπομ, ώστε η “Μπόρο” να πάρει μπρος επιθετικά.   

Απέναντί της απόψε η αψυχολόγητη Μπάρνσλεϊ. Δύο νίκες σε τρία ματς έχει κάνει στο League Cup, αυτές απέναντι σε Νότιγχαμ και Μίντλεσμπρο χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, αλλά στο πρωτάθλημα έχει πάρει μόλις έναν βαθμό χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα. Δημιουργεί φάσεις μπροστά από την εστία των αντιπάλων, αλλά η αφλογιστία των επιθετικών της είναι εμφανής. Ειδικά την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Ρέντινγκ, θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να προηγηθεί στο σκορ, αλλά εν τέλει μένοντας με 9 παίκτες ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας. 

Μοιρασμένη η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες με συνολικό απολογισμό 7-2-6. Πάμε στα γκολ, καθώς πιστεύω ότι κάποια στιγμή η Μπάρνσλεϊ θα ξεκινήσει να σκοράρει, ενώ η Μίντλεσμπρο έχει δείξει επιθετικές αρετές και ίσως εκμεταλλευτεί τα κενά της Μπάρνσλεϊ στα μετόπισθεν. Over σε απόδοση πάνω από διπλασιασμό της μίζας. 

Δημιουργούν εύκολα κινδύνους Φόρεστ Γκριν και Γουόλσολ 

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο “Νιου Λον” με τη γηπεδούχο να είναι ισχνό φαβορί της αναμέτρησης και τη Γουόλσον να θέλει να κάνει το… μπαμ. 

Η Φόρεστ Γκριν έχει μαζέψει 5 βαθμούς μέχρι τώρα όντας αήττητη με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ρήγματα σε κάθε αγώνα στις αντίπαλες άμυνες, αλλά μένει εκτεθειμένη στα μετόπισθεν και στο προηγούμενο ματς κόντρα στη Σάλφορντ (0-0) θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ηττηθεί.  

Σε ίδιο ρυθμό και αγωνιστικό ύφος κινείται και η Γουόλσολ που είναι επίσης αήττητη, με 1 νίκη και 1 ισοπαλία, έχοντας δώσει δύο αγώνες μέχρι στιγμής για τη League Two. Αγώνας-ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου αυτός της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Χάρογκεϊτ, με τις δύο ομάδες να χάνουν σωρεία ευκαιριών έχοντας από ένα δοκάρι και το τελικό 2-2 να τα λέει όλα.  Πάμε κι εδώ στα γκολ, με την επιλογή του over να διπλασιάζει. 

Μονό 

16:30 ΝτόρτμουντΦράϊμπουργκ: Over 3,5 (2.25) 

Μονό 

17:00 ΜίντλεσμπροΜπάρνσλεϊ: Over 2,5 (2.10) 

Moνό 

17:00 Φόρεστ Γκριν – Γουόλσολ: Over 2,5 (2.00)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις