Πληρώνουν τα… πουλέν στην Ασία

Πληρώνουν τα... πουλέν στην Ασία

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω και πάλι όλους και όλες καλά. Τηρώντας την υπόσχεση μου και αφού πλέον έχω στα χέρια μου και τις αποδόσεις ξεκινώ αμέσως μια μικρή ανάλυση και πρόβλεψη για τα δύο σημερινά ματς – ημιτελικούς στη δυτική ζώνη του ασιατικού Champions League.

Και πάλι αραβική κόντρα

Πρώτο ματς χρονικά αυτό ανάμεσα σε Αλ Νασρ και Αλ Αχλί, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16:40. Οι τυπικά γηπεδούχοι από το Ριάντ συμπληρώνουν φέτος τα 65 χρόνια ύπαρξης τους, είναι ο παλαιότερος και πιο πετυχημένος σύλλογος στη χώρα τους και με το όνομα Αλ Νασρ να σημαίνει νίκη. Με καλές εμφανίσεις και τον φορ τους Χαμντάλα να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στις τελευταίες 9 διεθνείς υποχρεώσεις της, πέρασε πρώτη από τη φάση των ομίλων, ενώ και στα προημιτελικά απέκλεισε πιο εύκολα, από ότι μαρτυρά το τελικό 1-0, την Αλ Τααβόν επίσης από τη Σαουδική Αραβία.

Αντίπαλος της θα είναι η 3η στη περσινή βαθμολογία της Pro League στη Σαουδική Αραβία, Αλ Αχλί, η οποία επίσης πέρασε ως πρώτη τη φάση των ομίλων, έχοντας βέβαια απείρως ευκολότερο έργο από τη σημερινή της αντίπαλο, αφού στην ουσία χρειάστηκε μόλις μία νίκη στο τουρνουά έναντι των Ιρακινών της Αλ Σορτά και σε συνδυασμό με την αποβολή της Αλ Γουάχντα και τις δύο νίκες που είχε προ πανδημίας, έφτασε στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την Αλ Σαμπάμπ και τα χρειάστηκε πραγματικά, αφού έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου της στη διαδικασία των πέναλτι.

Έχοντας παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια των σημερινών αντιπάλων, θεωρώ την ομάδα από το Ριάντ το ακλόνητο φαβορί για τη πρόκριση στο μεγάλο τελικό της δυτικής ζώνης. Η Αλ Αχλί έχει άφθονο επιθετικό ταλέντο, αλλά αμυντικά δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται υπό πίεση. Αναμένω καταρχήν αναγνωριστικό παιχνίδι, με τις ομάδες να προσπαθούν να διαβάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους και όσο περνά η ώρα να ανεβάζουν ρυθμούς. Δύσκολα θα ανοίξει το ματς, καθώς το δέλεαρ της πρόκρισης είναι πολύ μεγάλο και για τους δύο.

Αμυντικά η Αλ Νασρ είναι πολύ πιο έμπειρη και δυνατή με τον Βραζιλιάνο Μαϊκόν, να είναι ανίκητος στο εναέριο παιχνίδι. Δεν αποκλείω τη παράταση για δύο ομάδες, που και λόγω του εγχώριου πρωταθλήματος τους, γνωρίζονται πολύ καλά και έχουν έρθει αντιμέτωπες αρκετές φορές. Βέβαια αν θέλει η Αλ Αχλί, να πάρει κάτι από το ματς πρέπει καταρχήν, να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα της και κατά δεύτερον, να βρει τρόπο έτσι ώστε, να διασπάσει την ισχυρή άμυνα της αντιπάλου της.

Ο άσος της Αλ Νασρ κινείται στα όρια του ικανοποιητικού, αν και θα τον ήθελα λίγο πιο ψηλά. Με δεδομένη την αμυντική της δύναμη και τον επιθετικό της οίστρο, με τον Χαμντάλα να σκοράρει και με μισή ευκαιρία, θα αγοράσω το συνδυασμό της νίκης της με λίγα γκολ.

Το πρώτο λόγο οι άμυνες

Συνεχίζουμε και με το δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος ξεκινά στις 20:45, ανάμεσα στη Περσέπολις από το Ιράν και την Πάκχτακορ από το Ουζμπεκιστάν. Για τη τυπικά γηπεδούχο έχω ξαναγράψει και αναλύσει αρκετές φορές την άποψη μου και αυτή φροντίζει, να με δικαιώνει κάθε φορά που τη στηρίζω.

Με μόλις ένα βαθμό πριν την έναρξη του τουρνουά, οι Ιρανοί φάνταζαν το απόλυτο αουτσάιντερ για τη πρόκριση στον επόμενο γύρο. Παίζοντας όμως πανέξυπνα και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις κατάφεραν με 3 νίκες σε 4 ματς να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο. Στα προημιτελικά έκαναν μάλιστα και την υπέρβαση, αφού έριξαν στο καναβάτσο το φαβορί της διοργάνωσης Αλ Σαντ, κερδίζοντας τη με 1-0.

Η ομάδα έχει τρομερή αμυντική προσήλωση, φοβερή φυσική κατάσταση, με ατελείωτα τρεξίματα και ενίοτε σκληρό παιχνίδι στα όρια της κάρτας. Φέτος διαθέτει και εξαιρετική επιθετική γραμμή, με τον φορ της Αλκασίρ, να είναι ο πιο αποτελεσματικός της παίκτης. Αρέσκεται στο να περιμένει τον αντίπαλο της και να χτυπά στις αντεπιθέσεις, ενώ δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός, ότι σκοράρει κυρίως στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων της.

Σήμερα ο βαθμός δυσκολίας του ματς ανεβαίνει κατακόρυφα, καθώς απέναντι της θα βρεθεί μια παρόμοια ομάδα ως προς τη τακτική και αγωνιστική της προσέγγιση. Οι Ουζμπέκοι της Πάκχτακορ περίμεναν 11 ολόκληρα χρόνια για αυτή τη διάκριση και τη συμμετοχή σε ένα ημιτελικό της διοργάνωσης. Κατάφεραν με δύο λευκές ισοπαλίες και μια νίκη σε 4 ματς να προκριθούν, καταλαμβάνοντας μάλιστα και τη πρώτη θέση του ομίλου, μετά και την αποβολή από του τουρνουά της Αλ Χιλάλ. Στα προημιτελικά κέρδισαν με 2-1 την ιρανική Εστεγκλάλ με ανατροπή, αφού σκόραραν σε καίρια χρονικά σημεία, πρώτα ισοφαρίζοντας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πετυχαίνοντας το 2-1 με την έναρξη του δευτέρου.

Πολύ ισορροπημένη η ομάδα σε όλες τις γραμμές της, ιδιαίτερα σκληρή και αποτελεσματική όταν αμύνεται, κλείνει με τα καλά της τρεξίματα τους κενούς χώρους και διαθέτει παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση και σίγουρες μεταβιβάσεις. Είναι ομάδα κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου, αφού συνήθως στο πρώτο προτιμά κυρίως, να διαβάσει το παιχνίδι της εκάστοτε αντιπάλου.

Στηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω τους Ιρανούς, καθώς φέτος πέραν της απόδοσης τους έχουν και την απαραίτητη τύχη με το μέρος τους. Απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει καταπληκτικά στο στυλ τους τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Σίγουρο θεωρώ το Χ στο ημίχρονο, με τις οποίες διαφορές να λύνονται μετά την ανάπαυλα. Από εκεί και πέρα ούτε το ματς πρόκειται, να ανοίξει, αφού αμφότερες έχουν αναγάγει το under σε επιστήμη. Πολύ πιθανή μια ισοπαλία και στη κανονική διάρκεια του αγώνα.

Με τα δεδομένα αυτά θα συνδυάσω την ισοπαλία στο ημίχρονο με τα λίγα γκολ συνολικά, συνδυασμός που προσφέρεται άνω του διπλασιασμού και θεωρώ εξαιρετικά πιθανό και αναμένω το… πουλέν μου, είτε να κερδίσει στο τέλος ή στη χειρότερη να οδηγήσει το ματς στη παράταση.

Μονό, combo

16:40 Αλ Νασρ – Αλ Αχλί: 1 & under 3,5 (2.25)

Μονό, combo

20:45 Περσέπολις – Πάκχτακορ: 1Χ & Χ ημίχ. & under 3,5 (2.80)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις