Η… βασίλισσα και οι λεγεωνάριοι!

Η... βασίλισσα και οι λεγεωνάριοι!

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Από σήμερα η Αθήνα φιλοξενεί για δεύτερη φορά την τελική φάση του Basketball Champions League. Finalι8 αυτή τη φορά, λόγω των ειδικών συνθηκών. Η οικοδέσποινα ΑΕΚ θέλει να προσθέσει άλλο ένα ευρωπαϊκό τίτλο στην τροπαιοθήκη της, κάτι που φαίνεται λίγο δύσκολο.

Όχι γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το αντίθετο μάλιστα, μόνο η Νίμπουρκ και η Τενερίφη, δείχνουν ικανές να πάνε ως το τέλος. Η Τενερίφη είναι άλλωστε η πιο πετυχημένη ομάδα ως τώρα στο θεσμό, έχοντας ένα καλό ρόστερ με έμπειρους παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος Χουέρτας κι ο Σερμαντίνι. Περισσότερο στην άμυνα βασίζεται όμως, παρά στις επιθετικές της αρετές. Η Νίμπουρκ πιστεύω ότι μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, με ένα ομοιογενές, δεμένο ρόστερ και ηγέτη τον σκόρερ Μάικλ Ντίξον, πρώην της ΑΕΚ.

Το θέμα όμως είναι ότι η ίδια η «βασίλισσα» δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Φάνηκε αυτό στα δύο παιχνίδια που έχασε για το ελληνικό Super Cup. H άμυνα της είναι τραγική και η επίθεση ακόμα ασύνδετη. Αιφνιδιασμό δεν φάνηκε να έχει στο παιχνίδι της, οπότε θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Η Ένωση πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε ένα εξαιρετικό project. Mάζεψε ότι καλύτερο υπήρχε στις μικρές ηλικίες του ελληνικού μπάσκετ και άρχισε ανανέωση. Αυτό το σχέδιο το ξήλωσε όμως σιγά σιγά, με αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι. Όπου έδιωξε άλλους τρεις Έλληνες, για να φέρει ηλικιωμένους λεγεωνάριους. Αποτέλεσμα; Ο Χάρης Γιαννόπουλος που έστειλε στη Πάτρα, ήταν ο πιο καθοριστικός παίκτης του Προμηθέα στον μεταξύ τους ημιτελικό. Αντίθετα, ο Ματ Λοτζέσκι που ήρθε στη θέση του, ήταν απλά ανύπαρκτος.

Επίσης, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ το ταλέντο του γκαρντ Μωραΐτη, άλλα έφερε τον Ράις, να τρακάρει στη περιφέρεια με τον Κιθ Λάνγκφορντ. Οι τρεις ξένοι  που προανέφερα δεν έπαιζαν ποτέ άμυνα. Αποτελούσαν πάντα Μις Mατς για τους αντιπάλους, συνεπώς οι Τσέχοι λογικά θα τους στοχεύσουν. Τώρα πλέον στα τελευταία ένσημα τους δεν είναι και πάντα σταθεροί στην επίθεση. Μεγάλοι παίκτες  κάποτε, ειδικά ο Λάνγκφορντ αν βρει ρυθμό μπορεί να βάλει τρεις σαραντάρες ως το τέλος του Final-8. Όμως πλέον κοντεύει κι ο ίδιος στα 40, όπως και όλοι οι ξένοι παίκτες της AEK.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα συνονθύλευμα συνταξιούχων λεγεωνάριων, που δεν νομίζω ότι τους λείπει και πολύ ένας τίτλος κάποιου Basketball Champions League. Αντίθετα οι Τσέχοι θα κατεβούν διψασμένοι για μια διάκριση. O Ράις το ξεκαθάρισε κιόλας: ”Νext month, I’m out of here”, φέρεται να είπε. Στο καλό και να μας γράφεις. Μόνο μη πάρεις πολλές προσπάθειες με τη Νίμπουρκ, σε παρακαλώ…

Μονό

1/10, 18:30 Νίμπουρκ (+8,5) – ΑΕΚ: 1 (1.88)

Mονό

1/10, 18:30 Νίμπουρκ – ΑΕΚ: Nίμπουρκ over 72,5 (1.83)

BCL, μακροχρόνιο 

Νικητής Champions League: Tενερίφη (6.00)

BCL, μακροχρόνιο fun bet

Νικητής Champions League: Νίμπουρκ (12.00)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις