Ώρα προημιτελικών στη δυτική ζώνη

Ώρα προημιτελικών στη δυτική ζώνη

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω, να σας βρίσκω και πάλι όλους και όλες καλά. Τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη και ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στις επιλογές του σημερινού προγράμματος, νιώθει ρε παιδί μου, ότι η στοιχηματική κανονικότητα είναι πλέον γεγονός. Το τόπι τσουλάει σε όλη την υφήλιο και οι επιλογές του παίκτη είναι αμέτρητες.

Δεν παρεκκλίνουμε της πορείας μας ως στήλη, απλά τώρα που δειλά δειλά πλησιάζει το τέλος των σημαντικότερων ασιατικών πρωταθλημάτων, εκ των πραγμάτων έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και στην Ευρώπη και όταν έρθει η ώρα, θα αρχίσουμε τις βόλτες μας και σε πιο εμπορικά λημέρια.

Απολογισμός

Μεσοβδόμαδα είχαμε προτείνει δύο δυάδες απόδοσης. Κέρδος πάλι βγήκε, αφού μία εκ των δύο, η νοτιοκορεάτικη σε απόδοση 3.33, πέρασε αέρας. Σούπερ τελικός εν όψει ανάμεσα σε Τζέονμπουκ και Ουλσάν σε μερικές εβδομάδες παρεπιπτόντως. Η ιαπωνική από την άλλη χάθηκε, καθώς η Κασίμα δεν είχε μεγάλη επιθετική διάθεση εναντίον της Σονάν και έσωσε απλώς τη νίκη στα χασομέρια.

Πρόωρος τελικός

Σήμερα θα ταξιδέψουμε και θα παραμείνουμε στη Ντόχα για το AFC, ή αν προτιμάτε ασιατικό Champions League και τα δύο νοκ άουτ ματς, που διεξάγονται για τη φάση των 8 της δυτικής ζώνης. Για άλλη μια φορά θα παίξουμε σε δυάδα, αφού η συγκεκριμένη τακτική επιφέρει το τελευταίο μήνα καλό κέρδος.

Πρώτο χρονολογικά ματς της ημέρας αυτό ανάμεσα σε Περσέπολις και Αλ Σαντ, το οποίο ξεκινά στις 16:40 και που αναμένω προσωπικά με τρομερό ενδιαφέρον, καθώς οι μεν Ιρανοί είναι το πουλέν μου, οι δε Καταρινοί έχουν φοβερά ποιοτική ομάδα.

Ευλογώντας και τα γένια μας, είχαμε εξαρχής γράψει για τη δυναμική της Περσέπολις στο αφιέρωμα πριν την έναρξη του τουρνουά και αυτή μας δικαίωσε πανηγυρικά, παίρνοντας τη πρόκριση ως πρώτη, παρόλο που 4 αγωνιστικές πριν ήταν τελευταία. 3 νίκες και μια άδικη ήττα ο απολογισμός της και φέτος φαντάζει ικανή να φτάσει πολύ μακριά.

Η ομάδα είναι τρομερά δουλεμένη τακτικά, με εξαιρετική φυσική κατάσταση και οικογενειακό κλίμα στις τάξεις της. Από την άμυνα αρχίζουν και τελειώνουν όλα, αλλά και επιθετικά διαθέτει άφθονο ταλέντο. Μόνιμη πρωταθλήτρια Ιράν τα τελευταία χρόνια, φέτος προκρίνεται για 6η φορά στην ιστορία της σε αυτή τη φάση και προφανώς θέλει, να επαναλάβει τη πορεία ως το τελικό του 2018, τον οποίο και έχασε από τη Κασίμα.

Η ομάδα του Κατάρ και του Τσάβι, πέρασε σχετικά εύκολα στον επόμενο γύρο ως δεύτερη στον όμιλο πίσω από την Αλ Νασρ, δεν ικανοποίησε όμως με την απόδοση της, αφού πέταξε στα σκουπίδια αρκετούς βαθμούς, χάνοντας έτσι τη πρώτη θέση και ίσως ένα πιο βατό αντίπαλο. Δικαιολογία υπάρχει , αφού οι νέοι παίκτες είναι λίγο καιρό μαζί και η αγωνιστική απραξία ήταν μακρά. Διαθέτει όμως πολύ έμπειρους και ποιοτικούς παικταράδες, είναι η πιο παραγωγική ομάδα της δυτικής ζώνης φέτος με 14 γκολ ενεργητικό και φυσικά αποτελεί παραδοσιακή δύναμη με μια κατάκτηση του τίτλου το 2011 και δύο ημιτελικούς το 2018 και 2019.

Ιδιαίτερη η συνάντηση σε αυτή τη φάση για τους δύο αντιπάλους, αφού πριν δύο μόλις χρόνια είχαν κοντραριστεί ξανά σε διπλούς ημιτελικούς και τους Ιρανούς να περνάνε με συνολικό 2-1. Θεωρώ, ότι το φετινό φορμάτ του ενός αγώνα ευνοεί τους Ιρανούς, οι οποίοι θα αμυνθούν, θα κλείσουν χώρους, θα γίνουν σκληροί, αν χρειαστεί και θα περιμένουν να χτυπήσουν καίρια. Η Αλ Σαντ θα χρειαστεί το καλύτερο της επιθετικό πλάνο, εάν θέλει να βρει γκολ και πρόκριση, αλλά θα πρέπει και να σοβαρευτεί πολύ στην άμυνα της αλλιώς θα βρεθεί απέναντι σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Για πιο λόγο θεωρούν οι εταιρίες τη Περσέπολις το απόλυτο αουτσάιντερ, δεν το καταλαβαίνω και θα εκμεταλλευτώ το λάθος στην απόδοση. Εφόσον λοιπόν υπάρχει και το ενδεχόμενο της παράτασης η διπλή ευκαιρία των Ιρανών σε απόδοση διπλασιασμού αγοράζεται χωρίς τύψεις.

Σαουδάραβες στα μαχαίρια

Στις 20:45 ξεκινά και ο δεύτερος αγώνας της πρότασης μας, με την Αλ Νασρ και Αλ Τααβόν να διεκδικούν μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά. Ένας αγώνας με ξεκάθαρο φαβορί την Αλ Νασρ, η οποία προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε αυτό το γύρο και τρίτη συνολικά στην ιστορία της.

Η ομάδα της Αλ Τααβόν στη δεύτερη μόλις παρουσία της στο θεσμό, περνά για πρώτη φορά από τον όμιλο. Το χρυσό γκολ του Αυστραλού Ντιούκ στις καθυστερήσεις πέταξε εκτός την Αλ Ντουχαΐλ και έτσι σήμερα θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν.

Η Αλ Νασρ δεν έδωσε κανένα δικαίωμα, ήταν όντως η καλύτερη ομάδα του ομίλου της και έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σκοράρει ανελλιπώς και είναι πολύ ισορροπημένη σε όλες της τις γραμμές. Αιχμή του δόρατος ο φορ της Αμπντάλα και τα 5 γκολ του στα παιχνίδια του ομίλου. Μετά και την αποβολή και της Αλ Χιλάλ από το θεσμό, θεωρείται από τα φαβορί για τη κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Από την άλλη η Αλ Τααβόν κατά τύχη μάλλον βρέθηκε στους 8, αφού με 3 ήττες σε 4 αγώνες θα ήταν ήδη εκτός, αλλά οι 6 βαθμοί που μάζεψε προ πανδημίας αποδείχθηκαν χρυσάφι. Αυτή η ομάδα φέτος είναι ο ορισμός του.. φάρδους, αφού γλύτωσε τελευταία αγωνιστική τον υποβιβασμό στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε το σημερινό εισιτήριο. Δεν εμπνέει ούτε αμυντικά, ούτε και επιθετικά, πόσο δε μάλλον εναντίον μιας οργανωμένης ομάδας όπως η Αλ Νασρ.

Εύκολα ή δύσκολα βλέπω το φαβορί, να επιβεβαιώνει την ποιοτική του ανωτερότητα. Η Αλ Τααβόν θα προσπαθήσει να επιβάλει αργό τέμπο, αλλά μάλλον επιθετικός μονόλογος της Αλ Νασρ προβλέπεται. Κάπου εδώ βλέπω να στερεύει και η τύχη της Αλ Τααβόν. Πολύ καλή η απόδοση του άσου, τον οποίο θα πάρω, για να συμπληρώσω τη σημερινή δυάδα.

Δυάδα απόδοσης (3.60)

16:40 Περσέπολις – Αλ Σαντ: 1Χ (2.07)

20:45 Αλ Νασρ – Αλ Τααβόν: 1 (1.74)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις