Ασιατικά στην Ολλανδία

Ασιατικά στην Ολλανδία

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Δεν μας έκανε το χατίρι η κατά τα άλλα φιλότιμη και μαχητική Σεντ Γκάλεν, δεν σκόραρε το πολυπόθητο γκολ και δεν μας δικαίωσε. Όμως, ερχόμαστε εκτός του καθιερωμένου μας ραντεβού σήμερα, μπροστά σε ένα -στοιχηματικά- ελπιδοφόρο Σαββατοκύριακο (θα τα πούμε και αύριο με την καθιερωμένη στήλη μας) για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας με διάθεση αποφασιστική και αντεπίθεσης.

Κινούμαστε σε οικεία λημέρια της Βόρειας Ευρώπης και συγκεκριμένα στην μία εκπρόσωπο των Κάτω Χωρών, Ολλανδία, εκεί όπου υπάρχει ενδιαφέρον ως προς τα γκολ- οι Ολλανδοί ξεκίνησαν ορεξάτοι ως φαίνεται, και με μια δυάδα επιλέγουμε να χτυπήσουμε: Ασιατικό over (θα εξηγηθεί παρακάτω) και over απλό από Άμστερνταμ μέχρι Σιτάρντ.

Φορτούνα Σιτάρντ – Αλκμάαρ

Ομάδα του γνωστού Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί η Φορτούνα, με πρόεδρο τον Ισιτάν Γκουν, ανέβηκε σε λίγα χρόνια στην Eredivisie και στρογγυλοκάθισε. Φημίζεται για τα πολλά γκολ στους αγώνες, που είτε τα δέχεται είτε τα βάζει. Το καλοκαίρι πραγματοποίησε μια λιτή προετοιμασία με μόλις 3 φιλικούς αγώνες φέρνοντας το ίδιο αγαπημένο της σκορ και με τις τρεις: 2-1 (Ντόρντρεχτ, Τβέντε και Φένλο) ενώ, όπως αναμενόταν, ψώνισε κατά κύριο λόγο από Ολλανδία και Γερμανία, κλασικές παροικίες τω Τούρκων. Απέκτησε από την Ουνιόν Βερ. τον σημαντικό φορ Πόλτερ (1/1) και τον καλό αριστερό εξτρέμ Χάνσον (Ανόβερο), οι οποίοι ήδη έχουν φανέλα βασικού. Μένει στον πάγκο ο δυναμικός Χόφλαντ, που έχει απειρία (1η φορά 1ος προπονητής σε ομάδα-βοηθός προ διετίας στην ομάδα), αλλά διαθέτει τσαγανό και επιθετική φιλοσοφία (4-3-3).

Στις δύο πρωτύτερες αναμετρήσεις της δεν τα πήγε καλά, ήττα εκτός με Τβέντε (2-0) και ήττα εντός από την Χέρενφεϊν (1-3). Ειδικά στον αγώνα με την Χέρενφεεν ήταν συγκλονιστική στο β’ ημίχρονο, μπήκε με στόχο να στραγγαλίσει την αντίπαλο, το πέτυχε, δεν υπήρξε απειλή και βρήκε μόλις ένα γκολ (25 τελ./1 γκολ). Πλήρωσε το κακό-κάκιστο α’ ημίχρονο στο οποίο οι «καρδιές» βρήκαν 3 γκολ (0-1/15′, 0-2/29′, 0-3/34′). Απώλειες οι χαφ Ντίμερς (Φέγενορντ) και Σις (Αμιάν) από το καλοκαίρι, έχει θέμα στον έλεγχο του ματς και στο γκολ. Ελπίζει ο Πόλτερ με το ήδη ένα γκολ να το λύσει. Δεν αναφέρονται προβλήματα.

Η Αλκμάαρ είναι παραδοσιακή ολλανδική δύναμη τα τελευταία χρόνια, γνωστή για τις ακαδημίες και τα ταλέντα της. Πρωταγωνίστρια πέρσι, πήγε ως τα δικαστήρια λόγω ισοβαθμίας με τον Άγιαξ και διακοπής του πρωταθλήματος εξαιτίας πανδημίας, δεν δικαιώθηκε και έχασε τον τίτλο. Υπάρχει οργή, θέλει εκδίκηση και είναι ικανή να την πάρει, αν όμως προσέξει αμυντικά.

Τόσο με τη Δυναμό Κιέβου (2-0 εκτός) όσο και με την Τσβόλε (1-1 εντός) δεν ήταν κατώτερη των αντιπάλων, αλλά ούτε και προσεκτική. Μπήκε νωρίς στα βάσανα με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, έχει ρυθμό, ικανότατο ρόστερ και αντιμετωπίζει μια ομάδα σε παιχνίδι που είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, αν θέλει να εκπληρώσει τον στόχο της. Πρόσφατη προσθήκη της ο καλός φορ Κάρλσον (Έλφσμποργ) ενώ δεν θα έχει προβλήματα.

Εκτίμηση: Επιθετικά ικανές, αμυντικά ευάλωτες και δείχνουν η μεν Σιτάρντ να έχει θέμα στην τελική βολή, η δε Αλκμάαρ στο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Στοιχεία και οιωνοί που μας οδηγούν στα γκολ.

Άγιαξ – Φίτεσε

Καλό μοντάρισμα και βελτίωση στην δημιουργία χρειάζεται ο Άγιαξ, αφού πρόκειται για μια ομάδα κατά 50% καινούργια, κάτι που φάνηκε και στην 1η αγωνιστική με αντίπαλο την Σπάρτα Ρότερνταμ, ματς που δεν ήταν καλύτερος, είδε κόκκινη ο Ταλιαφίκο, αλλά με 0-1 πήρε τη νίκη. Με την Βααλβάικ εμφανίστηκε ο καλός Άγιαξ με συντριπτική κατοχή μπάλας, επιβλήθηκε στην αντίπαλο, κέρδισε άνετα με 3-0 και χωρίς προβλήματα. Οφείλει να βελτιωθεί ενώ γυρίζει και ο Ταλιαφίκο από τιμωρία.

Η Φίτεσε δεν είναι Βααλβάικ με τους στόχους της να είναι σαφώς ανώτεροι και δείχνει προς ώρας ικανή να μπορεί να τους πραγματοποιήσει. 2/2 έχει ως τώρα με σημαντικό ζητούμενο το μηδέν στην άμυνα (0-1 εκτός με Βααλβάικ, 2-0 εντός με Σπ. Ρότερνταμ). Ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει αρκετά τον Άγιαξ, αλλά και τον κερδίζει. Στα 9 τελευταία χρόνια έχει 5-0-4 εκτός έδρας. Ομάδα που στηρίζεται στην φιλοσοφία να παράξει ποδόσφαιρο, να σκοράρει και να μη δεχθεί γκολ, δηλαδή στον έλεγχο του αγώνα. Μπορεί να σκοράρει, ο Άγιαξ είναι ευάλωτος και αν είναι προσεκτική στην άμυνα ίσως να απειλήσει γενικότερα. Χωρίς προβλήματα.

Εκτίμηση: Ομάδες που στηρίζουν το επιθετικό ποδόσφαιρο, η Φίτεσε έχει και την άμυνα κατά νου, αλλά θα απειληθεί λογικά από τον Αίαντα. Εκτιμούμε ότι από ένα γκολ μπορούν να πετύχουν οι δυο τους και ευελπιστούμε σε ένα ακόμα τουλάχιστον.

Δυάδα (απόδοσης 2.22)

19:45 Φορτ. Σιτάρντ – Αλκμάαρ: Over 2,5 (1.50)

22:00  Άγιαξ – Φίτεσε: Over 3 AH (1.48)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις