Ο γύρος του κόσμου σε… 8.84 απόδοση

Ο γύρος του κόσμου σε... 8.84 απόδοση

Καλημέρα σε όλη την παρέα του koubanezos.gr! Ζόρικη η περίοδος που διανύουμε σε όλους τους τομείς, ο κορωνοϊός έχει επιστρέψει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και με την απειλή ενός νέου lockdown να αιωρείται πάνω από τη χώρα, προετοιμαζόμαστε για έναν πολύ δύσκολο -ψυχολογικά και οικονομικά- χειμώνα. Κρατήστε αποστάσεις, βγείτε έξω όσο μπορείτε μιας και ακόμη το ευνοεί ο καιρός, χαρείτε κάθε στιγμή και όλα θα πάνε καλά. Θαρρώ κι ελπίζω πως λίγο έμεινε ακόμα για να τελειώσει αυτή η πανδημία… 

Όσον αφορά στα δικά μας, η προηγούμενη στήλη μας χάρισε κέρδος έστω και οριακά, καθώς η Φερεντσβάρος κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο τέλος τη Μόλντε αποσπώντας το Χ με σκορ 3-3, ενώ νωρίτερα είχε απωλέσει προβάδισμα δύο τερμάτων! Η αγγλική δυάδα δε μας δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο, πράγμα που δείχνει ότι για να ασχοληθούμε στοιχηματικά με την Αγγλία, θα πρέπει πρώτα να έχουμε ένα σαφές και ικανοποιητικό δείγμα για όλες τις ομάδες.  

Σήμερα το πρόγραμμα έχει πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά δύσκολο για προγνωστικά. Το ρίξαμε λοιπόν στο… ρίσκο, με δύο δυάδες για όλα τα γούστα και ένα καλοπληρωμένο μονό παιχνίδι. 

Δυάδα από Βρετανία με κυρίαρχη επιλογή το αμφίτερμα 

Πρώτη μας στάση για σήμερα, το «Χόθορνς». Εκεί, η Γουέστ Μπρομ θα υποδεχθεί στις 19:30 την ομάδα της Τσέλσι σε έναν αγώνα που, ναι μεν έχει ξεκάθαρο φαβορί τους Λονδρέζους, αλλά οι γηπεδούχοι θα παλέψουν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά των “μπλε”.  

Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα με 2-8 τέρματα, ενώ την Τρίτη αποκλείστηκε από την Μπρέντφορντ για το League Cup στα πέναλτι μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας. Το πάλεψε με την Έβερτον την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά έμεινε με 10 παίκτες νωρίς και παραδόθηκε στην ανωτερότητα της αντιπάλου. Τελευταία νίκη επί της Τσέλσι το 2015, με 3-0 εντός έδρας. Λογικά προλαβαίνει να αγωνιστεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Ρόμπσον-Κάνου ενώ τιμωρημένος είναι ο μπακ, Γκιμπς. 

Η Τσέλσι ξέσπασε στην Μπάρνσλεϊ την Τετάρτη, κερδίζοντάς τη 6-0 για το League Cup ανακτώντας ψυχολογία, αφού είχε προηγηθεί η ήττα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Δημιουργεί ευκαιρίες η ομάδα του Λάμπαρντ, αλλά χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα. Ναι μεν έμεινε με 10 παίκτες απέναντι στην ομάδα του Κλοπ, όμως δέχθηκε πολλές φάσεις για γκολ, όπως και την πρώτη αγωνιστική κινδύνευσε αρκετά απέναντι στην Μπράιτον παρά τη νίκη με 3-1. Τραυματίας ο Ζίγες, αμφίβολος ο Πούλισιτς.  

Θα το παλέψει η Μπρομ, απέναντι στο μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Θεωρώ ότι θα καταφέρει να σκοράρει, πληρώνει διπλασιασμό το αμφίτερμα.  

Μετά το Μπρόμιτς πάμε μία βόλτα στο Λίβινγκστον της Σκωτίας, όπου η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη της Σεντ Τζόνστον σε έναν αγώνα ντέρμπι, αφού οι δύο αντίπαλοι θεωρούνται ίδιας δυναμικότητας και θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. 

Η «Λίβι» βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μαζέψει μόλις πέντε βαθμούς στις πρώτες 8 αγωνιστικές. Εντός έδρας έχει ρεκόρ 1-1-2, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια της χαρακτηρίζονται από ανοικτό ρυθμό. Μόλις σε δύο αγώνες δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα, αλλά η άμυνά της είναι αδύναμη, έχοντας δεχθεί 14 τέρματα συνολικά. Το πάλεψε την προηγούμενη αγωνιστική εναντίον της Σέλτικ χάνοντας τελικά δύσκολα με 3-2 στο «Σέλτικ Παρκ». 

Αντίπαλός της η Σεντ Τζόνστον, η οποία είναι σε κακό φεγγάρι με 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια της. Έχει μαζέψει 7 βαθμούς μέχρι στιγμής, έχοντας ως αχίλλειο πτέρνα την έδρα της. Στις εκτός έδρας επισκέψεις της, έχει μία νίκη και μία ισοπαλία σε 4 αγώνες. Πιο πρόσφατη, αυτή στο Μάδεργουελ όταν και ηττήθηκε με 1-0 από την τοπική ομάδα, με το τελικό αποτέλεσμα να την αδικεί καθώς άξιζε ένα γκολ. 

Διπλασιάζει το αμφίτερμα εδώ και θα ρισκάρω να το επιλέξω, καθώς οι άμυνες των δύο ομάδων δεν εμπνέουν καμία σιγουριά.  

Σκοράρει εύκολα η Ενερχέτικ  

Στη Λευκορωσία και συγκεκριμένα στο «BGU Στέιντιουμ», η αδιάφορη Ενερχέτικ υποδέχεται την Ίσλοτς που κυνηγά τις θέσεις που οδηγούν Ευρώπη, πέντε στροφές πριν την αυλαία του πρωταθλήματος.  

Οι γηπεδούχοι παίζουν πολύ ανοιχτά στην έδρα τους, σκοράρουν αλλά και δέχονται αφειδώς τέρματα (22-21 συνολικά σε 11 αγώνες) και λόγω της αμυντικής τους αφέλειας βρίσκονται στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα, μη διεκδικώντας κάτι στη φετινή σεζόν. Αλλόκοτη ομάδα, του ύψους και του βάθους θα έλεγα, καθώς από τη μία μπορεί να καθαρίζει εύκολα Ντινάμο Μπρεστ και Σλάβια Μοζίρ πετυχαίνοντας πάνω από 2 και 3 τέρματα κι από την άλλη να δέχεται 8 από τη Ρουχ Μπρεστ και 4 από την Ζόντινο χάνοντας με κάτω τα χέρια… 

Η Ίσλοτς ψάχνει νίκη για να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά εκτός έδρας είναι εξαιρετικά ασταθής. Έχει ρεκόρ 5-0-7, με τα αμυντικά κενά να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει δεχθεί στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις της, δύο και πλέον τέρματα από τις αντίπαλες ομάδες. Απέναντι στην πολύ καλή επιθετικά Ενερχέτικ πιστεύω ότι θα τα βρει σκούρα και για να πάρει αποτέλεσμα θα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά.  

Λόγω κινήτρου οι μπουκ θεωρούν φαβορί τους φιλοξενούμενους, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζουν τελευταία δεν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί σημείο στον συγκεκριμένο αγώνα. Θεωρώ ότι η Ενερχέτικ θα σκοράρει ως συνηθίζει εντός έδρας και ίσως πάνω από ένα τέρμα. Over 1,5 γηπεδούχου σε φοβερή απόδοση.  

Εννιαπλασιάζουν τα γκολ σε Αίγυπτο και Κολομβία… 

Πάμε πρώτα στην Αίγυπτο και στο ματς της Τάντα με την Αλ Αχλί, στο οποίο αναμετρώνται η χειρότερη και η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι έχουν εδώ και καιρό υποβιβαστεί νικώντας μόλις 2 φορές στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αποσπάσει όμως και 12 ισοπαλίες σε σύνολο 29 αναμετρήσεων. Η Αλ Αχλί είναι με διαφορά η ποιοτικότερη ομάδα της χώρας, έχοντας ρεκόρ 24-4-1 με 66-8 τέρματα. Τελευταία είναι λογικό να έχει χαλαρώσει, καθώς η διαφορά των 21 βαθμών από τη δεύτερη Ζάμαλεκ είναι χαώδης. Έχει να δεχθεί τέρμα εκτός έδρας από τις 22 Αυγούστου. Πάντως, την έχει γλιτώσει αρκετές φορές στα τελευταία παιχνίδια, με τους αντιπάλους να σπαταλούν ευκαιρίες και πέναλτι μην καταφέρνοντας να βρουν δίχτυα.  

Αδιάφορος αγώνας, η Αλ Αχλί είναι χαλαρή και το αμφίτερμα πληρώνει στην εξωφρενική απόδοση του 3.40 και δε θα την αφήσω. 

Η δεύτερη επιλογή έρχεται από την δεύτερη κατηγορία της Κολομβίας. Μπόκα Τζούνιορς ντε Κάλι εναντίον Ρεάλ Καρταχένα, δύο ομάδες που βρίσκονται στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι στους 4 εντός έδρας αγώνες τους προς ώρας, δε δείχνουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ σε 3 από αυτούς επιβεβαιώθηκε αμφίτερμα ή over. Η Καρταχένα από την άλλη είναι πολύ αδύναμη εκτός έδρας, δέχεται εύκολα το γκολ, ενώ έχει πετύχει μόλις ένα σε 4 αναμετρήσεις. Απέναντι στην ευάλωτη άμυνα της Μπόκα ίσως καταφέρει να τα διπλασιάσει απόψε.  

Πολύ μεγάλη η απόδοση του over σε αυτό το ματς, αδικαιολόγητα ψηλά κατά τη γνώμη μου. Παίρνω το 2.60 κι ας το χάσω. 

Δυάδα (απόδοσης 4.00) 

19:30 Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι: Goal/goal (2.00) 

17:00 Λίβινγκστον – Σεντ Τζόνστον: Goal/goal (2.00) 

Mονό 

14:00 Ενερχέτικ Ίσλοτς: Ενερχέτικ over 1,5 (2.70) 

Δυαδα ρίσκου (απόδοσης 8.84) 

21:00 Τάντα – Αλ Αχλί: Goal/goal (3.40) 

23:00 Μπόκα Τζούνιορς ΚάλιΚαρταχένα: Over 2,5 (2.60) 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις