ΑΕΚ, Μίλαν και… Super Cup

ΑΕΚ, Μίλαν και... Super Cup

Τρίτος προκριματικός γύρος για το Europa League και τελικός του Super Cup μονοπωλούν το στοιχηματικό και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον σήμερα. Ελληνική εκπροσώπηση μόνο από την ΑΕΚ, καθώς Άρης και ΟΦΗ αποκλείστηκαν άδοξα στον προηγούμενο γύρο.

Η Ένωση φιλοξενείται στην Ελβετία από τη Σεντ Γκάλεν. Ενδεχόμενος αποκλεισμός θα θεωρηθεί τεράστια αποτυχία για την ομάδα του Καρέρα. Κι εδώ που τα λέμε, τέτοια θα είναι καθώς το μέγεθος των Ελβετών δε δικαιολογεί μη πρόκριση για την ΑΕΚ.

Στραβά ξεκίνησε η χρονιά για τους «κιτρινόμαυρους» ωστόσο το μεταγραφικό ντεμαράζ με την απόκτηση των Γκαρσία και Σάκχοφ ζέστανε τον κόσμο ενώ η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, γέννησε προσδοκίες. Λογικά, δε θα δούμε ξανά τα πειράματα στην ενδεκάδα από τον Ιταλό τεχνικού, θα μπει με όλα του τα όπλα με στόχο την πρόκριση.

Η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος ήταν η Σεντ Γκάλεν, αποδίδοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα και χάνοντας στο νήμα τον τίτλο. Είναι άπειρη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τραυματίας παραμένει ο ηγέτης επιθετικός Μπάμπιτς.

Σωστό φαβορί η ΑΕΚ, έχει όλα τα φόντα να φύγει με το διπλό του 2.20 και την πρόκριση από την Ελβετία.

Ένα γκολ μπορεί να το βρει

Την ίδια ώρα, στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν υποδέχεται τη Μπόντο Γκλιμτ. Με τρομερό φίνις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι «ροσονέρι» εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή έξοδο προς έκπληξη όλων. Πέρσι απουσίασαν λόγων παραβίασης του Financial Fair Play, φέτος ο πήχης μπαίνει ψηλά. Έχει δουλέψει αρκετά ο Στέφανο Πιόλι, πραγματοποιώντας καλές μεταγραφές σε θέσεις που πονούσε ενώ έπονται κι άλλες. Εύκολο πέρασμα από την Ιρλανδία και τη Σάμροκ Ρόβερς στον προηγούμενο γύρο, ενώ στην πρεμιέρα του Campionato κέρδισε εύκολα την Μπολόνια.

Η Μπόντο είναι η πρωτοπόρος στην Νορβηγία. Σκορπάει τρόμο στο πέρασμά της εντός συνόρων, 62 γκολ ενεργητικό μετά από μόλις 18 αγώνες (!), ήτοι 3,44 ανά ματς! Δύο προκρίσεις στο Europa League, 9 γκολ ενεργητικό…

Φυσικά, οι Νορβηγοί δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τη Μίλαν, ωστόσο ένα γκολ μπορούν να το βρουν. Δεν είναι και τόσο απίθανος όσο δείχνει ο συνδυασμός άσου και goal/goal στο 2.17.

Με το πόδι στο γκάζι

Στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, Μπάγερν και Σεβίλλη, θέλουν το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν τη σεζόν από εκεί που τελείωσαν την περσινή, 8-0 τη Σάλκε, πραγματικά ασταμάτητοι. Έγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ενώ στις προσθήκες ξεχωρίζει ο Σανέ, ο οποίος έδειξε σε μεγάλα κέφια κόντρα στους «βασιλικούς μπλε» με δύο γκολ και δυο ασίστ. Ο Λοπετέγι τη χαρακτήρισε ως καλύτερη ομάδα του κόσμου, και θα συμφωνήσω μαζί του.

Η Σεβίλλη, ξέραμε ότι έχει το know how στο Europa League και το απέδειξε για έκτη φορά στην ιστορία της. Καλές μεταγραφικές κινήσεις, ξεχωρίσει ο Ράκιτιτς που ήρθε να καλύψει το κενό του Μπανέγα. Χωρίς επίσημο ματς ακόμη, καθώς τα δύο πρώτα για το πρωτάθλημα αναβλήθηκαν προκειμένου να πάρει ανάσες.

Λογικό φαβορί η Μπάγερν, λογικό και το 1.30 χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη αξία. Δε σταματάνε να σκοράρουν ποτέ οι Γερμανοί, το έχουν αποδείξει πολλάκις, και γι’ αυτό αγόρασα να κάνει μόνη της το over αδιαφορώντας για τους Ισπανούς, στο 1.80.

Μονό

21:30 Μίλαν – Μπόντο Γκλιμτ: 1 & goal/goal (2.17)

Δυάδα (απόδοσης 3.96)

21:30 Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ: 2 (2.20)

22:00 Μπάγερν Μονάχου – Σεβίλλη: Μπάγερν over 2,5 (1.80)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις