Πρωτάθλημα ή Κύπελλο;

Πρωτάθλημα ή Κύπελλο;

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω και πάλι όλους και όλες καλά. Παρόλη τη φούρια των εξωστοιχηματικών μου δραστηριοτήτων, με τόση ποδοσφαιρική κίνηση στην Ασία δεν θα ήταν δυνατόν, να μην δώσω το παρόν ψαρεύοντας για εσάς πιθανές ευκαιρίες και εκτιμήσεις. Θα μπούμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης, αφού πρώτα κάνουμε ένα γρήγορο απολογισμό των χθεσινών πεπραγμένων.

Απολογισμός

Το Σάββατο στην Ιαπωνία ήταν τα δοκάρια και οι χαμένες ευκαιρίες της Κασίβα, που μας στέρησαν το ταμείο. Χθες όμως είχαμε την ατυχία, να πέσουμε σε ανεκδιήγητο διαιτητή στην αναμέτρηση της Περσέπολις εναντίον της Αλ Ντουχαΐλ. Μόνο αυτός είδε πέναλτι σε εναέρια μονομαχία, χαρίζοντας τη νίκη στους Καταρινούς. Κάπως έτσι χάθηκε και η δυάδα, παρόλο που Αλ Σαντ και Αλ Νασρ επιβεβαίωσαν το αμφίτερμα και την ισοπαλία.

Ώρα ημιτελικών

Θα ξεκινήσουμε σήμερα με τη Νότια Κορέα, όπου αισίως φτάσαμε στη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του κυπέλλου της χώρας. Υπενθυμίζω, ότι τα ματς είναι νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι, εφόσον υπάρξει ισοπαλία στη κανονική διάρκεια του ματς.

Πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στη Τζέονμπουκ και τη Σέονγκναμ στις 13:00. Θα ξεκινήσω με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αποτελούν και το κακό δαίμονα των πρωταθλητών, αφού φέτος σε δύο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα κατάφεραν, να πάρουν μία νίκη και μια ισοπαλία. Σίγουρα το δέλεαρ σε μια συμμετοχή στο τελικό μετά το 2014, όπου μάλιστα κέρδισε και το τρόπαιο, είναι μεγάλο για την Σέονγκναμ, αλλά η δεινή της θέση στο πρωτάθλημα και η προσπάθεια της να αποφύγει τον υποβιβασμό στις εναπομείνασες 5 αγωνιστικές, αποτελεί και προτεραιότητα. Παρόλα αυτά και με οδηγό τα παιχνίδια εναντίον της Τζέονμπουκ στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι πρωταθλητές από την άλλη φέτος και λόγω των βαθμολογικών συνθηκών είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων, να κυνηγήσουν τη πρόκριση και το τρόπαιο. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο κυπελλούχος κερδίζει αυτόματα μια θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League, οπότε εάν υποθέσουμε, ότι η Ουλσάν θα είναι η νέα πρωταθλήτρια, το κύπελλο αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Μοράις.

Αναμένω την ίδια συνταγή από τη Σέονγκναμ, με φουλ αμυντική τακτική και αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι σίγουρα θα θέλουν, να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για τα δύο ματς του πρωταθλήματος και περιμένω εύκολα ή δύσκολα να πάρουν τη νίκη και τη πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Μισή ώρα αργότερα η πρωτοπόρος Ουλσάν θα υποδεχθεί την ανεβασμένη Πόχανγκ. Σαφώς και πιο ενδιαφέρων και αμφίρροπος αγώνας, αφού από τη μια έχουμε τους γηπεδούχους, να κυνηγούν τη πολυπόθητη πρωτιά και το τίτλο του πρωταθλητή, μη μπορώντας όμως να αδιαφορήσουν και για το βαρύτιμο τρόπαιο και από την άλλη τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχουν την απαραίτητη βαθμολογική διαφορά στη μάχη της θέσης του Champions League μέσω του πρωταθλήματος και φαντάζουν φαβορί για τη πρόκριση στο τελικό.

Δεν θα μπλέξουμε με νικητή στο σημερινό ματς, αφού τουλάχιστον στα μάτια μου φαντάζει πολύ δύσκολη η πρόβλεψη, αλλά θα πάμε με τα γκολ και συγκεκριμένα το αμφίτερμα, αφού πιστεύω, ότι και οι δύο έχουν την απαραίτητη φόρμα και τα επιθετικά όπλα, για να το επιβεβαιώσουν και από εκεί και πέρα ας βγάλουν τα μάτια τους.

Εύκολες νίκες για τους γηπεδούχους

Αφήνουμε το κύπελλο ης Νότιας Κορέας και κατευθυνόμαστε στην Ιαπωνία και σε άλλη μια εμβόλιμη αγωνιστική στη J1. Ήδη ο δεύτερος γύρος έχει ξεκινήσει, με τις ομάδες πλέον να έχουν συνηθίσει το βεβαρημένο πρόγραμμα των αγώνων ανά 3 ημέρες.

Η αρχή θα γίνει από τη Κασίμα, εκεί όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την ουραγό Σονάν στις 13:00. Οι γηπεδούχοι διανύουν περίοδο φόρμας, όντας αήττητοι σε 7 παιχνίδια, αποδίδουν καλό επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, άμυνα δεν παίζουν ιδιαίτερη, αλλά είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά, που παίρνουν αυτό που θέλουν. Βρίσκεται στο κυνήγι της Τόκυο για τη τρίτη προνομιούχο θέση, 5 βαθμούς μακριά και δεν έχει σκοπό να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Ο Βραζιλιάνος φορ Εβεράλντο είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση και σκοράρει ακατάπαυστα, βοηθώντας τα μέγιστα στη φετινή πορεία των Άντλερς.

Η Σονάν από την άλλη είναι ο ορισμός της ομάδας χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Πολύ χαμηλού επιπέδου ρόστερ, προπονητής που δεν κάνει για τη κατηγορία και ομάδα γενικώς που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, να βρει ένα κίνητρο στο φετινό πρωτάθλημα, από τη στιγμή που γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει υποβιβασμός. Προσπαθεί, πετυχαίνει και κάποια γκολ, αλλά η άμυνα της είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη και τα λάθη παιδαριώδη.

Περιμένω εύκολη επικράτηση των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν θέλουν να σπαταλήσουν καμία ευκαιρία όσον αφορά τη τρίτη θέση. Βοηθάει και ο αντίπαλος για να δούμε πολλά γκολ, οπότε θα προτιμήσω το συνδυασμό των δύο, από την απλή νίκη, η οποία προσφέρεται δίκαια πολύ χαμηλά.

Θα κλείσω και αυτή τη δυάδα απόδοσης με το ματς των πρωταθλητών Μαρίνος εναντίον της Σεντάι, αγώνας , ο οποίος διεξάγεται στη Γιοκοχάμα στις 13:30. Οι γηπεδούχοι, μετά από ένα μίνι σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων τρέχουν και πάλι ένα νικηφόρο με πολύ πειστικές εμφανίσεις. Έχω τονίσει άπειρες φορές, πως το ρόστερ της περσινής πρωταθλήτριας είναι εξαιρετικό, αλλά η αμυντική της συμπεριφορά και τα black out της κατά τη διάρκεια των αγώνων, της έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς και σίγουρα μια καλύτερη βαθμολογική θέση από την 7η , την οποία βρίσκεται προς το παρόν. Ο κόουτς Ποστέκογλου προσπαθεί, να βρει λύσεις αμυντικά και ευτυχώς που η επιθετική της λειτουργία παίρνει στις περισσότερες των περιπτώσεων άριστα.

Η Σεντάι βρίσκεται σε δεινή θέση βαθμολογικά και προτελευταία, μπορεί, να είναι ομάδα με χαμηλό ταβάνι, αλλά πολύ αξιόμαχη και με καλή επιθετική λειτουργία. Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα όμως έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ψυχολογία της ομάδας, ενώ και ο μη υποβιβασμός έχει ως συνέπεια το τελευταίο διάστημα, να παρατά εύκολα τα ματς, όταν αυτά στραβώνουν.

Με αυτά και αυτά δεν βλέπω κάτι άλλο πέραν της νίκης των γηπεδούχων. Πλέον κάθε βαθμός είναι σημαντικός για τους Μαρίνος, εάν θέλουν τουλάχιστον ένα πλασάρισμα στη πρώτη τριάδα. Τις τελευταίες αγωνιστικές έδειξε σοβαρή, έπιασε χαμηλότερου επιπέδου αντιπάλους από την αρχή από το λαιμό, πέτυχε τουλάχιστον 3 γκολ και κάτι αντίστοιχο περιμένω και σήμερα. Έτσι θα διαλέξω και πάλι τον άσο συνδυάζοντας τον με το over.

Δυάδα απόδοσης (3.33)

13:00 Τζέονμπουκ – Σέονγκναμ: 1 & under 3,5 (2.00)

13:30 Ουλσάν – Πόχανγκ: Goal/goal (1.66)

Δυάδα απόδοσης ( 3.56)

13:00 Κασίμα – Σονάν: 1 & over 2,5 (1.90)

13:30 Γιοκοχάμα Μαρίνος – Σεντάι: 1 & over 2,5 (1.86)

ΥΓ. Είχα σκοπό να προτείνω παιχνίδια από τη τελευταία αγωνιστική των δύο πρώτων ομίλων της δυτικής ζώνης στο Champions League Ασίας, αλλά μέχρι και 15 ώρες πριν την έναρξη τους καμία εταιρεία δεν είχε βγάλει αποδόσεις. Πέραν του γεγονότος, το οποίο θεωρώ απαράδεκτο, είμαι πολύ περίεργος, να δω ποια θα είναι η τελική κατάταξη. Οπότε μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι μας στο Telegram και υπόσχομαι, να προτείνω εκεί, με τη πρώτη ευκαιρία, τα προγνωστικά μου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις