Κρούσματα Covid-19 στο σνούκερ

Κρούσματα Covid-19 στο σνούκερ

Χαμός επικρατεί από σήμερα το πρωί στις τάξεις του σνούκερ, μια και τα πρώτα θετικά κρούσματα παικτών στον Covid-19 είναι γεγονός!

Οι ενστάσεις του Άντονι Χάμιλτον για τη μη διενέργεια τεστ πριν το Championship League, το οποίο διεξήχθη το προηγούμενο δεκαήμερο, αποδείχθηκαν και πάλι βάσιμες. Στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του European Masters, το οποίο διεξάγεται από χθες στον ίδιο χώρο στο Μίλτον Κέινς, βρέθηκαν θετικοί δύο παίκτες: ο Ντάνιελ Γουέλς, ο οποίος επρόκειτο να αντιμετωπίσει σήμερα στις 21:00 τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν και ο ημιφιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Γκάρι Γουίλσον!

Αμφότεροι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τουρνουά, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και θα μπουν σε καραντίνα για τις επόμενες ημέρες. Μαζί τους, όμως, αποκλείστηκαν άλλοι τρεις παίκτες που ναι μεν βγήκαν αρνητικοί στο τεστ, αλλά είχαν έρθει σε επαφή με τους δύο «θετικούς» τα τελευταία 24ωρα: Ο Έλιοτ Σλέσορ με τον Ντέιβιντ Λίλι, οι οποίοι συναναστράφηκαν με τον Γουίλσον και ο Μάικλ Γουάιτ, ο οποίος ήταν ανάμεσα στις στενές επαφές του Γουέλς!

Έτσι, προκρίθηκαν άνευ αγώνος συνολικά πέντε παίκτες: ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο Μαρκ Σέλμπι (θα αντιμετώπιζε τον Γουάιτ), ο Ντέιβιντ Γκίλμπερτ (λόγω Λίλι), ο Τζέιμς Κέιχιλ (λόγω Σλέσορ) και ο Ντουέιν Τζόουνς (λόγω Γουίλσον). Και φυσικά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από «καθαρούς» παίκτες, όπως ο Σλέσορ, οι οποίοι ξόδεψαν κάποια χρήματα για τη μετακίνηση και τη διαμονή στο Μίλτον Κέινς, τα οποία κανείς δεν θα τους δώσει πίσω – αν και, από τη στιγμή που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, θα πρέπει να είναι ανήσυχοι πρώτα απ’ όλα μήπως εμφανίσουν συμπτώματα.

Όπως είναι ευνόητο, το πρώτο «κανονικό» βαθμολογούμενο τουρνουά της περιόδου 2020-21 κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Ο Μπάρι Χερν είναι πλέον εκτεθειμένος για τη μη διενέργεια τεστ πριν το Championship League (το οποίο διεξήχθη βέβαια υπό την αιγίδα όχι του World Snooker Tour, αλλά του Matchroom, ελέγχεται όμως κι αυτό από τον ίδιο), μια και πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πόσο ανεύθυνη ήταν μία τέτοια πρωτοβουλία. Βέβαια, στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι το WST θα σταθεί στο πλευρό των δύο άτυχων παικτών, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς πώς θα συμβεί αυτό.

Ο χειμώνας προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολος για το σνούκερ, μια και ο κορωνοϊός βρίσκεται ήδη σε έξαρση (και) στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεξαχθούν τουρνουά χωρίς απώλειες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις