Οι νεότεροι μπορεί και να μην τον γνωρίζουν, ωστόσο όσοι ασχολήθηκαν με το στοίχημα κατά τη δεκαετία του ’90 αλλά και στις αρχές του νέου millenium (μετά και την εισαγωγή του Πάμε Στοίχημα), τον θεωρούν… ημίθεο του χώρου. Και ήταν.

Γεννημένος το 1944, ο Γιώργος Παρασκευάς αποτέλεσε τον απόλυτο «γκουρού του στοιχήματος». Δικαίως απέκτησε τον τίτλο αυτό, καθώς ξεκινώντας από ιπποδρομίες και κυνοδρομίες και ασχολούμενος εν συνεχεία με το ποδόσφαιρο, αποτέλεσε έναν από τους πιονέρους στον ελληνικό χώρο.

Οι σπουδές του –που δεν ολοκλήρωσε- στην Αγγλία τον βοήθησαν να δει και να μάθει πράγματα τα οποία στην Ελλάδα ήταν ακόμα άγνωστα. Έτσι, κατά τα 90’s εκίνησε την συνεργασία του με την αθλητική εφημερίδα «Φίλαθλος», ενώ σε ένα διαμέρισμα γεμάτο από τηλεοράσεις και δορυφορικά πιάτα στην Ηλιούπολη, έστησε πλατφόρμα με ενημέρωση αποτελεσμάτων!

Εν συνεχεία ξεκίνησε τη δική του εφημερίδα («ΒΕΤΟ»), η οποία έκλεισε γρήγορα, ενώ αργότερα έφτιαξε τη δική του ιστοσελίδα (beto.gr αρχικά, betonet.gr μετά).

Τα κείμενά του, αξεπέραστα. Σεντόνια τα οποία περιελάμβαναν ορυμαγδό πληροφοριών, πάμπολλες φορές άσχετες με το στοίχημα! Για το παιχνίδι, ήταν σαφής. «Δεν υπάρχουν άχαστα» επαναλάμβανε διαρκώνς σε όσους τον ζάλιζαν με τις κλισές ατάκες «δώσε κάνα σίγουρο».

Έγραψε τη δική του ιστορία, προτού γίνει κομμάτι της το 2006, όταν απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών. Μπον βιβέρ, που του άρεσε το φαγητό, το ποτό και το τσιγάρο, είχε στο… ενεργητικό του ένα πενταπλό by-pass, που όμως δεν τον απέτρεψε απ’ το να απολαμβάνει τη ζωή. Έφυγε, πιθανότατα, «γεμάτος» αφήνοντας μία τεράστια παρακαταθήκη…

Αυτή την παρακαταθήκη, τα κείμενά του, όσα τέλος πάντων μπορέσαμε να συλλέξουμε (και δεν είδα δα και λίγα) θα τα διαβάζετε από αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στο koubanezos.gr. Με σεβασμό στη ζωή και την πορεία του Γιώργου Παρασκευά…

Είναι άλλη μια καινοτομία από το site, έχουν γίνει κι άλλες, τις βλέπετε, σύντομα θα υπάρξει κείμενο επί τούτων και από Οκτώβριο, περισσότερες. Ειδικά μία που δεν έχει γίνει ξανά σε κανένα στοιχηματικό site. Stay tuned…

Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;

Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook

Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Koubanezos.gr στο Youtube

Follow το Koubanezos.gr στο Twitter

Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram

Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook