Παράδοση και άμυνα που δεν αγνοούνται

Παράδοση και άμυνα που δεν αγνοούνται

Καλημέρα λαέ του Koubanezos.gr!

Εν μέρει δικαίωση με την Μπούντε/Γκλιμτ την Πέμπτη για το Europa League, αφού η Όσιγιεκ αν και το πάλεψε όσο μπορούσε, εντούτοις η Βασιλεία χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πήρε την πρόκριση, παρά την πίεση της γηπεδούχου. Κυριακή σήμερα, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού και επιστρέφουμε στις ”ρίζες” μας, αν μπορεί να θεωρηθεί σκανδιναβική η Φινλανδία (σ.σ. είναι πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου αυτό), και αρχικά, θα κατευθυνθούμε στο Έσπου για το μεγάλο παιχνίδι της Χόνκα με την πρωτευουσιάνα Ελσίνκι. Θα ολοκληρώσουμε με την Εσπανιόλ που έχει βάλει στόχο να θεωρηθεί κακή παρένθεση η παρουσία της στην Σεγούντα. Μονές επιλογές, αυστηρά και με σύνεση…

Χόνκα – Ελσίνκι:

Η Χόνκα υποδέχεται το Ελσίνκι στον μεγάλο αγώνα των 1000 λιμνών, σε ένα αντάμωμα γνωστό, χρόνιο και πάντα με αξία στην παράδοση και στα λίγα γκολ. Η Χόνκα, που φημίζεται για τις πρωτοποριακές μεθόδους στις ακαδημίες της και για τις ίδιες τις ακαδημίες της, έχει για ακόμα μια χρονιά μια καλή βάση για να επιτύχει κάτι καλό. Επένδυσε και φέτος στην παρουσία ποιοτικών Αφρικανών όπως ο φορ Ντονγκού (1ος σκόρερ της, 7/15) και ο αμυντικός Αρκού-Μενσά ενώ κράτησε τον διεθνή φορ Τουόμινεν. Όταν συναντά το Ελσίνκι εντός έδρας πάντα του βγάζει την ψυχή και για να ακριβολογούμε δεν χάνει (σε 22 αγώνες έχει 7-10-5). Ενδιαφέρον και το ποσοστό στο G/G, που είναι ακριβώς στο 50% την τελευταία 15ετία. Δεν έχει το απόλυτο ως τώρα στην έδρα της και αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα εκτός έδρας. 3-3-1 ο έως τώρα απολογισμός της. Σημαντικό, ότι δεν έχασε ντέρμπι ως τώρα (ισοπαλία με Κουόπιο, ισοπαλία με Ίντερ Τούρκου και νίκη με Ιλβ. Σκορ υπήρξε σε όλα. Δεν αναφέρονται προβλήματα.

Το Ελσίνκι φανερώνει σταθερότητα αλλά και επιπολαιότητα μεσοαμυντικά κάτι που του στοίχισε στο παιχνίδι με τη Χέλσινγκφορς, παραλίγο να συμβεί και με την Ιλβ. Ο Κόσκελα (προπονητής Ελσίνκι) εμφανίστηκε συνειδητοποιημένος στις δηλώσεις του και προετοιμασμένος για το παιχνίδι: ‘‘Η Honka είναι γνωστός αντίπαλος του κλαμπ και οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη πολύ καλά. Το Ελσίνκι έχει συναντήσει τη Χόνκα ήδη τρεις φορές φέτος.  Οι παίκτες είναι πολύ εξοικειωμένοι μεταξύ τους, ακόμη και από καιρό σε καιρό. Με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν τίποτα απίστευτα νέο και εκπληκτικό δεν μπορεί να εφευρεθεί. Η Χόνκα είναι πολύ δυνατή στον έλεγχο της μπάλας. Στο τελευταίο παιχνίδι (με την σημερινή αντίπαλο), ανοίξαμε πάρα πολύ το κέντρο μας και δεν λάβαμε υπόψη τον χώρο πίσω από μας. Η Χόνκα έκανε τις περισσότερες επιθέσεις της εκείνες τις στιγμές. Σε κλειστούς αγώνες και με χαμηλό ρυθμό αγώνα, τονίζεται η σημασία των ειδικών καταστάσεων’’. Πρόβλημα οι απουσίες της ομάδας: Θα λείψουν ξανά οι μέσοι Πέλτολα, Σούλερ, Χασάνι και Βαανάνεν, σημαντικό ότι γυρνάει ο αμυντικός Τένιο.

Εκτίμηση: Πλήρης η Χόνκα εντός έδρας με όπλο την παράδοση, την καλή φόρμα και το ότι αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Γνωστή η αντίπαλός της και ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια καταστάσεις. Αμυντικά ευάλωτο το Ελσίνκι, με ευκολία δέχεται γκολ πια, αγκάθι και οι απουσίες του. Αισιόδοξος ο Κόσκελα, αλλά έχει άλυτα προβλήματα. Αξίζει το ρίσκο της ισοπαλίας.

Εσπανιόλ – Μαγιόρκα

Πλώρη για ταχεία επιστροφή στην Primera Division έχει βάλει η Εσπανιόλ, η οποία στηρίχτηκε σε μια γηγενή ομάδα, στον ελπιδοφόρο κόουτς Μορένο και έπειτα από μια υπέροχη προετοιμασία, κέρδισε με ευκολία στην πρεμιέρα την Αλμπαθέτε με 3-0 χωρίς να γνωρίσει αντίσταση και παίζοντας παράλληλα και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η Μαγιόρκα πραγματοποίησε πολύ καλή προετοιμασία, κράτησε τον κορμό της και δημιούργησε ρόστερ επιπέδου Segundaμε αποτέλεσμα να ηττάται στην πρεμιέρα, να μην σκοράρει και να μην είναι καλή. Θα το παλέψει, δεν είναι από τα φαβορί για άνοδο, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Κακή η παράδοσή της μέσα στη Βαρκελώνη (14-3-3) και δείχνει να θέλει ακόμα δουλειά και χρόνο.

Εκτίμηση: Θα εκμεταλλευτούμε την ετοιμότητα, τον ρυθμό και την αποφασιστικότητα που παρουσιάζει η Εσπανιόλ και ίσως από τις λίγες φορές που θα την προλάβουμε για φέτος σε καλή τιμή. Έχουμε ένα σχετικό ρίσκο στην επιλογή μας, αλλά η βάση είναι η στήριξη στην γηπεδούχο.

Μονό

13:00 Χόνκα – Ελσίνκι: Χ (3.43)

Μονό

17:00 Εσπανιόλ – Μαγιόρκα: 1 & under 4,5 (1.91)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις