Φουλ του ρίσκου με… combo στο Europa

Φουλ του ρίσκου με... combo στο Europa

Καλημέρα σε όλους! Η προχθεσινή στήλη δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα του over, καθώς οι Ουρουγουανοί όχι μόνο δε δικαίωσαν τις προσδοκίες για πολλά γκολ, αλλά κατάφεραν να μείνουν στο 0-0 σε ένα ματς που θύμιζε… αγγαρεία για τις δύο ομάδες. Πέσαμε στην περίπτωση… 

Η εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως… ευρωπαϊκή ποδοσφαιρικά, αφού εδώ και 2 ημέρες την παράσταση κλέβουν τα προκριματικά των διασυλλογικών διοργανώσεων. Χθες, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με επιτυχία το προτελευταίο βήμα πριν περάσει το κατώφλι του Champions League, νικώντας με μεστή εμφάνιση την Μπενφίκα με 2-1. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, μιας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα αγώνων των οποίων η αποκωδικοποίηση μοιάζει αρκετά δύσκολη, αφού βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα της φετινής σεζόν.  

Την εμπειρία ο Άρης, τον ενθουσιασμό η Κόλος 

Ο Άρης θέλει να ξεκινήσει με το δεξί και την ευρωπαϊκή του πορεία, υποδεχόμενος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την άπειρη ομάδα από το χωριό Κοβαλίβκα, Κόλος. 

Οι «κίτρινοι» την περασμένη Παρασκευή έδειξαν ψυχικά αποθέματα και γύρισαν το ματς απέναντι στη Λαμία παίρνοντας νίκη πρεμιέρας με 3-1, επιτυγχάνοντας και τα τρία τέρματα στην επανάληψη με αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο του ματς. Βοήθησαν αρκετά οι αλλαγές του Ένινγκ, καθώς Λόπεζ και Μπερτόλιο χρίστηκαν σκόρερ βοηθώντας τα μέγιστα στην ανατροπή. 

Απόψε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα χρειαστεί να επιστρατεύσει την εμπειρία της και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί την απειρία και τα αμυντικά κενά του αντιπάλου, ώστε να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Δύο πράγματα θα κρίνουν κατά μεγάλο ποσοστό την έκβαση της αναμέτρησης. Η βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς των «κιτρίνων» και η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις του Φετφατζίδη, ο οποίος μπορεί από το πουθενά να δημιουργήσει κινδύνους στα αντίπαλα καρέ. 

Από την άλλη, η Κόλος κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και μέσω των play offs κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά της φετινής διοργάνωσης.  

Προς ώρας έχει παίξει 2 αγώνες για το πρωτάθλημα, εμφανίζοντας δύο πρόσωπα. Έδειξε έφεση στο σκοράρισμα και στην δημιουργία φάσεων, αλλά και αρκετές αμυντικές αδυναμίες. Το δείγμα, όμως, δεν παύει να είναι ακόμα μικρό ώστε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. 

Ο Άρης έχει το know how σε τέτοιους αγώνες, πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί κόντρα στην άπειρη ομάδα από το Κοβαλίβκα. Ίσως, μάλιστα, αυτό επιτευχθεί μαζί με αρκετά τέρματα αφού μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες δείχνουν έφεση στο σκοράρισμα. Παίρνω, λοιπόν, το ρισκαδόρικο combo νίκης του Άρη παρέα με over στον συγκεκριμένο αγώνα, το οποίο βρίσκουμε σε εξαιρετική απόδοση. 

Φαβορί η Αστάνα, σκοράρει η Μπουντούσνοστ 

Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, η ομώνυμη ομάδα της Αστάνα υποδέχεται το αουτσάιντερ του συγκεκριμένου ζευγαριού, Μπουντούσνοστ. 

Η γηπεδούχος, που ιδρύθηκε το όχι και τόσο μακρινό 2009, έχει καταφέρει στην ενδεκάχρονη πορεία της στα γήπεδα να κάνει αισθητή την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συμμετέχει ανελλιπώς από τη σεζόν 2016/2017 στους ομίλους του Europa League αποτελώντας πλέον μία υπολογίσιμη κουκίδα στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

Απόψε έχει -φαινομενικά- εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη ομάδα από την Ποντγκόριτσα, αρκεί να εμφανιστεί σοβαρή καλύπτοντας τις όποιες αμυντικές αδυναμίες της, οι οποίες φάνηκαν και στην εκτός έδρας ήττα-αποκλεισμό με 6-3 από την Ντινάμο Μπρεστ για τα προκριματικά του Champions League. Ταυτόχρονα, έχει μείνει πίσω στην κούρσα του εγχώριου πρωταθλήματος, καθώς ακόμα δεν έχει βρει την απαιτούμενη αγωνιστική ισορροπία. 

Απέναντί της η ομάδα της Μπουντούσνοστ, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Champions League με 1-3 από την Λουντόγκορετς. Τα τελευταία χρόνια φτάνει το πολύ μέχρι τον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης του Europa και στη συνέχεια βλέπει τη συνέχεια από την τηλεόραση. Παρόλα αυτά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της, δείχνει σκληρό καρύδι και δυσκολεύει τη ζωή των αντιπάλων της. 

Απόψε απέναντι στην σαφώς ανώτερη Αστάνα είναι το λογικό αουτσάιντερ, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί την αμυντική ανισορροπία της αντιπάλου ομάδας και πετύχει ένα τέρμα που θα τη βάλει υπό προϋποθέσεις στο κόλπο της πρόκρισης μιας και μιλάμε για νοκ άουτ αγώνα. 

Δύσκολος αγώνας, ανάμεσα σε δύο απρόβλεπτες ομάδες, αλλά αξίζει το ρίσκο στο combo του άσου παράλληλα με αμφίτερμα. 

Μεγάλο ντέρμπι στη «MOL Αρένα» 

Η άκρως φορμαρισμένη Ντουνάισκα Στρέντα υποδέχεται τη σαφώς πιο έμπειρη Γιάμπλονετς σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια του 2ου προκριματικού γύρου. 

Η Ντουνάισκα, την οποία θυμίζω ότι είχε περάσει ο Ατρόμητος στον αντίστοιχο γύρο της διοργάνωσης πέρυσι, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν. Έχει πετύχει 6 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σλοβακίας, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση της λίγκας. Σκοράρει κατά ριπάς, έχοντας εξαιρετική επίδοση και στα αμυντικά καθήκοντα.  

Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της ισλανδικής Χαφνάφιορντουρ, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας. Σήμερα, βέβαια, τα πράγματα δε θα είναι εύκολα για την ομάδα από τη Σλοβακία, καθώς η δυναμική της Γιάμπλονετς δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σημαντικό στατιστικό για την Ντουνάισκα αποτελεί το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε εντός έδρας αναμέτρηση στο πλαίσιο του Europa League, αλλά και του κυπέλλου UEFA.  

Η Γιάμπλονετς έχει ξεκινήσει πολύ καλά τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα και το ίδιο θέλει να πράξει απόψε στην αφετηρία του ευρωπαϊκού της ταξιδιού. Τα μέχρι στιγμής αγωνιστικά της δείγματα, δείχνουν μια ομάδα στιβαρή, με αμυντική προσήλωση και πειθαρχία.  

Αν καταφέρει να κόψει τον, εξαιρετικό προς ώρας, επιθετικό ρυθμό της αντιπάλου της, θα έχει σοβαρή τύχη να επικρατήσει στον αγώνα. Άλλωστε, η Ντουνάισκα ως φύσει επιθετική ομάδα, πιθανότατα να αφήσει κενά στα μετόπισθεν και οι αντεπιθέσεις των Τσέχων ίσως αποδειχθούν καθοριστικές στην έκβαση της αναμέτρησης. 

Ρισκάρω εκ νέου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση επιλέγοντας τους φιλοξενούμενους να φύγουν με την πρόκριση από το γήπεδο. 

Combο

21:00 Άρης – Κόλος Κοβαλίβκα: 1 & over 2,5 (3.10) 

Combo

17:00 ΑστάναΜπουντούσνοστ: 1 & goal/goal (3.20) 

Μονό 

21:45 Ντουνάισκα Γιάμπλονετς: Πρόκριση Γιάμπλονετς (2.10)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις