Champions League | Τι έχει χρόνια να συμβεί σε τελικό – και πόσο πληρώνει;

Μποζιονέλος προγνωστικά

Ανάλυση… στοιχειωμένων επιδόσεων σε τελικούς και ειδικών στοιχημάτων για το Μάντσεστερ Σίτι – Ιντερ από τον #nbozionelos

Όσοι με διαβάζετε χρόνια, γνωρίζετε ότι ειδικά στα μεγάλα ματς ψάχνομαι για… ειδικά. Για συμβάντα που έχουν χρόνια να… συμβούν σε έναν αγώνα, πολλώ δε μάλλον τον τελικό του Champions League. Προφανώς μπορούμε να βρούμε πολλά, στάθηκα όμως σε αντιπαραβολή γεγονότων και αποδόσεων, για να δούμε (όλοι μαζί) τι βγαίνει ενόψει Μάντσεστερ Σίτι – Ιντερ..

Μόλις τρεις αποβολές σε 67 σεζόν

Champions League | Τι έχει χρόνια να συμβεί σε τελικό – και πόσο πληρώνει;

Κι όμως, στατιστικά, οι κόκκινες κάρτες σε τελικό είναι σπάνιες. Σε 67 σεζόν, από το 1956 δηλαδή, μόνο τρεις παίκτες έχουν δει την κόκκινη κάρτα στον αγώνα που αναδεικνύει την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2006 ο Γερμανός κίπερ Γενς Λέμαν της Αρσεναλ (στο 2-1 από την Μπαρτσελόνα), το 2008 ο Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι (στην παράταση, στο 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το 2017 ο Χούαν Κουαδράδο της Γιουβέντους (με τη Ρεάλ, στην ήττα με 4-1).

Το να αποβληθεί παίκτης στο Μάντσεστερ Σίτι – Ιντερ τιμάται στο 4.70 από την Betshop.

Σφυρίζει ο Πολωνός Σζίμον Μαρτσίνιακ, ο… μουρλός με τα τρία πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ. Όχι, δεν είναι καλός διαιτητής. Και σε 38 επίσημα στη σεζόν δεν έβγαλε καμία απευθείας κόκκινη, παρά μόνο τρεις με δεύτερη κίτρινη – που, στοιχηματικά, μας κάνει βέβαια. Food for thought, δεν αποκλείω να βγάλει.

Μόνο ένα, ναι μόνο ένα, αυτογκόλ

Σε τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League έχουν σημειωθεί γκολ… σχεδόν με κάθε τρόπο. Με φάουλ, με πέναλτι, με κεφαλιές, με λάθη τερματοφυλάκων, αλλά μόνο μια φορά με αυτογκόλ, κι αυτό το 1961. Τότε, από τον τερματοφύλακα Αντονι Ράμαλετς της Μπάρτσα στον τελικό με την Μπενφίκα.

Με τους σημερινούς κανονισμούς βέβαια, ίσως χρεωνόταν και ως γκολ του επιτιθέμενου. Κοντολογίς, είναι τρομερά σπάνιο – αλλά… ποτέ δεν ξέρεις. Και τιμάται στο εξαιρετικό 9.50 στη Novibet.

Γκολ με κεφαλιά

Champions League | Τι έχει χρόνια να συμβεί σε τελικό – και πόσο πληρώνει;

Και γκολ με το κεφάλι «καθυστερούν» σε τελικούς. Όχι πάρα πολύ, ΟΚ, από το 2014. Τότε, που η Ρεάλ το πήρε στην παράταση ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης είχαν σημειωθεί τρία γκολ με κεφαλιές από τους Ράμος, Γοδίν και Μπέιλ.

Ειρήσθω εν παρόδω, εκείνη την εποχή στοιχηματοαρθρογραφούσα στο bxpbet.com και θυμάμαι ακόμη τη 12άρα απόδοση «Κατάκτηση Ρεάλ στην παράταση» – μιας και καθυστερούσε τέτοιο σενάριο από το 1992.

Να σημειωθεί, γενικά, γκολ με κεφαλιά στο Σίτι – Ιντερ το βρίσκει κανείς στο 2.20 στη Novibet.

Γκολ με φάουλ

Εδώ σε θέλω… κάβουρα. Είναι, ευλόγως, σπάνια τα γκολ με απευθείας φάουλ σε τελικούς (όχι μόνο της διοργάνωσης, γενικά). Μέτρησα τέσσερα όλα κι όλα.

Υπάρχει όμως μια ατέρμονη συζήτηση, όταν συμπαίκτης στρώνει την μπάλα πριν ο σκόρερ σουτάρει (και σκοράρει), αν θεωρείται γκολ-φάουλ ή όχι. Ναι μεν, αλλά όχι απευθείας (my view).

Champions League | Τι έχει χρόνια να συμβεί σε τελικό – και πόσο πληρώνει;

Συν ότι δύο εξ αυτών, του Λουίς Αραγονιές της Ατλέτικο το 1974 με την Μπάγερν (έληξε 1-1, στον επαναληπτικό οι Βαυαροί νίκησαν με 4-0) και του Ρόναλντ Κούμαν της Μπαρτσελόνα 1992 με τη Σαμπντόρια (1-0), σημειώθηκαν όχι στο 90λεπτο αλλά στην παράταση. Στο 90λεπτο ήταν μόνο του Φραντζ Ροτ της Μπάγερν το 1976 με τη Σεντ Ετιέν και του Μάριο Μπάσλερ το 1999 με την Μπάγερν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, τόσο το σουτ του Ροτ όσο και του Κούμαν δεν ήταν απευθείας αλλά με πάσα από συμπαίκτες, Φραντζ Μπέκενμπαουερ και Χρίστο Στόιτσκοφ…

Κοντολογίς, κι αν θέλουμε να είμαστε ακραιφνώς σωστοί στατιστικώς, γκολ με απευθείας φάουλ σε τελικό σημειώθηκε μόνο το 1999 στο αδιανόητο ματς της Μπάγερν με τη Γιουνάιτεντ.

Για το Σίτι – Ιντερ από τη μια έχεις Ντε Μπράινε και Μαχρέζ, από την άλλη Τσαλχάνογλου και ΝτιΜάρκο. Ψήνεται; Για κάθε ενδιαφερόμενο, τιμάται στο 8.50 από τη Novibet.

Γρήγορα, πολύ γρήγορα γκολ

Ελάχιστα δευτερόλεπτα, επακριβώς 53, είχαν περάσει από τότε που σημειώθηκε το γρηγορότερο γκολ σε τελικό. Το είχε σημειώσει ο εμβληματικός Πάολο Μαλντίνι το 2005 στην Κωνσταντινούπολη, για τη Μίλαν στο 3-3 με τη Λίβερπουλ.

Champions League | Τι έχει χρόνια να συμβεί σε τελικό – και πόσο πληρώνει;

Κοίταξα τους τελικούς έκτοτε. Πριν το 20λεπτο (ας πάρουμε αυτό το line) είχαν βάλει γκολ σε τελικό ο Σάμουελ Ετό το 2009 στο 10ο λεπτό, ο Ιβάν Ράκιτιτς το 2015 στο 4ο λεπτό, ο Σέρχιο Ράμος το 2016 στο 15ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2017 στο 20ό λεπτό και ο Μο Σαλάχ με πέναλτι το 2019 στο 2ο λεπτό.

Κοντολογίς, το early goal σε τελικό δεν είναι σπάνιο, ίσα ίσα. Γκολ ως το 19:00 είναι στο 2.22 στη WinMasters, ως το 27:00 πληρώνει 1.88 στη Stoiximan, ως το 28:00 είναι στο 1.80 στη Novibet, ως το 30:00 είναι στο 1.77 στο PameStoixima και γκολ στο δεκάλεπτο 11:00 ως και 20:00 τιμάται στο 4.50 στην Betshop.

Πέναλτι

Το τελευταίο πέναλτι που καταλογίστηκε σε τελικό ήταν του Μο Σαλάχ στο 2’ του τελικού της Λίβερπουλ με την Τότεναμ το 2019 στη Μαδρίτη. Ήταν μάλιστα και το πρώτο πέναλτι υπέρ εντέλει νικήτριας ομάδας μετά από αυτό του Στέφαν Εφενμπεργκ για την Μπάγερν το 2001 στο Μιλάνο με τη Βαλένθια.

Με 12 πέναλτι σε 38 επίσημα, δεν είναι και εύκολος ο Μαρτσίνιακ στην… εσχάτη των ποινών κι ας έδωσε τρία στον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία.

Ο καταλογισμός πέναλτι είναι στο 2.75 στη Novibet και στο 3.20 να σημειωθεί γκολ με πέναλτι στο ματς.  Στο 4.50 να σκοράρει η Σίτι με πέναλτι και στο 10.00 αντίστοιχα η Ιντερ…

Χατ τρικ σε τελικό

Σύμφωνοι… ποτέ δεν θα γίνει, αλλά αν σου κάτσει; Το τελευταίο χατ τρικ σε τελικό του θεσμού ήταν το 1969 από τον Ιταλό Πιερίνο Πράτι στο Μίλαν – Αγιαξ 4-1.

Ποιος άλλος πλην Χάαλαντ μπορεί να το κάνει, θα αναρωτηθείτε. Και λογικό. Το να βάλει ο Νορβηγός 3+ γκολ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης είναι στο 12.00 στη Novibet.

Champions League | Τι έχει χρόνια να συμβεί σε τελικό – και πόσο πληρώνει;

Εμφάνιση σκορ

Ποια σκορ δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε τελικούς; Σχεδόν όλα βγήκαν. Σχεδόν, όχι όλα.

Κυριότερο, το 1-0: πέρυσι με το Ρεάλ – Λίβερπουλ εμφανίστηκε για 17η φορά επί συνόλω 67 αγώνων. Αρκετές ομάδες έχουν βάλει έως 4 γκολ και μία, η Ρεάλ, είχε πετύχει 7, το 1960. Ουδέποτε κάποια σημείωσε 5 ή 6.

Από τη δεκαετία του ’50 λοιπόν, ποια σκορ δεν είδαμε ποτέ σε τελικό; Ισοπαλία με σκορ 4-4 και νίκες με 5-1 και 5-2 από σκορ-«μαμούθ», αλλά και το 3-2 από το Μπενφίκα – Μπάρτσα το 1961…

Ξέρετε πόσο πληρώνει το Σίτι – Ιντερ 3-2; Στο 27.00 στη Fonbet.

Σούμα

Σύμφωνοι, αρκετά ιντριγκάρουν. Έχω κυνηγήσει και στο παρελθόν το γκολ-φάουλ, έριξα κάτι ψιλά και φέτος (βγήκε η απόδοση κατόπιν request). Κάποια στιγμή θα γίνει. Όπως και το αυτογκόλ βέβαια, μεταξύ των δύο διάλεξα το πρώτο – αφήστε που μπορεί όντως να μπει αυτογκόλ και να… χρεωθεί γκολ του επιτιθέμενου (φανταστείτε τη σχέση με την εκκλησία θα αποκτήσουμε μετά).

Και, Μαρτσίνιακ είσαι, το πέναλτι ή αποβολή, μια χαρά μου κάνει αλλά δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι αγορές. Θα το τιμήσω πιθανότατα κι αυτό.

Περισσότερα για το Σίτι – Ιντερ, στη στήλη του Σαββάτου…

ΥΓ. Πείτε την αλήθεια, και το σκοράκι 3-2 δεν σας… γαργαλάει λίγο;

🗣️ Join me

Πλέον κανάλια για στοιχηματικό chat και στο Telegram, και στο Viber και στο Whats App!

Όπου βολεύεστε καλύτερα, join!

🇨🇺 Μποζιονέλος προγνωστικά

Special bet
22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Ιντερ
Γκολ με φάουλ
8.50
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις