Πρώτη κίνηση Κορδόν – Φέρνει… Ποντένσε

Μετά τον Πελεγκρίνι, Κορδόν στην Μπέτις

Προ των πυλών ανακοινώσεις, ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν. Ο Ισπανός ανέλαβε και επίσημα πόστο και ξεκινάει να χτίζει τη νέα ομάδα. Ποια είναι η απόφασή του για το ρόστερ των 40 παικτών και οι πρώτες μεταγραφικές του κινήσεις

Με τη «σφραγίδα» του Αντόνιο Κορδόν θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός, αφού ο Ισπανός πήρε τα… κλειδιά της ομάδας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ποντάρει στην εμπειρία και τις διασυνδέσεις του 60χρονου παράγοντα. Ο Κορδόν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και στόχος του είναι η αναμόρφωση της ομάδας, προκειμένου να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των Ερυθρολεύκων αρέσκεται να οικοδομεί τις ομάδες του με νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, καθώς θεωρεί ότι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αγωνιστικά, έχοντας παράλληλα και σαφώς υψηλότερες προοπτικές μεταπώλησης. Συνεπώς μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι μία από τις προτεραιότητες του Κορδόν θα είναι να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας του Ολυμπιακού.

Ήδη φαίνεται πως έχει παρθεί η απόφαση να αποχωρήσουν οι «παλιοσειρές» Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Εμβιλά, ενώ κάθε άλλο παρά βέβαιο θεωρείται το μέλλον του Παπασταθόπουλου στο Λιμάνι.  Για τον Κορδόν το κύριο ζητούμενο είναι ο εντοπισμός παικτών… τύπου Ποντένσε! Ο Πορτογάλος εξτρέμ αποτέλεσε το απόλυτο μεταγραφικό «λαβράκι», μιάς και ήρθε στην Ελλάδα ως άγνωστος στο ευρύ κοινό, σε νεαρή ηλικία. Το εγχείρημα αποδείχθηκε πέρα για πέρα επιτυχές, με τον Ποντένσε να κάνει φοβερές σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, προτού πάρει μία μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων για τη Γουλβς, γεμίζοντας τα «ερυθρόλευκα» ταμεία. Σε αυτή τη λογική θα κινηθεί ο Ολυμπιακός επί εποχής Κορδόν.

Παράλληλα, το περίφημο ξεσκαρτάρισμα, για το οποίο διαβάζουμε εδώ και μήνες, θα γίνει πραγματικότητα, αφού και οι Πειραιώτες δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την καλοκαιρινή τους προετοιμασία με ρόστερ 40 παικτών, όπως συνέβη πέρυσι. Θα είναι, επομένως, αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που θα πωληθούν ή θα αποδεσμευτούν πριν καταφθάσει ο νέος προπονητής για να τους αξιολογήσει. Εκτός από αυτούς που αναφέραμε παραπάνω, η… καμπάνα χτυπά για παίκτες όπως ο Γκάρι Ροντρίγκες (σ.σ. άλλωστε το συμβόλαιό του τελειώνει) και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ίσως συμβεί το ίδιο και με ορισμένους ακόμα που επιστρέφουν από δανεισμό, όπως ο Κανέ, εφόσον ο Κορδόν και ο σύλλογος συνολικά κρίνουν ότι δεν χωρούν στα πλάνα τους.

Από τη στιγμή που ο πολύπειρος Ισπανός τεχνικός διευθυντής γνωρίζει άριστα την αγορά της πατρίδας του αλλά και αυτή της Αργεντινής, ο Ολυμπιακός ξέρει πως τού ανοίγεται μία τεράστια δεξαμενή παικτών για… όλα τα γούστα ώστε να ενισχυθεί ποιοτικά. Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Europa League είναι σημαντικό τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Σκοπός είναι να κλείσει όσο πιο άμεσα γίνεται το θέμα του νέου προπονητή και ορισμένες μεταγραφές-κλειδιά προκειμένου η ομάδα να μπει έτοιμη στη νέα σεζόν, να «καθαρίσει» με τα προκριματικά και να μπει σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Χρόνος υπάρχει, μιάς και το πρώτο ευρωπαϊκό ματς θα γίνει στις 10 Αυγούστου. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκινούν μεν το νέο τους πρότζεκτ, θέλουν όμως και άμεσα αποτελέσματα. Ο Κορδόν και ο προπονητής που θα φέρει δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις. Από την πρώτη κιόλας σεζόν, είναι ζητούμενο η επιστροφή στην κορυφή της Super League και μία καλή ευρωπαϊκή πορεία.

ΠΗΓΗ: Sportdog

Φινάλε με 2.75 στη Ligue 2ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!Φινάλε με 2.75 στη Ligue 2

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις