Βουλευτικές Εκλογές με ενισχυμένες αποδόσεις

Βουλευτικές Εκλογές με ενισχυμένες αποδόσεις

Η Ελλάδα στις κάλπες με τα κόμματα να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για τη σύνθεση της νέας Βουλής και τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι εκλογές διεξάγονται με σύστημα απλής αναλογικής. Με το συγκεκριμένο σύστημα για να προκύψει αυτοδυναμία και σχηματισμός κυβέρνησης από ένα κόμμα, χρειάζεται ποσοστό άνω του 45%, ανάλογα και με το ποσοστό των κομμάτων που δε θα πιάσουν το απαραίτητο 3% για να εισέλθουν στη Βουλή.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης, ούτε με συνεργασία δύο ή περισσότερων κομμάτων, θα προκηρυχθούν δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Τα κόμματα διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, για να έχουν  τον πρώτο λόγο για την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που κάποιο εξ αυτών δεν καταφέρει να έχει το απαραίτητο ποσοστό για αυτοδυναμία.

Στις προηγούμενες εκλογές πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 39.85%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε με 31.53%, με τα δύο κόμματα να διεκδικούν ξανά την πρωτιά.

Νέα Δημοκρατία (-4.50%):1.80 ΣΥΡΙΖΑ (+4.50%):1.87

Στις Εκλογές του 2019 έξι κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜεΡΑ 25) συγκέντρωσαν ποσοστό για να εισέλθουν στη Βουλή και τώρα διεκδικούν και πάλι τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά για να είναι και στη σύνθεση της νέας Βουλής. Το ΜεΡΑ 25 είχε συγκεντρώσει 3.44% το 2019.

ΜεΡΑ25 (Over 3.75%): 1.65 (Under 3.75%):2.15

Πολύ σημαντικές για τη διαμόρφωση των συσχετισμών και των ποσοστών θα είναι οι 9 μονοεδρικές περιφέρειες (Καστοριά, Γρεβενά, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ευρυτανία Σάμος, Φωκίδα), εκεί όπου εκλέγεται μόνο ένας βουλευτής και την έδρα κερδίζει το πρώτο κόμμα στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Η Νέα Δημοκρατία είχε κερδίσει και τις 7 μονοεδρικές στις προηγούμενες εκλογές.

Νέα Δημοκρατία Μονoεδρικές (Over 7.5): 1.60 (Under 7.5): 2.25

Μεγάλη μάχη αναμένεται και όσον αφορά τους σταυρούς των υποψηφίων των κομμάτων ανά περιφέρεια. Στην Α’ Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία το 2019 είχε πρωτεύσει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Β.Κικίλιας 1.90 – Ό.Κεφαλογιάννη 3.50

Αντίστοιχα, στην Α’ Αθηνών για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 πρώτος ήταν ο Νίκος Βούτσης.

Δ.Τζανακόπουλος 1.95 – Ν.Βούτσης 2.20

Τα μέλη της Novibet μπορούν καθημερινά να βρουν προσφορές* για τα μεγάλα γεγονότα και κορυφαίο πρόγραμμα ανταμοιβής*.

Οι Βουλευτικές Εκλογές όπως θα ήθελες να είναι…

 

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ NOVIBET.GR/INFO/OROI

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις