Εκλογές ανατροπών και εκπλήξεων μέχρι 51.00

προγνωστικά

Προγνωστικά για τις εκλογές έχει ο #Masterbetchef. Προτάσεις για ποσοστά και υποψήφιους μέχρι 51.00, συν δυάδα στο Εuropa league

Αγαπητοί φίλοι φτάσαμε επιτέλους στις βουλευτικές εκλογές 2023. Που θεωρώ ότι είναι οι πιο κρίσιμες του αιώνα μας. Οπότε θα μου πείτε, μα χωράνε προγνωστικά; Όταν υπάρχει μια λογική σκέψη που βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα, παντού χωράνε προγνωστικά.

Προγνωστικά. Κάλπη μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια δεδομένα που πιστεύω πως θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Κατ’ αρχάς ο θυμός που διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας. Αυτό καταγράφεται ως κυρίαρχο συναίσθημα σε όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις. Οργή, απογοήτευση, φόβος κι απαισιοδοξία. Αυτά τα συναισθήματα θα οδηγήσουν σε ψήφο διαμαρτυρίας, όπως λένε όλοι οι επιστήμονες, είτε κοινωνιολόγοι, είτε στατιστικολόγοι.

Αυτή η ψήφος δεν πάει ποτέ φυσικά προς την εξουσία. Άρα ο μεγάλος χαμένος, όσον αφορά τα ποσοστά τουλάχιστον, θα είναι το κυβερνών κόμμα. Η ψήφος διαμαρτυρίας είναι και αντισυστημική όμως. Άρα δύσκολα θα επωφεληθούν από αυτή και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Περιμένω λοιπόν αύξηση στα ποσοστά όλων των μικρότερων κομμάτων. Επίσης περιμένω και μεγαλύτερη συμμετοχή, τουλάχιστον από τις προηγούμενες εκλογές. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να αντιδράσει ψηφίζοντας αυτή τη φορά. Κάτι που επίσης δεν ευνοεί το κυβερνών κόμμα.

Το δυστύχημα των Τεμπών δεν ξεχάστηκε φυσικά μέσα σε ένα μήνα, όπως θέλουν να μας πείσουν αρκετοί δημοσιογράφοι και δημοσκόποι. Το λέω αυτό, επειδή κάποια στιγμή η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος είχε φτάσει στα όρια του στατιστικού λάθους, κοντά δηλαδή στο 3%. Ξαφνικά όμως, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, ανέβηκε στο 7.5%. Αυτά δεν γίνονται αγαπητοί φίλες και φίλοι. Δεν μπορεί μέσα σε μια εβδομάδα κανένα κόμμα να κερδίσει έτσι ξαφνικά +4,5%.

Ειδικά όταν αυτό το κόμμα έχει κυβερνήσει ολόκληρη τετραετία, όπου οι Έλληνες έζησαν πολλές δυσκολίες. Ακόμα και αν για όλες δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, όπως διατείνεται, αυτές οι δυσκολίες δεν παύουν να αποτελούν βίωμα του καθένα μας. Οπότε σίγουρα θα μετρήσουν αρνητικά για τη Ν.Δ. όπως και να έχει. Άρα εγώ κρατώ ως στατιστικό στοιχείο, ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. Αυτή είναι άλλωστε και η αρχική μου εκτίμηση.

Έτσι στα προγνωστικά θεωρώ ότι το χάντικαπ πάνω από 4,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνουν οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες, είναι ασφαλές.

Δυνατό ΠΑΣΟΚ, αδύναμος ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά

Πάμε τώρα σε ένα σημείο όπου ξέρω τι γίνεται από πρώτο χέρι. Την πόλη μου, τα εξωτικά Γρεβενά. Εδώ η έδρα θεωρώ ότι είναι κερδισμένη από τη Ν.Δ. Το 2019 η διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ήτανε πάνω από 14%. Δεν καλύπτεται, παρά το γνωστό σκάνδαλο Πάτση. Αυτό γιατί το ψηφοδέλτιο που κατέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο κατά τα 2/3. Δεν ανανεώθηκε δηλαδή ένα ψηφοδέλτιο που, όχι τυχαία, δεν προτίμησε ο κόσμος της πόλης. Αυτό έγινε σαφές από το γεγονός ότι οι ασταύρωτες ψήφοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά ήταν 25%. Ένας στους τέσσερις δηλαδή ψηφοφόρους ψήφισε απλά το κόμμα, αγνοώντας τους υποψήφιους βουλευτές. Δεν τους θέλουμε ρε παιδί μου τους συγκεκριμένους.

Αυτό όμως δεν το αφουγκράστηκε κανείς στην Κουμουνδούρου. Αντίθετα ΠΑΣΟΚ και Κ.Κ.Ε. ανανεώσαν πλήρως τα ψηφοδέλτια με νέους και ικανούς ανθρώπους, και μόνο κέρδη θα έχουν.

Ανατροπή και στα πρόσωπα

Όλα τα παραπάνω, άλλα και το γεγονός ότι η γενικότερη διακυβέρνηση τη χώρας τα τελευταία δώδεκα χρόνια, είναι σαφώς ελλειμματική, με οδηγούν και σε άλλο ένα συμπέρασμα. Οι εκλογές εκτός από ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, θα φέρουν και αλλαγές στο πολιτικό προσωπικό. Πολλοί από τους βουλευτές που εκλέγονται συνεχώς, δεν θα ανανεώσουν θητεία και άλλοι που είναι φαβορί στα προγνωστικά, δεν θα τερματίσουν πρώτοι. Μόνο η κ. Έφη Αχτσιόγλου θεωρώ ότι είναι ακλόνητο φαβορί για πρωτιά, μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα δούμε αρκετές ανατροπές σε πρόσωπα.

Εκλογές ανατροπών και εκπλήξεων μέχρι 51.00

Κατ’ αρχάς από το κυβερνών κόμμα θα ψηφιστούν θετικά άνθρωποι που δεν φοβήθηκαν να πούνε αλήθειες, ξεφεύγοντας πολλές φορές από την κεντρική γραμμή, όπως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Άλλα και όσοι βγήκαν μπροστά και δε κρύφτηκαν στα δύσκολα, όπως έκανε βέβαια και ο κ. Κακλαμάνης, άλλα και ο κ. Καιρίδης. Για τον οποίο μαθαίνω ότι πάει πολύ καλά στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Όπως και ο κ. Πάνος Σκουρολιάκος στην Ανατολική Αττική, καθώς ήτανε κοντά στους πολίτες όλη την τετραετία της θητείας του. Είχα κάνει και μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του, στο ραδιόφωνο κάποια στιγμή.

Όπως έκανα και με τον κ. Ξεκαλάκη του ΠΑΣΟΚ. Έναν νέο πολιτικό που έχει κερδίσει την προσοχή μου, με τον ξεκάθαρο λόγο και τις νηφάλιες τοποθετήσεις του.

Εκλογές ανατροπών και εκπλήξεων μέχρι 51.00ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!Εκλογές ανατροπών και εκπλήξεων μέχρι 51.00

Προγνωστικά ποδοσφαίρου: Μια ασπιρίνη για τον Μουρίνιο

Kλείνω με μια σημερινή δυάδα από το Europa League. H Λεβερκούζεν με τον Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι πάει περίφημα φέτος, παίζοντας και ωραία μπάλα. Στην έδρα της μπορεί να ανατρέψει την ήττα του 1ου αγώνα και να πάει τουλάχιστον στην παράταση. Ωραία μπάλα άρχισε να παίζει όμως και η Σεβίλλη τελευταία. Έκανε το δύσκολο, παίρνοντας αποτέλεσμα στο Τορίνο, οπότε τώρα της μένει το πιο εύκολο. Να επιβληθεί στην έδρα της. Έχει αποδείξει επανειλημμένα, ότι αυτό ξέρει να το κάνει καλά.

Εκλογές 2023
Χάντικαπ (Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ)
ΣΥΡΙΖΑ +4.58%
1.80
BET: 50 units
Εκλογές 2023
Νικητής
ΣΥΡΙΖΑ
6.00
BET: 12 units
Εκλογές 2023
ΣΥΡΙΖΑ - Υψηλότερο Ποσοστό % (Εκλογικές Περιφέρειες) Γρεβενών - Δωδεκανήσου
Δωδεκανήσου
1.65
BET: 17 units
Εκλογές 2023
Ν.Δ. - Α' Αθηνών - Πρώτος σε ψήφους (εκτός Αρχηγού)
Κακλαμάνης Νικήτας
51.00
BET: 2 units
Εκλογές 2023
ΠΑΣΟΚ - Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών - Πρώτος σε ψήφους (εκτός Αρχηγού)
Ξεκαλάκης Στέφανος
21.00
BET: 7 units
Εκλογές 2023
ΣΥΡΙΖΑ - Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών (Εκλ. Περιφέρεια) - Πρώτος σε ψήφους (εκτός Αρχηγού)
Αχτσιόγλου Έφη
1.75
BET: 25 units
Εκλογές 2023
ΣΥΡΙΖΑ - Α' Ανατολικής Αττικής - Πρώτος σε ψήφους (εκτός Αρχηγού)
Σκουρολιάκος Πάνος
21.00
BET: 2 units
Εκλογές 2023
Ν.Δ.- Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών - Πρώτος σε ψήφους (εκτός Αρχηγού)
Καιρίδης Δημήτρης
41.00
BET: 2 units
Δυάδα απόδοσης 3.72
22:00
Λεβερκούζεν - Ρόμα
1
2.09
22:00
Σεβίλλη - Γιουβέντους
Πρόκριση Σεβίλλη
1.78
BET: 20 units
Ειδικό
22:00
Σεβίλλη - Γιουβέντους
Μultiscores: 2-1, 3-1 ή 4-1
6.40
BET: 8 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις