Η υπεροπλία του Μαρτίνς και το «καμπανάκι» για τον Καρέρα

Η υπεροπλία του Μαρτίνς και το «καμπανάκι» για τον Καρέρα

Μπορεί με όσα προηγήθηκαν ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ να μην είχε την αίγλη και την σημασία ενός τελικού όπως του αρμόζει, όμως σίγουρα μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα, έστω και αν είναι πρόωρα.

Καταρχάς, η κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ειδικά με όσα προηγήθηκαν με τις αναβολές του τελικού, την ανατροπή του προγραμματισμού των ερυθρόλευκων οι οποίοι μέχρι τις αρχές Αυγούστου έπαιζαν στην Ευρώπη, αλλά και την απαγόρευση χρησιμοποίησης των παικτών που πήραν μεταγραφή το καλοκαίρι. Η ομάδα του Πειραιά βγήκε ακόμα πιο δυνατή μέσα από αυτή την διαδικασία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην καριέρα του και το έκανε με έναν τρόπο εμφατικό. Στο πρωτάθλημα δεν άφησε κανένα περιθώριο να τον κοντράρει καμία ομάδα και αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ τυχερός σε εκείνο το ματς των πλέι οφ, θα το είχε πάρει και αήττητος. Ούτε η πανδημία και το lockdown ούτε οι πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών μπόρεσαν να εμποδίσουν τον Πορτογάλο τεχνικό να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ. Ο Μαρτίνς έχει χτίσει έναν κορμό και πάνω σε αυτόν δουλεύει. Και τι και αν έχασε τον Γκιγιέρμε, πήρε τον Εμβιλά. Και τι και αν δεν έμεινε ο Ομάρ, ήρθε ο Ραφίνια. Μόνο τον γρίφο για τον αντικαταστάτη του Τσιμίκα έχει να λύσει και εάν προκύψει κανένα κενό με Σεμέδο. Γιατί ήδη έχει καλύψει με τον Πέπε Ροντρίγκες την ενδεχόμενη απώλεια του Καμαρά. Ο Μαρινάκης δεν έβαλε τσέπη τα λεφτά που πήρε από τις μεταγραφές των Τσιμίκα και Γκιγιέρμε. Τα έριξε και πάλι στην αγορά, φέρνοντας παίκτες ακριβούς. Οι ερυθρόλευκοι «ματώνουν» για το συμβόλαιο του Εμβιλά και του Ραφίνια. Το κάνουν όμως για να μην αφήσουν «γυμνό» τον Μαρτίνς, αφού η συμμετοχή και πάλι στους ομίλους του Champions League είναι κάτι παραπάνω από εφικτή.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ έχασε ένα κύπελλο, το τέταρτο σερί, κάτι που λέει πολλά. Φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό. Μεγάλο πρόβλημα αυτό, να μην μπορεί να πετύχεις τον στόχο σου. Ο Καρέρα θα κριθεί από τα προκριματικά του Europa League, αφού είναι επιτακτική η πρόκριση στους ομίλους. Ο Ιταλός είχε όλο τον χρόνο αλλά και τους παίκτες, με εξαίρεση τον παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι αλλά και τον δεξιό μπακ, να προετοιμάσει την ομάδα γι αυτό τον αγώνα, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Παρά την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν ελάχιστες, με την μπάλα να φτάνει κυρίως από στημένες μπάλες στο «κουτί». Η ΑΕΚ έχει θέμα στην δημιουργία και ειδικά στην τελική προσπάθεια, κάτι που οφείλει να διορθώσει γρήγορα, γιατί τα σημαντικά ματς της Ευρώπης πλησιάζουν και εκεί δεν θα κριθεί μόνο ένα κύπελλο, αλλά ουσιαστικά η μισή χρονιά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις