Το θέλει ο Άλεν, αλλά… 1.98

Το θέλει ο Άλεν, αλλά... 1.98

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ανάμεσα στους δύο Μαρκ, τον Άλεν και τον Σέλμπι, απασχολεί τον #Snookerbet στη σημερινή του στήλη με προγνωστικά σνούκερ.

Στις 15:00 αρχίζει ο ημιτελικός του Λούκα Μπρεσέλ με τον Σι Τζιαχούι, όμως προγνωστικά σνούκερ γι’ αυτόν θα δώσουμε αργότερα. Απομένει λίγος χρόνος μέχρι την έναρξη και θα επανέλθουμε το βράδυ, αφού παρακολουθήσουμε το πρώτο σκέλος.

Έτσι κι αλλιώς, η σημερινή ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι κατά παράδοση αναγνωριστική. Με δύο αντί για τρία sessions, ένα για κάθε ημιτελικό, μοιάζει με… ρεπό. Οι αντίπαλοι έχουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στα 17 νικηφόρα frames. Και με την απροσδόκητη εξέλιξη που έχει πάρει η διοργάνωση, μια αναθεώρηση δεδομένων κάθε τόσο, δεν κάνει κακό.

Για το τι συνέβη στους προημιτελικούς, τα έγραψε λίγο νωρίτερα επιγραμματικά στη στήλη του ο Νίκος Μποζιονέλος. Δεν συμφωνώ, βέβαια, ότι ήταν τόσο απίθανο αποτέλεσμα η νίκη του Λούκα Μπρεσέλ επί του Ρόνι Ο’Σάλιβαν, αν και ούτε κι εγώ την περίμενα ύστερα από το 6-10 της πρώτης ημέρας, με τον Βέλγο να αδυνατεί να αξιοποιήσει πολλές ευκαιρίες. Είχαμε επισημάνει, πάντως, τις παγίδες που έκρυβε ο αγώνας για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Κατά τ’ άλλα, οι προτάσεις μας τα πήγαν αρκετά καλά. Και θα είχαμε πιάσει το απόλυτο αν δεν ρισκάραμε άσκοπα με το ελάχιστο χάντικαπ στη νίκη του Σι (επικράτησε τελικά 13-12 του Άντονι Μαγκίλ) ή αν ο Μπρεσέλ «έγραφε» έναν πόντο παραπάνω στο υψηλότερο break του κόντρα στον Ο’Σάλιβαν (και οι δύο έκαναν 128!).

Προγνωστικά σνούκερ: Πώς έφτασαν εδώ

Ο Μαρκ Σέλμπι δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον προημιτελικό με τον Τζον Χίγκινς, τον οποίο νίκησε εύκολα με 13-7. Ήταν μια κλασική Crucible performance από τον 39χρονο Άγγλο. Δεν τον πτόησε το σημαντικό προβάδισμα που πήρε νωρίς ο μεγάλος αντίπαλός του (3-0 και 4-1). Με υπομονή, καλό safety game και εξαιρετικό breakbuilding, έφερε το ματς στα ίσα από το πρώτο σκέλος και κατόπιν κυριάρχησε.

Ναι, ήταν τυχερός με το fluke στο έκτο frame, είχε όμως ήδη προβάδισμα 50-0 με τουλάχιστον δύο κόκκινες σε ασφαλή σημεία. Δεν ξέρουμε , δηλαδή, αν η συγκεκριμένη εύνοια της τύχης άλλαξε τόσο πολύ το μομέντουμ υπέρ του Σέλμπι, όπως υποστηρίζουν πολλοί. Σίγουρα είχε το run of the ball και στην εξέλιξη του αγώνα. Πίεσε, όμως, τόσο πολύ τον Χίγκινς, που από κάποιο σημείο και μετά τον εξανάγκασε σε πολλά αβίαστα λάθη.

Ο Μαρκ Άλεν, από την άλλη, έδειξε κι αυτός χαρακτήρα κόντρα στον Τζακ Τζόουνς. Το 13-10, όμως, έμοιαζε περισσότερο απόρροια της πνευματικής και σωματικής κατάρρευσης του Ουαλού, ο οποίος μετά το 10-10 αστόχησε σε πολλές εύκολες μπάλες. Ο Άλεν παραδέχθηκε ότι η απόδοσή του δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και ότι νίκησε πιο πολύ λόγω πείρας.

Προγνωστικά σνούκερ: Υπεροχή Σέλμπι

Ο Άλεν δήλωσε χθες ότι θα απολαύσει την επιστροφή του στο 1-Table set-up για πρώτη φορά ύστερα από 14 χρόνια. Και δεν νομίζουμε να τον φορτώσει με άγχος ούτε η προοπτική της αναρρίχησης στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης – κάτι που θα πετύχει αν κερδίσει τον ημιτελικό.

Για να καταφέρει κάτι τέτοιο, βέβαια, θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του σε σχέση με το προηγούμενο διήμερο. Δηλαδή να κρατήσει το safety game του σε καλό επίπεδο απέναντι στον master του είδους και να βγάλει μεγάλα breaks όταν έχει τις ανάλογες ευκαιρίες.

Ο Σέλμπι ήταν το μόνο από τα δύο μακροχρόνια στοιχήματά μας για επικράτηση σε Quarter που «πέρασε». Εξακολουθώ, ωστόσο, να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό να κατακτήσει τον τίτλο. Μπορεί να βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση απ’ ό,τι το 2021 – όταν δεν γνωρίζαμε τον «σταυρό» που κουβαλούσε και τον είδαμε να ζορίζεται απίστευτα στον ημιτελικό με τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ.

Άγχος, όμως, θα έχει και τώρα. Σκεφτείτε ότι πάει για το πέμπτο Παγκόσμιο, αριθμό που μόλις τέσσερις θρύλοι έχουν «πιάσει» (και ξεπεράσει) στη λεγόμενη modern era!

Ο Άλεν συνηθίζει να δυσκολεύει τον Jester, αλλά το best of 33 παιχνίδι είναι μια άλλη ιστορία. Ο Σέλμπι είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς από τον Βορειοϊρλανδό  και αυτή η υπεροχή περιμένουμε να φανεί όσο θα προχωράει ο αγώνας. Μόνο αν είχε δείξει σημάδια ντεφορμαρίσματος ο Άγγλος, μπορεί να το βλέπαμε αλλιώς.

Καταλήγουμε λοιπόν στη νίκη Σέλμπι με χάντικαπ 2,5 frames (έως και 17-14) στο αρκετά καλό 1.98 της Fonbet. Αν βγει το ματς στον 39χρονο άσο, περιμένουμε να πετύχει και περισσότερα century breaks, όμως οι αποδόσεις που βρίσκουμε, δεν είναι ελκυστικές.

Το θέλει ο Άλεν, αλλά... 1.98ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!Το θέλει ο Άλεν, αλλά... 1.98

Ο άλλος ημιτελικός

Αξίζει να γράψουμε και δυο λόγια και για τον πρώτο χρονικά ημιτελικό, προτού ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το βράδυ. Τι περιμένουμε να δούμε από τον Λούκα Μπρεσέλ και τον Σι Τζιαχούι.

Θα έχει ενδιαφέρον το πρώτο σκέλος κυρίως για το πώς θα το αντιμετωπίσει ο Βέλγος. Ο οποίος νίκησε δύο θρύλους (μην ξεχνάμε και το 13-11 επί του Μαρκ Γουίλιαμς στη φάση των «16»), αλλά τώρα, στην πρωτόγνωρη και για τον ίδιο περίσταση του παγκόσμιου ημιτελικού, έχει τον τίτλο του φαβορί.

Θα παρουσιαστεί τόσο άνετος, γνωρίζοντας ότι έχει πλέον πράγματα να χάσει; Ή θα μπλοκάρει, όπως ο Μαγκίλ χθες το βράδυ και θα δώσει στον χαρισματικό 20χρονο αντίπαλό του ευκαιρίες ώστε να κάνει το ματς ντέρμπι;

Ο Σι, πάλι, παίζει με άγνοια κινδύνου. Έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε στους «4» σε ντεμπούτο στο Crucible έπειτα από τον Άντι Χικς το 1995. Αλλά και ο πρώτος 20χρονος που έφτασε τόσο μακριά ύστερα από το 1996 και κάποιον… Ρόνι Ο’Σάλιβαν!

Είναι ο νέος Rocket ο Κινέζος ή μήπως η… επανέκδοση του Σον Μέρφι του 2005 για το 2023; Θα δούμε από σήμερα έως και το Σάββατο, αν η ωραία υπέροχη ιστορία έχει κι άλλα κεφάλαια.

Μονό
21:00
Άλεν - Σέλμπι
2 (-2,5)
1.98
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις