Προγνωστικά σνούκερ: Από 1.93 έως 2.65

Προγνωστικά σνούκερ: Από 1.93 έως 2.65

Ο #snookerbet αναλύει τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δίνοντας προγνωστικά σνούκερ και για τους τέσσερις.

Η φάση των «16» ήταν πιο… πλαδαρή από ποτέ, με πολλές άνετες νίκες από φαβορί και μη. Στα προημιτελικά, όμως, το Παγκόσμιο ουσιαστικά ξαναρχίζει. Και θα δώσουμε προγνωστικά σνούκερ με βάση τη λογική, αλλά και τη διαίσθηση.

Τα φώτα φυσικά πέφτουν ξανά στον Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Ύστερα από την άνετη νίκη με 13-2 επί το Χοσεΐν Βαφάι, ο κάτοχος του τίτλου αντιμετωπίζει τον Λούκα Μπρεσέλ, τον παίκτη που μας έχει προσφέρει τα πιο ενδιαφέροντα ματς της φετινής διοργάνωσης. Γι’ αυτό και δεν περιμένουμε να έχει αντίστοιχα εύκολο έργο.

Ο 28χρονος Βέλγος απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο τον Μαρκ Γουίλιαμς με 13-11, αποδίδοντας εξαιρετικό επιθετικό σνούκερ κατά διαστήματα. Ακόμα πιο δύσκολα είχε νικήσει στον 1ο γύρο τον Ρίκι Γουόλντεν (10-9). Τότε, όμως, η ανάγκη να σπάσει την κατάρα που τον κυνηγούσε στο Crucible, τον είχε φορτώσει με άγχος. Κόντρα στον Γουίλιαμς έπαιξε πιο ελεύθερα κι έφτασε σε μια δίκαιη και σημαντική νίκη.

Μπορεί να αποκλείσει ο Μπρεσέλ και δεύτερο εκπρόσωπο της Τάξης του ’92; Εκτιμούμε πώς ναι. Θα είναι, ωστόσο, δύσκολο. Ο Ο’Σάλιβαν έδειξε κόντρα στον Βαφάι ότι είναι καλά, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το σόου που είχε στήσει ο Ιρανός με τις δηλώσεις του (και το οποίο είχαν γιγαντώσει τα media) ήταν υποδειγματικός.

Δεν μίλησε μόνο με τη στέκα του, μες στον αγώνα. Με την αγκαλιά στο τέλος, απάντησε σε αρκετούς φανατικούς οπαδούς του που είχαν «στολίσει» με απίστευτους χαρακτηρισμούς τον αντίπαλό του στα social media – λες και το σνούκερ είναι πόλεμος κι όχι παιχνίδι. Ο Rocket έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι ξέρει να δείχνει την αγάπη του προς τους αντιπάλους που πραγματικά εκτιμά.

Προγνωστικά σνούκερ: Χαμηλό over σε δυάδα

Καλά όλα αυτά, αλλά θα μας ρωτάτε τι θα παίξουμε… Θα θυμάστε ότι ο Ο’Σάλιβαν ήταν ο εκλεκτός μας για την κατάκτηση του τίτλου πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (στο 5.00, τώρα δίνει 2.75). Και προφανώς τον θεωρούμε πιθανότερο νικητή στον αγώνα με τον Μπρεσέλ.

Ωστόσο, ο Βέλγος δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μπορεί να μην είναι απολύτως αφοσιωμένος στο σνούκερ – γι’ αυτό και δεν έχει πετύχει ακόμα όσα περίμενε ο κόσμος, όταν τον είδε να ξεπετάγεται δυναμικά στο προσκήνιο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Μετά τη νίκη επί του Γουόλντεν δήλωσε ότι δεν έκανε ουσιαστικά εξάσκηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων πριν από το Παγκόσμιο!

Το ταλέντο του Μπρεσέλ ξεχειλίζει. Ο αγώνας κρύβει παγίδες για τον Ο’Σάλιβαν. Και δεν θα είναι τόσο εύκολος όσο πιστεύουν κάποιοι, επειδή το αγωνιστικό στιλ του αντιπάλου μοιάζει με το δικό του. Χωρίς να πάμε κόντρα στον Rocket, ξεκινάμε με ένα συνετό over 20,5 frames (όποιος χάσει, δηλαδή, να κερδίσει τουλάχιστον 8). Και θα το συνδυάσουμε με καθαρή νίκη (έως και 13-10) του Μαρκ Άλεν επί του παίκτη-έκπληξη της διοργάνωσης, του Τζακ Τζόουνς.

Παράλληλα, θα κυνηγήσουμε την υψηλή απόδοση της επίτευξης του υψηλότερου break του αγώνα από τον Βέλγο.

Προγνωστικά σνούκερ: Κίνδυνος από Τζόουνς

Ο Άλεν νίκησε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι αναμενόταν τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ (13-4). Παίζει καλά, όπως στην αρχή της σεζόν και δείχνει έτοιμος για την επιστροφή του στο 1-table set-up για πρώτη φορά μετά το 2009. Θα μπορέσει ο Τζόουνς, ο οποίος απέκλεισε (με 13-7 κιόλας) τον Νιλ Ρόμπερτσον, να τον υποβάλει στο πρώτο δυνατό του τεστ;

Ο 29χρονος Ουαλός δεν είναι χθεσινός στο Tour. Aπλώς αδυνατούσε να κερδίσει την πρόκριση στο Crucible ή να φτάσει μακριά σε κάποιο μικρότερο τουρνουά. Όλη κι όλη έχει μία παρουσία σε ημιτελικά ranking τουρνουά – πέρυσι στο Γιβραλτάρ, όταν και πάλι είχε νικήσει τον Ρόμπερτσον (στη φάση των «32»).

Το στιλ του Τζόουνς δεν είναι ελκυστικό για τον μέσο θεατή, επειδή παίρνει τον χρόνο του για κάθε στεκιά. Έχει όμως επιθετική προσέγγιση και δεν θα αγνοήσει ευκαιρίες να σκοράρει. Και, αν είναι αποτελεσματικός, όπως τον βλέπουμε έως τώρα στο Παγκόσμιο, είναι κίνδυνος-θάνατος. Δεν θα απέκλειε αλλιώς τόσα μεγάλα ονόματα (μην ξεχνάμε και τον Άλι Κάρτερ, αλλά και τον Μπάρι Χόκινς στον τελευταίο προκριματικό γύρο).

Θυμίζει κάτι από… Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004 ο Τζόουνς. Κι όσο επιμένουμε να τον παίζουμε κόντρα, τόσο επικίνδυνο είναι να συνεχίσει να μας στέλνει στον κουβά. Μάλλον, όμως, ο Άλεν θα του βάλει φρένο.

Προγνωστικά σνούκερ: Προβάδισμα Σέλμπι

Για τους αγώνες που αρχίζουν στις 16:30, το ιδανικό θα είναι να περιμένουμε τη λήξη του πρώτου σκέλους. Είναι αδύνατο, ωστόσο, να μην κάνουμε μια πρώτη αναφορά στο μεγάλο ματς του Τζον Χίγκινς με τον Μαρκ Σέλμπι. Δύο από τους κορυφαίους match players όλων των εποχών, θα διασταυρώσουν… τις στέκες τους σ’ έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει ποιος από τους δύο θα διεκδικήσει τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του.

Οι «μπουκ» δίνουν ξεκάθαρο φαβορί τον Άγγλο, παρά την επιβλητική εμφάνιση του Χίγκινς στον προηγούμενο γύρο. Ο 47χρονος Σκωτσέζος συνέτριψε με 13-2 (!) τον Κάιρεν Γουίλσον κι έδειξε ότι παραμένει ικανός για τα πάντα. Ο Σέλμπι, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να πιαστεί κορόιδο όσο ο συμπατριώτης του. Ούτε θα καταρρεύσει, αν το ματς αρχίσει στραβά.

Ο αγώνας αυτός θα είναι ο έκτος που θα δώσουν οι δύο παίκτες στο Crucible. Ο Χίγκινς έχει ισχνό προβάδισμα με 3-2, χάρη στη νίκη του στον προημιτελικό του 2009 (13-12). Διότι κατά τ’ άλλα, αμφότεροι έχουν από μία σχετικά δύσκολη νίκη σε τελικό κι από μία άνετη στον 1ο γύρο.

Αν δεν μας δέσμευε το μακροχρόνιο για επικράτηση του Σέλμπι στο Quarter, ίσως να βλέπαμε το ματς αλλιώς. Ο 39χρονος άσος δεν έπιασε ιδιαίτερα καλή απόδοση κόντρα στον Γκάρι Γουίλσον παρά το φαινομενικά άνετο 13-7. Καμία σύγκριση με την… all guns blazing παρουσία του Χίγκινς κόντρα στον άλλο Γουίλσον.

Θα ξεκινήσουμε, πάντως, με νίκη Σέλμπι με το ελάχιστο χάντικαπ (1,5 frame). Ίσως τα πράγματα κυλήσουν όπως το 2021. Τότε που ο Μαρκ Γουίλιαμς είχε κάνει πάρτι κόντρα στον Χίγκινς (13-6), αλλά κατέρρευσε απέναντι στον Jester (3-13).

Προγνωστικά σνούκερ: Σι στο 2.52

Εκεί που οπωσδήποτε θα πρέπει να δούμε το πρώτο σκέλος είναι στο ματς του Άντονι Μαγκίλ με τον Σι Τζιαχούι. Των δύο qualifiers οι οποίοι νίκησαν ευκολότερα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς τους Τζακ Λισάουσκι (13-8) και Ρομπ Μίλκινς (13-7) αντίστοιχα.

Είναι λογικός ο τίτλος του φαβορί στον Σκωτσέζο, ο οποίος έχει φτάσει άλλες δύο φορές στους «8» του Παγκοσμίου. Οι φετινές συνθήκες, μάλιστα, θυμίζουν έντονα το 2020, αφού και τότε είχε αντίπαλο προερχόμενο από τα προκριματικά, τον οποίο και νίκησε (τον Κερτ Μάφλιν).

Ο Σι, όμως, πέρα από σπάνιο ταλέντο, σηκώνει και τη σημαία της Κίνας φέτος στο Crucible. Η κοινότητα του σνούκερ στη χώρα του περνά δύσκολες στιγμές, λόγω της εμπλοκής μεγάλων ονομάτων στο σκάνδαλο στημένων αγώνων (παρεμπιπτόντως, η ακροαματική διαδικασία άρχισε χθες). Και μοιάζει να αντλεί έμπνευση απ’ τις νίκες του.

Δεν θα είναι τόσο μεγάλη έκπληξη πιθανή νέα νίκη του Σι (στο 2.55, με χάντικαπ 1,5 frame). Αν και ο Μαγκίλ έχει υπέροχο all-round παιχνίδι, που στο Παγκόσμιο βρίσκει χώρο να αναδειχθεί, δεν συμφωνούμε με όσους πιστεύουν ότι θα νικήσει εύκολα. Αν δούμε κάτι πολύ διαφορετικό στο πρώτο σκέλος, θα αναθεωρήσουμε στη βραδινή στήλη.

Δυάδα απόδοσης 2.24
12:00
Ο'Σάλιβαν - Μπρεσέλ
Over 20,5 frames
1.52
12:00
Άλεν - Τζόουνς
1 (-2,5 frames)
1.48
BET: 10 units
Μονό
12:00
Ο'Σάλιβαν - Μπρεσέλ
Μπρεσέλ υψηλότερο break
2.65
BET: 5 units
Μονό
16:30
Χίγκινς - Σέλμπι
2 (-1,5 frame)
1.93
BET: 10 units
Μονό
16:30
Μαγκίλ - Σι
2 (-1,5 frame)
2.52
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις