Με combo και σκόρερ στην κόντρα των «Ολιμπίκ»

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας με σπουδαίο ντέρμπι στο «Γκρουπάμα» ανάμεσα σε Λιόν και Μαρσέιγ, που βγάζει επιλογές μέχρι 2.25.

Καλημέρα φίλοι Κουβανέζοι. Δύσκολο το σημερινό πρόγραμμα για την 32η αγωνιστική της Ligue 1. Σχεδόν σε όλα τα ματς υπάρχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε από μία είτε και από τις δύο πλευρές και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί (εκτός ίσως της Ναντ). Πάμε να δούμε τι θα βγάλουμε για τα κυριακάτικα προγνωστικά Γαλλίας.

Προγνωστικά Γαλλίας: «Καίγεται» το Στρασβούργο

Ξεκινάμε από το Ρεμς – Στρασβούργο στις 14.00. Κάκιστη εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα για τη Ρεμς, βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα λάθος της άμυνάς της αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έβγαλε αντίδραση. Μπορεί να βρήκε το ταβάνι της; Ίσως. Βαθμολογικά πάντως είναι άνετη.

Το Στρασβούργο επικράτησε εύκολα απέναντι στην Αζαξιό (3-1) και έφτασε τους 29 βαθμούς. Παραμένει βέβαια εντός της ζώνης και θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα και μακριά από την Αλσατία (μόλις δύο διπλά φέτος, πιο πρόσφατο το 1-2 στη Λιόν στις 14 Γενάρη, 0-2-4 έκτοτε).

Χωρίς νίκη στο «Ογκούστ Ντελόν» το Στρασβούργο σε οκτώ αναμετρήσεις από το 2008 έως σήμερα (0-4-4 σε Ligue 1, Ligue 2 και κύπελλο). Πάντως και στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους ανεξάρτητα από έδρες σημειώθηκε αμφίτερμα.

Μονόπλευρο ουσιαστικά το βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά δύσκολα πάει το χέρι σε μια ομάδα με μόλις δύο διπλά. Ένα γκολ θεωρώ πως μπορούν να βρουν οι Αλσατοί αλλά δύσκολα θα κρατήσουν το μηδέν πίσω (δεν το έχουν καταφέρει ποτέ φέτος σε εκτός έδρας. Goal/goal στο 1.80 της Fonbet.

Προγνωστικά Γαλλίας: Μονόδρομος η νίκη για Αζαξιό

Από τα ματς των 16.00 το πιο κομβικό από βαθμολογική σκοπιά είναι το Αζαξιό – Μπρεστ. Οι Κορσικανοί ενδεχομένως να παίζουν και το τελευταίο τους χαρτί καθώς βρίσκονται 10 βαθμούς πίσω από την σημερινή τους αντίπαλο με επτά αγώνες να απομένουν (μαζί με αυτόν). Αγωνιστικά η ομάδα του Ολιβιέ Πανταλονί δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει, έφτασε τις έξι σερί ήττες και 13 στα 15 πιο πρόσφατα (2-0-13). Ούτε η Μπρεστ είναι ασφαλής βέβαια αλλά δείχνει σε πολύ καλύτερη μοίρα από την Αζαξιό (2-2-0 στα τέσσερα τελευταία).

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι το οποίο περιμένω να έχει ένταση και αρκετά νεύρα. Τέσσερεις κάρτες ανά αγώνα μετρά ο ρέφερι Ζερεμί Στινά, τέσσερεις είχαμε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, τέσσερεις θα κυνηγήσουμε και σήμερα στο ικανοποιητικό 1.88 από τη Νovibet.

Τα Νις – Κλερμόν και Λοριάν – Τουλούζ είναι τα πιο αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια της ημέρας. Θα πήγαινα στην κόντρα της απογοητευμένης και κουρασμένης Νις αλλά η Κλερμόν δεν έχει ανάγκη τους βαθμούς και δεν με εμπνέει. Στο «Μουστουάρ» ωστόσο, λέω να πάω με τα γκολ. Άνετη η Λοριάν στους 45 βαθμούς, στους 39 η Τουλούζ που θέλει μερικούς ακόμα για να είναι απολύτως ασφαλής. Ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες στο οποίο αν οι δύο ομάδες έχουν κέφια μπορεί να δούμε γκολ. Άλλωστε και το ματς του πρώτου γύρου στην Τουλούζη είχε λήξει 2-2. Οριακά αποδεκτό το over 2,5 γύρω στο 1.76, προσωπικά λέω να πάω με το ασιατικό over 3 με πληρωμή στα τέσσερα γκολ και επιστροφή πονταρίσματος στα τρία.

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Μεγαλύτερη ανάγκη η Ρεν

Στις 18.00 έχουμε το Μονπελιέ – Ρεν. Δύο από τις πιο αλλοπρόσαλλες ομάδες της φετινής Ligue 1, ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Η Μονπελιέ μετά το αήττητο σερί επτά αγώνων από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Μισέλ Ντερ Ζακαριάν έχει χάσει τα δύο από τα τρία τελευταία (0-1-2). Διατηρεί ένα +8 από την επικίνδυνη ζώνη αλλά με παιχνίδια κόντρα σε Μονακό και Λιόν να ακολουθούν, δεν μπορεί να επαναπαύεται.

Η Ρεν κέρδισε κατά κράτος τη Ρεμς (3-0) χάνοντας μάλιστα πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Το ματς αυτό ήταν άλλη μία απόδειξη ότι ποιοτικά οι «ρενέ» είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Στους 53 βαθμούς πλέον οι φιλοξενούμενοι, μόλις τρεις πίσω από τη Λιλ που ήρθε ισόπαλη χθες στην Οσέρ. Μονόδρομος οι τρεις βαθμοί ώστε να «πατήσουν» πεντάδα.

Ευνοϊκή είναι η παράδοση της Ρεν με αντίπαλο τη Μονπελιέ. Η ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό μετρά 3-2-1 στα έξι τελευταία στο «Σταντ ντε λα Μοσόν» ενώ με 3-0 είχε επικρατήσει στο ματς του πρώτου γύρου.

Η Μονπελιέ χρειάζεται ακόμα βαθμούς για να νιώσει ασφαλής και ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια. Η Ρεν θέλει μόνο νίκη σήμερα για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την 5η θέση. Ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα η αναμέτρηση, επομένως λέω να στραφώ στα ειδικά και συγκεκριμένα στο 1.95 που προσφέρεται το ένα εύστοχο σουτ του Καλιμουεντό.

Λίγο απ’ όλα στο ντέρμπι

Κλείνουμε φυσικά με το πολύ σπουδαίο βραδινό ντέρμπι των Ολιμπίκ. Λιόν εναντίον Μαρσέιγ στο «Γκρουπάμα» σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του γαλλικού ποδοσφαίρου. Σε πολύ καλή κατάσταση οι «λιονέ» με τρεις συνεχόμενες νίκες και αήττητο σερί από τις 17 Φεβρουαρίου (ήττα με 2-1 στην Οσέρ, 4-3-0 έκτοτε), είδαν τη Λιλ να «γκελάρει» χθες και την μεταξύ τους διαφορά να είναι πλέον στους έξι βαθμούς.

Η Μαρσέιγ είχε εύκολο έργο απέναντι στην Τρουά την οποία κέρδισε με 3-1 και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες. Εκμεταλλεύτηκε μάλιστα την ήττα της Λανς στο Παρίσι και ανέβηκε μόνη δεύτερη στη βαθμολογία. Στο τελευταίο εκτός πάντως στην έδρα της Λοριάν μπήκε τέλος στο εκτός έδρας σερί οκτώ νικών που έτρεχε από τον Νοέμβριο.

Σύμμαχο στο πλευρό της έχει σήμερα η Λιόν την παράδοση καθώς έχει ηττηθεί μόνο τρεις φορές από τη Μαρσέιγ σε 24 αγώνες ως γηπεδούχος από το 2002 έως σήμερα (12-9-3 σε Ligue 1 και κύπελλο). Συχνό φαινόμενο τα γκολ στα μεταξύ τους στο «Γκρουπάμα» με πέντε goal/goal στα έξι πιο πρόσφατα εκεί. Αξιοσημείωτο ότι στα έξι αυτά παιχνίδια είχαμε κατά σειρά 10-14-15-10-24-10 κόρνερ αγώνα.

Ντέρμπι είναι, αμφότερες θέλουν τους τρεις βαθμούς, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Βασική μας επιλογή στα προγνωστικά Γαλλίας, ένα combo με λίγο απ’ όλα ενώ θα ποντάρουμε να σκοράρει και ο φορμαρισμένος αρχηγός των γηπεδούχων, Λακαζέτ. 

Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

Οι επιλογές μου

Μονό
14:00
Ρεμς - Στρασβούργο
Goal/goal
1.80
BET: 10 units
Κάρτες
16:00
Αζαξιό - Μπρεστ
Over 3,5 κίτρινες κάρτες
1.88
BET: 10 units
Μονό
16:00
Λοριάν - Τουλούζ
Over 3
2.30
BET: 10 units
Ειδικά παικτών
18:05
Μονπελιέ - Ρεν
1+ σουτ στην εστία Καλιμουεντό
1.95
BET: 10 units
Combo
21:45
Λιόν - Μαρσέιγ
Over 1,5 γκολ & over 7,5 κόρνερ & να δεχτούν από μία κάρτα
1.98
BET: 15 units
Σκόρερ
21:45
Λιόν - Μαρσέιγ
Γκολ Λακαζέτ
2.25
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις