Ντέρμπι στον Βορρά με φόντο τ’ αστέρια

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας: Σημαντικά παιχνίδια σε Ligue 1 και Ligue 2. Ντέρμπι στο «Μπολάρ-Ντελελί», δοκιμάζεται η Μετς στην έδρα της Σεντ Ετιέν.

Καλημέρα φίλοι κουβανέζοι. Επτά στροφές απομένουν για το φινάλε στη Γαλλία και όπως καταλαβαίνετε το κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα. Οσέρ – Λιλ και Λανς – Μονακό από Ligue 1 αλλά και φουλ μενού στη Ligue 2 έχουμε για τα σημερινά προγνωστικά Γαλλίας, πάμε να δούμε τι θα επιλέξουμε.

Γκολ και ειδικό στη Ligue 1

Δύσκολη έξοδο έχει σήμερα η Λιλ στο «Αμπέ Ντεσάμπ». Πετυχαίνει την Οσέρ σε φουλ φόρμα με τρεις συνεχόμενες νίκες και μόλις μία ήττα στα εννέα τελευταία παιχνίδια της (5-3-1). Οι «διπλωμάτες» με το σερί αυτό έχουν σκαρφαλώσει μεν στην 14η θέση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νιώθουν ακόμα ασφαλείς (+3 από το 17ο Στρασβούργο). Η Λιλ έβγαλε αντίδραση στην αναπάντεχη ήττα από την Ανζέ κερδίζοντας τη Μονπελιέ με ανατροπή (2-1). Διατηρήθηκε έτσι στην 5η θέση, μόλις δύο βαθμούς μπροστά από τη Ρεν και έξι πίσω από τη Μονακό.

Το ματς είναι οριακό και εκτιμώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θα ασχοληθώ με σημείο (αν και σκεφτόμουν το Χ), θα επιλέξω ένα εύστοχο σουτ από τον Ζεγκρόβα, παίκτης που έχει το ένας με έναν και δοκιμάζει πολύ συχνά τα πόδια του (3.00 Stoiximan). 

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Το βράδυ έχουμε το ντέρμπι ανάμεσα σε Λανς και Μονακό. Για τους γηπεδούχους τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Πολύ καλή εικόνα κόντρα στην Παρί ακόμα και με παίκτη λιγότερο από το 21′. Οι όποιες πιθανότητες είχε η ομάδα του Φρανκ Εζ για τον τίτλο εξανεμίστηκαν με αυτό το αποτέλεσμα ωστόσο, η μάχη για τη 2η θέση καλά κρατεί (-1 η Λανς από την 2η Μαρσέιγ, +2 από την 4η Μονακό). Από το 3-1 επί της Λοριάν προέρχεται η Μονακό, ήταν η τρίτη νίκη της στα τέσσερα τελευταία (3-1-0).

Αήττητη η Μονακό στις τρεις επισκέψεις στο «Μπολάρ-Ντελελί» από το ’20 που η Λανς επέστρεψε στη Ligue 1 (1-2-0). Goal/goal & over 2,5 τα τρία τελευταία μεταξύ τους μέσα-έξω.

Η κορυφαία εντός έδρας ομάδα της Ligue 1 απέναντι στην τρίτη καλύτερη εκτός. Η Λανς είναι πιο πειστική σαν σύνολο αλλά η Μονακό έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και μπορεί να της βάλει δύσκολα. Εκτιμώ ότι και σήμερα θα δούμε γκολ και το 1,83 που κυκλοφορεί το over 2,5 κρίνεται αποδεκτό. Προσωπικά θα το συνδυάσω με goal/goal (2,15 Betshop). Δεύτερη επιλογή θα είναι το ένα εύστοχο σουτ του Τομασόν στο πολύ μεγάλο 4,00! (Stoiximan). 

Επιλογές από Ligue 2

Από τα σημερινά παιχνίδια της Ligue 2 επέλεξα τα παρακάτω:

  • Ματς με άρωμα Ligue 1 έχουμε στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Η Σεντ Ετιέν πέρασε και από την έδρα της Γκρενόμπλ (0-2) και επέκτεινε το αήττητο σερί της στα δέκα ματς (7-3-0). Στο +11 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη, σε μεγάλο βαθμό καθάρισε με τις όποιες περιπέτειες πήγε να μπλέξει στον πρώτο γύρο. Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Μετς που επικράτησε με 3-0 απέναντι στη Μπορντό και μείωσε στον πόντο την διαφορά από την 2η θέση. Δεν έχει όμως καθόλου καλή παράδοση στη Σεντ Ετιέν όπου έχει πετύχει μόνο ένα διπλό σε 11 αγώνες από το 2000 έως σήμερα (7-3-1). Οι «πράσινοι» μπορεί να μην «καίγονται» για βαθμούς αλλά σίγουρα δεν θα αδιαφορήσουν. Η Μετς θέλει μόνο νίκη για να μην πάει χαμένο το τρίποντο απέναντι στην Μπορντό. Ούτε εδώ θα μπλέξουμε με σημεία, θα πάμε με το να σημειωθεί γκολ με πέναλτι (3,70 novibet.gr) μιας και ο διαιτητής Νικολά Ρανβίλ έχει καταλογίσει φέτος 10 σε 14 παιχνίδια.
  • Αξία υπάρχει στο διπλό της Σοσό. Μεγάλη γκέλα το εντός 2-3 από την Πο, χρειάζεται σήμερα άμεση αντίδραση ώστε να μη δει τη 2η θέση να απομακρύνεται κι άλλο. Έβδομη συνεχόμενη ήττα για τη Λαβάλ (1-0 στη Ροντέ) που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Στο 2,27 το διπλό, θα πάρει ένα ποντάρισμα. 
  • Καλοπληρωμένο το αμφίτερμα στο Αννεσί – Ροντέ. «Ανοιχτά» τα ματς των γηπεδούχων εσχάτως (έξι over στα επτά τελευταία για τη Ligue 2), σε φόρμα η Ροντέ με πέντε νίκες στα έξι τελευταία. «Εξάποντο» είναι (36β. η Αννεσί, 37β. η Ροντέ), το goal/goal γύρω στο 1,90 αξίζει την προσοχή μας. 
  • Τέλος, πήρα και τις κάρτες στο Αμιάν – Βαλενσιέν. Έξι βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη η Βαλενσιέν που «καίγεται» περισσότερο. Διαιτητής ο Ολιβιέ Τουάλ που έχει μέσο όρο περίπου τέσσερεις κίτρινες ανά αγώνα ενώ τουλάχιστον τέσσερεις έδειξε και στα έξι τελευταία παιχνίδια του. Στο 1,95 το over 3,5 (Novibet) θα μπει στις επιλογές μας.

Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

Δείτε τα σημερινά προγνωστικά Γαλλίας

Ειδικό
16:00
Σεντ Ετιέν - Μετς
Γκολ με πέναλτι
3.70
BET: 5 units
Ειδικά παικτών
18:00
Οσέρ - Λιλ
1+ σουτ στην εστία Ζεγκρόβα (Λιλ)
3.00
BET: 10 units
Μονό
20:00
Λαβάλ - Σοσό
2
2.27
BET: 7 units
Μονό
20:00
Αννεσί - Ροντέ
Goal/goal
1.90
BET: 10 units
Κάρτες
20:00
Αμιάν - Βαλενσιέν
Over 3,5 κίτρινες κάρτες
1.95
BET: 10 units
Μονό
22:00
Λανς - Μονακό
Goal/goal & over 2,5
2.15
BET: 15 units
Ειδικά παικτών
22:00
Λανς - Μονακό
1+ σουτ στην εστία Τομασόν
4.00
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις