Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Τα καλά αποτελέσματα του #snookerbet στα μακροχρόνια σνούκερ των προκριματικών, του άνοιξαν την όρεξη για το... κυρίως πιάτο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι αγορές στα μακροχρόνια σνούκερ της τελικής φάσης, που αρχίζει το Σάββατο στις 12:00 στο θέατρο Crucible, είναι αναμενόμενα περισσότερες. Κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο συναρπαστικό, χάσουμε ή κερδίσουμε!

Δεν θα παραλείψουμε, φυσικά, την καθιερωμένη ανάλυση, εν είδει αφιερώματος, στην κορυφαία διοργάνωση σνούκερ του πλανήτη. Έχοντας μάθει, ωστόσο, να λειτουργούμε πιο… στοιχηματικά, θα εστιάζουμε πάντοτε στην προοπτική του κέρδους. Είτε κυνηγώντας φαβορί, που δίνουν ωστόσο ικανοποιητικές αποδόσεις. Είτε… τρελούς οιωνούς, που όμως έχουν βγει στο πρόσφατο παρελθόν. Πάντοτε με τη λογική του «λίγα βάζετε, λίγα ρισκάρετε, πολλά μπορεί να πάρετε», που τηρούμε με ευλάβεια.

Ας αρχίσουμε, όμως, με τα σοβαρά.

Quarter 1

Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Η προσμονή των πολυάριθμων οπαδών του Ρόνι Ο’Σάλιβαν για τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο, έλαβε τέλος πέρυσι. Ο κορυφαίος άσος όλων των εποχών εκπλήρωσε το μεγάλο του όνειρο, ύστερα από μια μαγευτική πορεία. Ωστόσο, κανείς δεν χόρτασε με αυτό. Από το ίδιο κιόλας βράδυ του νικηφόρου τελικού με τον Τζαντ Τραμπ (18-13), άρχισε η κουβέντα και η προσμονή για το όγδοο και την κατάρριψη του ρεκόρ του Στίβεν Χέντρι!

Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια ματιά, είναι ότι το Quarter του Rocket, δεν του προκαλεί τρόμο. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι παίκτες που συνήθως νικά με ευκολία, αν και ο Ντινγκ Τζουνχούι τον είχε… τσακίσει στο τελευταίο UK Championship (6-0), ενώ τον έχει νικήσει και στο Crucible (13-10 το 2017). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Μαρκ Γουίλιαμς. «Πελάτης» του Ο’Σάλιβαν είναι επί χρόνια ο Ουαλός, τον νίκησε ωστόσο στο φετινό Masters (6-5).

Βέβαια, για να αντιμετωπίσουν τον κάτοχο του τίτλου, ο Ντινγκ κι ο Γουίλιαμς θα πρέπει να νικήσουν κάποιους αντιπάλους. Ο Κινέζος δεν θα έχει εύκολο έργο στον 1ο γύρο κόντρα στον Χοσεΐν Βαφάι, που έρχεται φορτσάτος από τα προκριματικά. Όσο για τον Γουίλιαμς, ακόμα κι αν περάσει τον Τζίμι Ρόμπερτσον, με τον οποίο έχει καλή παράδοση, πέφτει πάνω στον Ρίκι Γουόλντεν ή τον Λούκα Μπρεσέλ. Δεν θα είναι τόσο απλό…

Για τον Πανγκ Τζουνσού, τον αντίπαλο του Ο’Σάλιβαν στον 1ο γύρο, θα γράψουμε πιο αναλυτικά στο άρθρο μας για τους δύο αγώνες της πρεμιέρας. Δεν θα είναι παράλογο αν ο νεαρός Κινέζος δυσκολέψει περισσότερο απ’ όλους τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Quarter 2

Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Ο περσινός φιναλίστ, Τζαντ Τραμπ, έχει πέσει στο Νο 5 της κατάταξης, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο. Για πρώτη φορά ύστερα από το 2014, ο άσος από το Μπρίστολ καταφτάνει στο Crucible χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο βαθμολογούμενο τουρνουά στη διάρκεια της σεζόν! Κέρδισε βέβαια το Masters και ίσως γι’ αυτό οι «μπουκ» τον δίνουν φαβορί στα μακροχρόνια σνούκερ για το Quarter (2.50).

Ο Τραμπ δεν είχε ευνοϊκή κλήρωση, αφού θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον πάντα ικανό για ζημιές, Άντονι Μαγκίλ. Αν περάσει, ίσως να έχει πιο βατό έργο στους «16», κόντρα στον «κολλητό» του, Τζακ Λισάουσκι ή τον φιλότιμο Νοπόν Σαενγκχάμ. Στη συνέχεια, όμως, είναι πολύ πιθανό να συναντήσει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του 2023. Τον Σον Μέρφι, ο οποίος του είχε φράξει τον δρόμο για τα ημιτελικά το 2021.

Ο 40χρονος Άγγλος έχει ένα πρόβλημα. Κατέκτησε το Tour Championship, το οποίο προμηνύει… κακά ενόψει του Παγκοσμίου. Κανείς νικητής του από το 2019 που μπήκε στο καλεντάρι, δεν μπόρεσε να φτάσει πέρα απ’ τα προημιτελικά στο Crucible. Και ειδικά ο Μέρφι, ο οποίος θα κάνει ταυτόχρονα και τον σχολιαστή στο BBC (μέχρι και στην κλήρωση τον είχαν χθες), νιώθουμε ότι κάπου… θα χαθεί.

Θα έχει πλάκα να του κάνει τη ζημιά ο Σι Τζιαχούι, όπως στο περσινό UK Championship – με τις γνωστές αντιδράσεις, λόγω του ερασιτεχνικού status που είχε τότε ο νεαρός Κινέζος. Ή και ο Ρομπ Μίλκινς, ο μοναδικός παίκτης που τον έχει νικήσει σε multi session αγώνα φέτος (τον τελικό του Welsh Open). Ούτε ο Τζο Πέρι είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά να κερδίσει το Quarter; Δύσκολα. Όπως δύσκολα θα παίξουμε και επικράτηση Τραμπ, με τόσο χαμηλή απόδοση.

Quarter 3

Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Φτάσαμε και στο Νο 1 της ετήσιας κατάταξης. Τον Μαρκ Άλεν, ο οποίος όμως μοιάζει να έχει χαθεί τους τελευταίους μήνες. Ίσως να είχε ανάγκη ο Βορειοϊρλανδός μια «κοιλιά» (σαν αυτήν που… εξαφάνισε απ’ το σώμα του το περασμένο καλοκαίρι), ίσως να είναι προμήνυμα κακών… Πάντως, θα έχει λιγότερη πίεση σε σύγκριση, π.χ., με το Masters, όπου όλοι τον περιμέναμε πιο δυνατό.

Ο Φαν Τζενγί, βέβαια, είναι ο ορισμός της κλήρωσης-μπανανόφλουδα. Πρωτάρης μεν στο Crucible, αλλά ήδη τροπαιούχος από πέρυσι, ο 22χρονος Κινέζος δεν… χαμπαριάζει από ατμόσφαιρες και τελετουργικά. Μπορεί να κάνει τη ζημιά και μετά δεν θα τον τρομάξει ούτε ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ ούτε ο ατσαλωμένος από τα προκριματικά, Ντέιβιντ Γκίλμπερτ.

Το Quarter, ωστόσο, είναι πολύ δυνατό και λόγω της παρουσίας του Νιλ Ρόμπερτσον. Ο οποίος επίσης δεν έχει σημειώσει διακρίσεις φέτος (ούτε λόγος για τρόπαιο) και πολλοί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να βγάλει τον καλό εαυτό του στο Crucible. Εκεί όπου πάντοτε δυσκολεύεται, ωστόσο – θυμάστε τι πάθαινε τα προηγούμενα χρόνια, που κατέβαινε ως πρώτο ή δεύτερο φαβορί. Δύσκολα θα τον κοντράρει ο νεαρός Γου Γιζέ, δείτε όμως τι τον περιμένει μετά.

Ακριβώς. Ο Άλι Κάρτερ, ο οποίος αναγεννήθηκε στις αρχές του έτους. Κατέκτησε το German Masters, έφτασε στον τελικό του Players Championship και επέστρεψε πανηγυρικά στο Top 16. Τα μακροχρόνια σνούκερ θέλουν να κυνηγάς και την έκπληξη και ο Πιλότος θα είναι μια τέτοια επιλογή. Διψά για διάκριση και μπορεί να την πετύχει, αν τον βοηθήσουν λίγο και οι «καραμπόλες» στο πάνω μονοπάτι. Αν κι έναν φόβο μήπως μας διαψεύσει ξανά ο Τζακ Τζόουνς (όπως στα προκριματικά, όταν νίκησε τον Μπάρι Χόκινς), τον έχουμε, η αλήθεια είναι.

Quarter 4

 

Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Κι εδώ τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Ναι μεν έτυχε ο θεωρητικά πιο αδύναμος qualifier, ο γιγαντόσωμος Ντέιβιντ Γκρέις, αλλά δείτε και πόσα μεγάλα ονόματα υπάρχουν. Ο Τζον Χίγκινς είναι πάντοτε ικανός για όλα, έστω κι αν φέτος είδαμε τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια για το μέλλον του. Δεν πέτυχε καμία διάκριση και φιγουράρει στην 54η θέση της ετήσιας κατάταξης! Τόσο καλά…

Ο Κάιρεν Γουίλσον, πάλι, είναι τέταρτος στη σχετική λίστα. Μπορεί η κατάρρευσή του στον τελικό του Tour Championship να κλόνισε κάπως το προφίλ του, όμως δεν παύει να είναι ένας ιδιαίτερα δυνατός παίκτης. Θα είναι φαβορί κόντρα στον υπολογίσιμο Ράιαν Ντέι και φαντάζει ως πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Μαρκ Σέλμπι, για τη θέση στους «4».

Ο Jester έχει πάρει τα πάνω του φέτος. Με δύο τρόπαια μες στη σεζόν και καλή απόδοση τις τελευταίες εβδομάδες, έχει πείσει πολλούς ότι είναι ικανός για το πέμπτο Παγκόσμιο. Ο Ματ Σελτ είναι σίγουρα επικίνδυνος για πρώτος αντίπαλος, αλλά συνάμα και κατώτερός του. Στον 2ο γύρο, ο νικητής του ντέρμπι του Νιουκάστλ, είτε είναι ο Γκάρι Γουίλσον είτε ο Έλιοτ Σλέσορ, δεν θα τον φοβίσει. Αν θα φτάσει μέχρι την κούπα ο Σέλμπι, δεν ξέρουμε. Με τέτοιο μονοπάτι μέχρι τους «8», όμως παίρνουμε χωρίς πολλή σκέψη το 2.40 του PameStoixima για την επικράτηση στο Quarter.

Μακροχρόνια σνούκερ: Rocket στο 5.00

Αφήσαμε, ωστόσο, κάτι στη μέση για τον Ο’Σάλιβαν. Θα σηκώσει τελικά το όγδοο, την 1η Μαΐου; Αν μπορεί, στα 47 και μισό; Προφανώς και μπορεί κι ας μην έκανε ουσιαστικά τίποτα μετά το έβδομο Παγκόσμιο. Ένα Hong Kong Masters, όπου έπαιξε ουσιαστικά δυο αγώνες και το Champion of Champions, φαντάζουν λίγα.

Από την άλλη, όμως, μόνο ο Σέλμπι πείθει από τους βασικούς του αντιπάλους. Μπορεί να τον συναντήσει μόνο στον τελικό και κουβαλάει και το ψυχολογικό τραύμα από τον ημιτελικό του 2020. Ο Τραμπ δεν παίζει καλά. Κι έχει χάσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα που είχε απέναντί του ύστερα από τις τρεις διαδοχικές ήττες μες στο 2022. Όπως κι ο Χίγκινς, ύστερα από τον περσινό ημιτελικό…

Ο Μέρφι παίζει καλά, αλλά δεν έχει καλή παράδοση απέναντι στον Rocket στους μακράς διάρκειας αγώνες. Το ίδιο και ο Άλεν, αν και τώρα που έχει χάσει κιλά, ακολουθώντας τις συμβουλές του, θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε απέναντί του σε έναν παγκόσμιο τελικό. Ο Ρόμπερτσον πάντα κάπου «κολλάει». Μήπως ο Ντινγκ, ο Κάιρεν, ο Κάρτερ, κάποιος άλλος;

Η λογική λέει ότι ο Ο’Σάλιβαν δεν θα αντέξει την πίεση του «μαραθωνίου» του Παγκοσμίου για δεύτερη σερί χρονιά, σ’ αυτήν την ηλικία. Ωστόσο, δεν βλέπουμε και κάποιον άλλο τόσο δυνατό, ώστε να τα καταφέρει – ιδίως αν τον πετύχει στον ημιτελικό ή τον τελικό. Μόνο ο Σέλμπι και ο Τραμπ, οι οποίοι είναι και οι μόνοι (μαζί με τον Rocket) που έχουν κατακτήσει Triple Crown τίτλους χωρίς να έχουν πιάσει το A Game τους σε κανένα ματς. Το Masters του 2023 ανέβασε και τον Τραμπ σ’ αυτό το ιδιότυπο «βάθρο».

Χωρίς να το πολυπιστεύουμε, λοιπόν, θα ρίξουμε ένα μικρό ποντάρισμα για το όγδοο. Αν δεν έρθει φέτος, μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Το 5.00 (Novibet) δεν μας ικανοποιεί, αλλά απ’ το να κυνηγήσεις ένα πιο δύσκολο 10.00…

Μακροχρόνια σνούκερ: Ο οιωνός… βγάζει 35.00

Το είχαμε παρατηρήσει χάριν αστεϊσμού κατά τη διάρκεια του Tour Championship και είναι κρίμα να πάει χαμένο. Στον αγώνα του κόντρα στον Μαρκ Σέλμπι, ο Ράιαν Ντέι σημείωσε αρχικά maximum break (147) και στο δεύτερο σκέλος έκανε και 16-red clearance, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας άλλος παίκτης στο παρελθόν, στο ίδιο ματς!

Μακροχρόνια σνούκερ: Από 5.00 έως 200.00!

Προσέξτε τώρα κάτι. Μες στο 2023 είχαμε άλλα δύο τέτοια σπάνια επιτεύγματα. Στο German Masters, ο Ρομπ Μίλκινς πέτυχε breaks 146 και 147 σε δύο διαδοχικούς αγώνες! Κεφαλαιοποίησε τη φόρμα του κατακτώντας το αμέσως επόμενο τουρνουά, το Welsh Open. Εκεί όπου ο Σον Μέρφι είχε σημειώσει breaks 145 και 147 σε δύο διαδοχικά frames του αγώνα του με τον Ντάνιελ Γουέλς! Κι αυτός έμελλε να σηκώσει κούπα στο αμέσως επόμενο τουρνουά, το Players Championship.

Ο Ντέι έκανε ό,τι έκανε στο Tour Championship, οπότε… πρέπει να σηκώσει το Παγκόσμιο για να συνεχιστεί ο οιωνός! Τρελό; Σίγουρα. Απίθανο; Μάλλον, αλλά όχι εντελώς. Τόσα και τόσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Με 80.00 απόδοση, και τρία ευρώ να παίξεις, βγάζεις καλό κέρδος. Δεν θα το πάμε τόσο μακριά όμως και θα προτιμήσουμε την απλή πρόκριση στον τελικό. Και πάλι θαύμα θα είναι κι έχει απόδοση 35.00 στο PameStoixima. Ας πούμε ότι είναι ένας καφές μείον…

Υ.Γ. Ο Ντέι έκανε και break 146 στο εναρκτήριο frame του τελευταίου προκριματικού με τον Σκοτ Ντόναλντσον (ο οποίος αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας μετά το 4-0)! Τι άλλο θέλετε;

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Μακροχρόνια σνούκερ: Παράδοση στο 5.50

Πάμε τώρα και στην αγαπημένη μας ασχολία σε κάθε Παγκόσμιο. Τα στοιχήματα γύρω από τα century breaks. Το κλασικό κι αγαπημένο είναι να κυνηγήσουμε και φέτος ότι θα σημειωθεί τουλάχιστον ένα «κατοστάρι» σε κάθε έναν από τους 31 αγώνες της διοργάνωσης. Η απόδοση είναι χαμηλή (5.50 στη Fonbet) και συνήθως το σερί σπάει από τον 1ο γύρο. Το Κάρτερ-Τζόουνς είναι το πρώτο υποψήφιο για τη ζημιά φέτος. Θα σκάσουμε, όμως, αν βγει και δεν το έχουμε παίξει.

Λιγότερο fun bet είναι το over/under. Το 2.20 της Fonbet για το over 103,5 centuries είναι καλό value bet, αφού έχει σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης. Πέρυσι, για παράδειγμα, τα «κατοστάρια» στο Crucible ήταν 109, νέο ρεκόρ που βελτίωσε το 108 του 2021. Δεν ζητάμε καν να καταρριφθεί και φέτος, παρά μόνο το κοντέρ να «γράψει» τουλάχιστον 104. Είναι και… παραείναι εφικτό.

Μακροχρόνια σνούκερ: Στο 200.00 το… Φαν bet

Δεν τελειώσαμε. Έχουμε και πιο… κουλά. Το World Snooker ανακοίνωσε έπαθλο 40.000 λιρών για κάθε maximum break στην τελική φάση του φετινού Παγκοσμίου. Αρκετά υψηλό ποσό, ύστερα από αρκετά χρόνια και ο λόγος είναι συμβολικός. Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την επίτευξη του πρώτου maximum στο Crucible, από τον Κλιφ Θόρμπορν.

Περιμένουμε, λοιπόν, ότι ο Ο’Σάλιβαν θα πάψει να σνομπάρει επιδεικτικά τα 147άρια. Αλλά είναι πιθανό το έπαθλο να δελεάσει κι άλλους παίκτες, να πάρουν το ρίσκο – πέρα απ’ τον Μπίνγκαμ που θα κυνηγούσε την ευκαιρία ακόμα και σε decider στον τελικό. Έτσι, δεν προτείνουμε ότι θα σημειωθεί απλώς maximum, αλλά θα κυνηγήσουμε τα δύο, που βρίσκουμε στο 12.00 στη Fonbet. Μόνο μία φορά έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν. Το 2008, από τους μετέπειτα φιναλίστ, Ο’Σάλιβαν και Κάρτερ.

Υποψήφιος για maximum είναι και ο Φαν Τζενγί, ο οποίος έχει και ιστορία με το θέμα. Είχαμε γράψει και παλιότερα για τη φιλοδοξία του να καταγράψει το πρώτο επαγγελματικό του century ως 147 – γεγονός που τον έκανε να χαλάει 90άρια breaks όταν είχε συνδυάσει τις κόκκινες με άλλα χρώματα. Ίσως η μοίρα να του επιφυλάσσει να το κάνει στο Crucible. Δεν θα μας κοστίσει ένα πολύ χαμηλό ποντάρισμα στο 200.00 που δίνει το ακραίο αυτό ενδεχόμενο!

Συνοψίζουμε με όλες τις προτάσεις για μακροχρόνια σνούκερ

Μακροχρόνιο
Κατάκτηση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Ρόνι Ο'Σάλιβαν
5.00
BET: 8 units
Μακροχρόνιο
Νικητής Quarter 3
Άλι Κάρτερ
6.55
BET: 5 units
Μακροχρόνιο
Νικητής Quarter 4
Μαρκ Σέλμπι
2.40
BET: 10 units
Μακροχρόνιο
Over 103,5 century breaks
Ναι
2.20
BET: 15 units
Μακροχρόνιο
Century break σε κάθε αγώνα
Ναι
5.50
BET: 5 units
Μακροχρόνιο fun bet
Ακριβώς δύο maximum στο τουρνουά
Ναι
12.00
BET: 5 units
Μακροχρόνιο fun bet
Να φτάσει στον τελικό
Ράιαν Ντέι
35.00
BET: 3 units
Μακροχρόνιο fun bet
Να πετύχει maximum break
Φαν Τζενγί
200.00
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις