Μπορεί ο Τζανγκ το 2.80

Μπορεί ο Τζανγκ το 2.80

Ο #Snookerbet επιστρέφει με προγνωστικά σνούκερ για την πρώτη Judgement Day των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η παρατεταμένη γκίνια -αλλά και κάποιες άστοχες επιλογές ή μη- έβαλαν στον πάγο τα προγνωστικά σνούκερ το προηγούμενο διήμερο. Σήμερα, ωστόσο, οφείλουμε να επιστρέψουμε αφού έφτασε η πρώτη ημέρα της κρίσης.

Οι πρώτοι οκτώ αγώνες που θα κρίνουν ισάριθμα εισιτήρια για το Crucible, αρχίζουν αύριο (Μ. Τρίτη 11/4) στις 13:00 (το δεύτερο σκέλος στις 19:00). Και, έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα απ’ όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στον δρόμο… του ταμείου. Δεν είναι εύκολο, διότι το σνούκερ είναι απρόβλεπτο παιχνίδι. Κάθε ημέρα είναι εντελώς διαφορετική απ’ την προηγούμενη.

Γι’ αυτό ακριβώς δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθήσουμε τα μακροχρόνια που είχαμε δώσει πριν από δέκα ημέρες. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Αρκετοί, ωστόσο, από τους εκλεκτούς μας έχουν φτάσει στον τελικό γύρο και πείθουν ότι μπορούν να μας πάνε ταμείο… εις διπλούν.

Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα με Χόκινς

Ο Μπάρι Χόκινς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον πρώτο του αγώνα. Παρά το φαινομενικά άνετο 10-4 επί του Ντέιβιντ Λίλι, έδειξε δυσκολίες προσαρμογής στο περιβάλλον του English Institute of Sport. Αύριο θα αντιμετωπίσει πιο δυνατό αντίπαλο, τον Ουαλό Τζακ Τζόουνς. Ωστόσο, έχει πάρει το κολάι και περιμένουμε να επικρατήσει.

Ο Τζόουνς νίκησε στο decider τον Ρόμπι Γουίλιαμς, το βράδυ της Κυριακής, κερδίζοντας θέση σε Judgement Day για πρώτη φορά μετά το 2015. Τότε είχε γνωρίσει την ήττα από ένα αντίστοιχα μεγάλο όνομα, τον συμπατριώτη του, Ράιαν Ντέι (6-10). Δεν περιμένουμε να έχει πολύ καλύτερη τύχη τώρα. Έχει καλό cue action, σκοράρει με συνέπεια και είναι τόσο αργός που μπορεί να εκνευρίσει τον αντίπαλο. Ο Χόκινς, όμως, είναι ανώτερος και περιμένουμε να νικήσει με σκορ έως 10-7 (χάντικαπ 2,5 frames).

Θα το συνδυάσουμε σε δυάδα με το over 16,5 frames στο ματς του Γκρέαμ Ντοτ με τον Μάθιου Σελτ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 δεν έχει καλό ρεκόρ στα προκριματικά. Η αποτυχία του να προκριθεί στο Crucible από το 2019, «παίζει» στο μυαλό του, όπως δήλωσε έπειτα από τη νίκη επί του Άντι Χικς (10-6). Ο Σελτ είναι μάλλον ανώτερος παίκτης απ’ τον Ντοτ πλέον, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Πίτερ Λάινς τον δυσκόλεψε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε στον 3ο γύρο (10-7).

Δικαιολογημένα οι μπουκ δίνουν ίδια απόδοση στη νίκη κάθε παίκτη (1.90). Λογικά το ματς θα είναι αμφίρροπο και το 1.75 του over 16,5 είναι άκρως ικανοποιητικό.

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Προγνωστικά σνούκερ: Λάθος φαβορί

Ο Σι Τζιαχούι πέτυχε μία από τις εκπλήξεις του τρίτου γύρου. Όχι τόσο επειδή νίκησε έναν σπουδαίο παίκτη όπως ο Τομ Φορντ, όσο για την άνεση με τον οποίο το έκανε (10-5). Ίσως γι’ αυτό οι εταιρείες φαβοριτίζουν τον νεαρό Κινέζο και κόντρα στον Τζόρνταν Μπράουν.

Κάτι μας λέει, ωστόσο, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο 2οχρονος άσος είναι, ασφαλώς, πιο χαρισματικός από τον Βορειοϊρλανδό. Ο τελευταίος, όμως, είναι σαφώς πιο έμπειρος. Έχει κατακτήσει σχετικά πρόσφατα ranking τίτλο, έχει βιώσει και την εμπειρία του Crucible (το 2020). Και πέρυσι έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες το ματς από τον Μάικλ Γουάιτ. Η απόδοση της νίκης του ανεβαίνει στο 2.19 με χάντικαπ 1,5 frame (έως 10-8) και λέμε να την τιμήσουμε.

Μπορεί, φυσικά, να βγει ο Σι στην αρένα και να κάνει παπάδες, όπως χθες. Διαλέγετε και παίρνετε…

Σε φόρμα ο Τζανγκ

Ένας low profile Κινέζος που έχει παίξει παλιότερα στο Crucible είναι ο Τζανγκ Άντα. Κι αυτός είναι γκραν αουτσάιντερ στο αυριανό παιχνίδι του με τον συμπαθέστατο Νοπόν Σαενγκχάμ. Όχι και τόσο άδικα, αφού ο Ταϊλανδός είχε φτάσει στους «16» του περσινού Παγκοσμίου.

Από την άλλη, όμως, ο Τζανγκ νίκησε 10-5 τον Σιάο Γκουοντόνγκ, σημειώνοντας τρία century breaks. Νωρίτερα είχε δώσει τέλος και στα όνειρα του 16χρονου Σταν Μούντι με ακόμα πιο επιβλητικό τρόπο (10-3). Υπάρχει και κάτι ακόμη: και τις τρεις φορές που ο Κινέζος πέρασε στο Crucible, είχε νικήσει στον τελικό γύρο πολύ ανώτερους αντιπάλους. Το 2010 τον Ρίκι Γουόλντεν. Το 2015 τον Λιανγκ Γουενμπό. Και το 2016 τον (πιτσιρικά τότε, αλλά ήδη επιτυχημένο) Τζόου Γιουελόνγκ.

Αν δεν ήταν στ0 2.80 η απόδοση του Τζανγκ, ίσως να μην κάναμε την ίδια σκέψη. Τώρα, ένα χαμηλό ποντάρισμα το αξίζει. Στη Victoria Academy, πάντως, έχουν εναποθέσει πάνω του τις ελπίδες για εξιλέωση, υστερα απ’ το στραπάτσο με τους Τζάο Σιντόνγκ και Γιαν Μπινγκτάο. Ίσως να είναι σημάδι…

No bet: Γιατί δεν τα αγγίζουμε

Ένα μακροχρόνιο που περιμένει να μας πληρώσει είναι ο Γου Γιζέ. Το παιδί-θαύμα του κινέζικου σνούκερ, που διέλυσε χθες με 10-2 τον Τιάν Πενγκφέι και αντιμετωπίζει αύριο τον Κρις Γουέικλιν. Το 2.20, ωστόσο, είναι χαμηλό για να πάρουμε επιπλέον ρίσκο, κοντράροντας μάλιστα έναν μετρ των προκρίσεων στα τελικά.

Ο Φαν Τζενγί πληρώνει περισσότερο (2.54), αλλά ζορίστηκε απρόσμενα πολύ από τον Ιούλιαν Μπόικο (10-8). Αφήστε που ο Στίβεν Μαγκουάιρ, δείχνει να μην αστειεύεται ούτε αυτήν τη φορά. Ας υπενθυμίσουμε ακόμα ότι από το 2004 δίνει ανελλιπώς το «παρών» στο Crucible. Αρκεί το χαμηλό ποντάρισμα που είχαμε κάνει στον Κινέζο στο 3.25.

Αντίστοιχα, θα αποφύγουμε το ρίσκο για τον Άντονι Μαγκίλ. Ο Σκωτσέζος, θαμώνας του Crucible από το 2015, τα είδε όλα μέχρι να νικήσει τον Τζον Άστλι στον 3ο γύρο (10-9 από 7-9). Παρότι δεν πιστεύουμε ότι θα χάσει από τον Τσάο Γιουπόνγκ, η πρόβλεψη της διαφοράς εγκυμονεί κινδύνους.

Όσο για το Τεπτσάγια-Γουόλντεν; Το βλέπαμε από νωρίς, γι’ αυτό δεν είχαμε παίξει ούτε το μακροχρόνιο. Ο καλύτερος, ας νικήσει.

Δείτε τις επιλογές μου

Δυάδα απόδοσης 2.92
13:00
Τζακ Τζόουνς - Χόκινς
2 (-2,5)
1.67
13:00
Ντοτ - Σελτ
Over 16,5 frames
1.75
BET: 15 units
Μονό
13:00
Σι - Τζ. Μπράουν
2 (-1,5)
2.19
BET: 15 units
Μονό
13:00
Σαενγκχάμ - Τζανγκ
2
2.80
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις