2.12 και 2.92 στον Βόλο

2.12 και 2.92 στον Βόλο

Επιτέλους, έχουμε τελικό. 48 μέρες μετά το καθορισμένο (ολογράφως για να το εμπεδώσουμε, σαράντα οκτώ), αλλά τελικά θα παίξουν. ΑΕΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν το 16ο και το 28ο τρόπαιο της ιστορίας τους αντίστοιχα. Ένας τελικός που πέρασε από χίλια κύματα, από πολλές… επιστολές κι ακόμα περισσότερες διαβουλεύσεις. Τελικά επιλέχθηκε το Πανθεσσαλικό ως έδρα καθώς είμαστε ανάξιοι να διοργανώσουμε αγώνα δίχως θεατές εντός Αττικής…

Η απόφαση της ΕΠΟ, με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA, είναι ο αγώνας να διεξαχθεί με τα περσινά ρόστερ. Απόφαση που πονοκεφαλιάζει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με άμυνα ανάγκης, όντας γυμνοί μετά τις αποχωρήσεις των Τσιμίκα και Ελαμπντελαουί ενώ στα μάτια μου, μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή του Γκιγέρμε.

Όπως όλα δείχνουν, η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται από Τοροσίδη και… Μπρούνο στα άκρα (!), με Σισέ κι έναν εκ των Μπα και Σεμέδο στα στόπερ ενώ και η θέση κάτω από τα γκολπόστ παίζεται μεταξύ των Τζολάκη και Αλέν. Στον άξονα ακούνητος θεωρείται ο Καμαρά, με πιθανότερο παρτενέρ τον Μπουχαλάκη ενώ η τριάδα πίσω απ’ τον Ελ Αραμπί φαίνεται πως θα αποτελείται από τους Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μασούρα.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μάσιμο Καρέρα έχει να διαχειριστεί λιγότερα προβλήματα κι αυτό γιατί οι αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ δεν είναι πολλές.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Τσιντώτας με τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Παουλίνιο να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος στα χαφ, με Λιβάγια και μάλλον Αλμπάνη πίσω από τον Ολιβέιρα.

Όλη αυτή η ανάλυση, προς κατάδειξη του μεγάλου προβλήματος που δημιουργείται στα άκρα του Ολυμπιακού. Ο μεν Τοροσίδης βρίσκεται στη δύση της καριέρας του με λιγοστά ματς στα πόδια του την περσινή σεζόν, ενώ ο Μπρούνο στο άλλο άκρο είναι μεγάλο ρίσκο. Θεωρώ τον Καρέρα έξυπνο προπονητή και πιστεύω πως εκεί θα χτυπήσει.

Αν ο τελικός γινόταν στις 26 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός θα ήταν γκραν φαβορί και δικαιολογημένα. Πλέον, έχουν αλλάξει πολλά κι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πιστεύω πως το σετ θα έπρεπε να είναι απολύτως ισορροπημένο.

Εν κατακλείδι, και υπό το φόβο της παράτασης, αγόρασα την κατάκτηση του τροπαίου από την ΑΕΚ στο 2.12.

Από κοντά κι ένα fun bet, αυτό του να σκοράρει ο Λιβάγια. Ο Κροάτης είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για την «Ένωση», ο MVP της χρονιάς της, αυτός που με δύο γκολ στο «Βικελίδης» οδήγησε την ΑΕΚ εδώ. Στο 2.92.

Από την πρεμιέρα της Premier League, ξεχώρισα μια συνάντηση που πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ντέρμπι. Ο λόγος για τη φιλοξενία της Λιντς στο Λίβερπουλ. 16 χρόνια «βολόδερναν» οι φιλοξενούμενοι στις μικρές κατηγορίες, επιτέλους ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με τον Μπιέλσα στον πάγκο τους. Οι μακροχρόνιες αποδόσεις προδικάζουν μια εύκολη παραμονή στην Premier, και δεν τις αδικώ. Ο Αργεντινός κόουτς έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο και θα μου προξενήσει εντύπωση αν δε βρεθεί μέσα στη δεκάδα τον Μάιο.

Απ’ την άλλη, οι πρωταθλητές. Πρωταθλητές μετά από 30 χρόνια και μάλιστα πολύ άνετα, κι αυτό κάτι δείχνει για την ομάδα του Κλοπ. Μεταγραφικά, ο Γερμανός, δεν κινήθηκε ιδιαίτερα και θα πάει με την πεπατημένη της περασμένης χρονιάς. Δεύτερο φαβορί για τον τίτλο πίσω από τη Σίτι.

Ωστόσο, αυτή η πρεμιέρα είναι ύπουλη. Τα «παγώνια» διατηρούν τρομερή αυτοπεποίθηση και θεωρώ πως θα βρουν τις στιγμές τους στο άδειο «Άνφιλντ». Το goal/goal στο 1.83.

Πηγαίνω λίγο πιο βόρεια, στη Σκωτία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Αμπερντίν με την Κιλμάρνοκ. Έχουν κάνει καλό μπάσιμο στη σεζόν οι γηπεδούχοι, μόνη παρατυπία η -εντός προγράμματος- ήττα από την Ρέιντζερς. Επιπλέον, επιτράπηκε η παρουσία 300 φιλάθλων στις εξέδρες, γεγονός που σίγουρα θα φέρει άλλο αέρα στο ματς, στην εποχή του covid-19.

H Κιλμάρνοκ, μόλις την περασμένη αγωνιστική έκανε την πρώτη νίκη της στη σεζόν, μετά από έξι παιχνίδια. Οι εμφανίσεις της, μακριά από την έδρα της είναι κακές, ενώ ταξιδεύει και με κάποιες απουσίες.

Συμπερασματικά, θα πάω με τον άσο που προσφέρεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 1.85.

Μονό

21:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Κατάκτηση, ΑΕΚ (2.12)

Σκόρερ

21:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Anytime scorer Λιβάγια (2.92)

Δυάδα (απόδοσης 3.39)

17:00 Αμπερντίν – Κιλμάρνοκ: 1 (1.85)

19:30 Λίβερπουλ – Λιντς: Goal/goal (1.83)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις