Προγνωστικά σνούκερ: Χέντρι για over 14,5

προγνωστικά σνούκερ

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Στίβεν Χέντρι, απασχολεί τον #snookerbet στο πρώτο κομμάτι με προγνωστικά σνούκερ από το κουπόνι της Τετάρτης (5/4).

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο 1ος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αποδείχθηκε ζόρικος. Όταν, όμως, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες πρώην κατόχων του τίτλου, δεν μπορείς να κάνεις διάλειμμα.

Πολύ περισσότερο όταν ο ένας πρώην παγκόσμιος είναι ο Στίβεν Χέντρι. Ο επτά φορές νικητής της διοργάνωσης επιστρέφει ύστερα από την περσινή του απουσία. Όχι φυσικά επειδή ελπίζει ότι μπορεί να κατακτήσει τον όγδοο τίτλο, ύστερα από την ισοφάριση του ρεκόρ του από τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Αλλά για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και στα 54 του.

Η κλήρωση τού έπαιξε πάλι περίεργο παιχνίδι, μια και τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Τζέιμς Κέιχιλ (Τετάρτη 5/4, 12:00 και 21:00). Ο οποίος έγινε γνωστός στο σνούκερ ως… ανιψιός του Χέντρι, καθότι είναι γιος της αδελφής της πρώην συζύγου του Σκωτσέζου σούπερ σταρ! Με τα χρόνια, βέβαια, ο 27χρονος άσος αποτίναξε αυτήν την ετικέτα. Η πρόκριση στο Crucible το 2019 και ο θρίαμβος επί του Ο’Σάλιβαν, είναι το highlight της καριέρας του. Κι ας απέτυχε να δώσει συνέχεια.

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Παρότι εξακολουθεί να βολοδέρνει στις χαμηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, ο Κέιχιλ έχει δημιουργήσει παράδοση κόντρα στα μεγάλα ονόματα. Για να μη πάμε πιο παλιά, αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι ο τελευταίος παίκτης που νίκησε τον… on fire Σον Μέρφι (4-3 στο WST Classic, πριν από λίγες ημέρες). Θα «κολλήσει» στον Χέντρι;

Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 54χρονος Σκωτσέζος δουλεύει εντατικά το τελευταίο διάστημα. Θέλει να παρουσιάσει αξιοπρεπή εικόνα, ακόμα κι αν χάσει. Αυτό περιμένουμε κι εμείς. Να χάσει ο Χέντρι, αλλά με καλή εμφάνιση. Να κερδίσει δηλαδή τουλάχιστον πέντε frames, ώστε να βγάλει το over 14,5 (στο 1.83 στη Fonbet).

Δύαδα στο 2.64

Ένα χρόνο μετά τον άθλο του επί του Ο’Σάλιβαν, ο Κέιχιλ είχε γνωρίσει την ήττα στον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου από τον 15χρονο ερασιτέχνη, Μπεν Μέρτενς. Ο πολυτάλαντος Βέλγος είναι πλέον επαγγελματίας και παρότι δεν έχει νικήσει ακόμα τον Rocket, κέρδισε τον θαυμασμό του. Κι ας έπαιξε καλά μόνο σε μία από τις δύο μεταξύ τους κόντρες (το 3-4 για το English Open).

Την Τετάρτη (12:00 και 21:00) ο Μέρτενς αντιμετωπίζει τον Βραζιλιάνο, Βίκτορ Σάρκις. Έναν παίκτη που δεν έχει πείσει για τις δυνατότητές του, αν και σίγουρα έχει το ελαφρυντικό της δυσκολίας προσαρμογής στο βρετανικό περιβάλλον. Μόνο μία νίκη στο Shoot-Out έχει σημειώσει ο λεπτοκαμωμένος άσος στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας. Και δύσκολα θα απειλήσει τον πολύ πιο ταλαντούχο σημερινό αντίπαλό του. Η νίκη του Μέρτενς με σκορ έως 10-3 (-6,5) φαντάζει πολύ πιθανή.

Θα τη συνδυάσουμε σε δυάδα με τη σχετικά άνετη επικράτηση του Άσλεϊ Χιούγκιλ επί του Τζορτζ Πράγκναλ. Αν και ο Χιούγκιλ δεν κεφαλαιοποίησε την περσινή πρόκριση στο Crucible, είναι πολύ πιθανό να νικήσει με σκορ έως 10-7 (χάντικαπ 2,5 frames). Ο Πράγκναλ δεν είναι πρωτάρης σε Παγκόσμιο. Κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή το 2015, όταν και ηττήθηκε 10-5 από τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ. Τα πήγε καλά και στο Q-Tour φέτος, δύσκολα θα κάνει ντέρμπι το ματς με τον σαφώς πιο έμπειρο Χιούγκιλ.

Έβανς για 2.20

Στις 12:00 αρχίζει και ο αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1997, Κεν Ντόχερτι, με τη διαχρονική «βασίλισσα» του σνούκερ γυναικών, Ριάν Έβανς (δώδεκα παγκόσμιοι τίτλοι).

Ένα ζευγάρι που το έχουμε ξαναδεί στον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου πριν από οκτώ χρόνια. Η Έβανς είχε παίξει εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως ο έμπειρος Ντόχερτι επικράτησε με 10-8. Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, ότι τώρα που ο Ιρλανδός διανύει το 54ο έτος της ζωής του, θα είναι πιο πιθανό για την Έβανς να τον νικήσει.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά. Το 2015, η Έβανς ήταν… στα ντουζένια της από σνουκερικής πλευράς. Μόλις 29 ετών και γεμάτη δίψα για διάκριση, την οποία πέτυχε στο Παγκόσμιο του 2017, όταν νίκησε τον Ρόμπιν Χαλ. Από πρόπερσι που έγινε επαγγελματίας, όμως, βλέπουμε ότι ο χρόνος έχει επιδράσει αρνητικά στο παιχνίδι της. Έχει πετύχει μόλις μία νίκη – κι αυτή στο Shoot-Out, όπως ο Σάρκις – ενώ δεν κυριαρχεί πλέον ούτε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα γυναικών. Κέρδισε για τελευταία φορά τον τίτλο το 2019.

Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να μας κάνει να πιστεύουμε σε επανάληψη του ντέρμπι του 2015. Ακόμα και τώρα που είναι ουσιαστικά… συνταξιούχος, ο Ντόχερτι έχει καλύτερα αποτελέσματα. Επειδή, όμως, περιμένουμε μια καλή γυναικεία παρουσία στο φετινό Παγκόσμιο, θα ποντάρουμε στο over 15,5 frames, που βρίσκουμε στο 2.20 στη Fonbet.

Δείτε εδώ τα προγνωστικά σνούκερ

Μονό
12:00
Κέιχιλ - Χέντρι
Over 14,5 frames
1.83
BET: 15 units
Δυάδα απόδοσης 2.64
12:00
Μέρτενς - Σάρκις
1 (-6,5)
1.60
12:00
Χιούγκιλ - Πράγκναλ
1 (-2,5)
1.64
BET: 15 units
Μονό
12:00
Ντόχερτι - Έβανς
Over 15,5 frames
2.20
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις