Μακροχρόνια σνούκερ: Σταθερή αξία ο ΜακΓκιλ

Μακροχρόνια σνούκερ: Σταθερή αξία ο ΜακΓκιλ

O #Snookerbet παρουσιάζει το τρίτο μέρος του αφιερώματος με μακροχρόνια σνούκερ από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άρχισε. Και τα tips για μακροχρόνια σνούκερ στοιχήματα δίνουν και παίρνουν ανά τον κόσμο. Ποιοι θα προκριθούν στο Crucible;

Στο τρίτο μέρος του αφιερώματος, συναντούμε γνώριμες φιγούρες. Τον Άντονι ΜακΓκιλ, που τόσες «κηδείες» έχει κάνει σε τοπ ονόματα στα Παγκόσμια και είναι και φέτος φαβορί για να βρεθεί εκεί. Ο δρόμος του δεν θα είναι τόσο εύκολος, αλλά δεν υπάρχει και κάτι να τον τρομάζει. Τον πρώτο λόγο έχουν και οι Γκρέαμ Ντοτ, Ρίκι Γουόλντεν, όμως οι χαμηλές αποδόσεις μας βάζουν φρένο. Αντίθετα, καλά πληρώνει ο Νοπον Σαενγκχάμ, αλλά το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Η απειλή που θα δεχθεί απ’ τους Κινέζους, θα είναι μεγάλη.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά.

Μακροχρόνια σνούκερ – Section 9

Μακροχρόνια σνούκερ: Σταθερή αξία ο ΜακΓκιλ

Ίσως το πιο «άτυχο» section, αφού η κλήρωση του έστειλε δύο από τους κορυφαίους unseeded παίκτες: Τον Στίβεν Χόλγουορθ και τον Ντάνιεν Γουέλς. Ο τελευταίος έχει εξασφαλίσει κατά 99% την επαγγελματική Tour Card μέσω της ετήσιας κατάταξης. Θέλει, όμως, να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της εκπληκτικής σεζόν που διανύει, με την παρθενική παρουσία του στο Crucible.

Σίγουρα θα είναι φαβορί κόντρα στον Ινδό Χιμάνσου Τζάιν, ενώ δεν θα είναι αουτσάιντερ στο ματς με τον Μπεν Γούλαστον – που δεν κατάφερε ούτε φέτος να ξεφύγει απ’ τη μετριότητα. Ο «στιγματισμένος» Τσάο Γιουπόνγκ φαίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος, παρότι δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο αφότου επέστρεψε στο Tour. Όπως δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο και το φαβορί του section: ο Άντονι ΜακΓκιλ, ο οποίος έχει τη συνήθεια να… ξυπνάει στο Παγκόσμιο! Δεδομένου ότι δύσκολα θα κινδυνεύσει από τον Χόλγουορθ, τον Τζον Άστλι ή τον Κρέιγκ Στέντμαν, ο Σκωτσέζος αναμένεται να διευρύνει το σερί παρουσιών στο Crucible στις εννιά (από το 2ο15). Έστω και με μόλις 1.61 απόδοση, εμπνέει σιγουριά.

Eδώ σε περιμένει μία δωρεάν έκπληξη*!

Section 10

Μακροχρόνια σνούκερ: Σταθερή αξία ο ΜακΓκιλ

Φτάσαμε και στο πιο γκλαμουράτο section. Η προοπτική σύγκρουσης του Τζίμι Γουάιτ με τον Μάρκο Φου είχε διαφανεί από την ολοκλήρωση του WST Classic, όπου ο γερόλυκος απ’ το Λονδίνο νίκησε μέχρι και τον Τζαντ Τραμπ. Αναμφίβολα είναι κακό «σταύρωμα», που χειροτέρεψε κι άλλο από την κλήρωση που έφερε αντίπαλο του Φου στον 1ο γύρο τον έμπειρο και ικανότατο Μάρτιν Ο’Ντόνελ.

Ο Γουάιτ έχει κάνει εντυπωσιακή χρονιά για 60χρονος και λογικά θα εξασφαλίσει αξιοκρατικά νέα διετή Tour Card. Το όνειρο του Crucible, πάντως, είναι δύσκολο, αφού στον 3ο γύρο τον περιμένει ο Νοπόν Σαενκγκχάμ. Στο κάτω μέρος, θα έχει ενδιαφέρον η μάχη του 16χρονου Σταν Μούντι (το next big thing του βρετανικού σνούκερ) με τον Εσθονό Αντρές Πετρόφ, όπως και η προσπάθεια του Τζανγκ Άντα να επιστρέψει στα τελικά για πρώτη φορά μετά το 2016. Μάλλον, όμως, τη μάχη με τον Ταϊλανδό στην Judgement Day θα δώσει ο Σιάο Γκουοντόνγκ. Χωρίς να έχει τον πρώτο λόγο.

Section 11

Μακροχρόνια σνούκερ: Σταθερή αξία ο ΜακΓκιλ

Εδώ κι αν υπάρχουν ενδιαφέρουσες παρουσίες. Ο 16χρονος Ούγγρος Μπούλτσου Ρέβες ντεμπουτάρει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου U-18. Ο Τζέιμι Ο’Νιλ δεν είναι αχτύπητος ούτε όμως και εύκολος αντίπαλος. Ο βετεράνος Άντι Χικς θα είναι φαβορί στον 2ο γύρο, στον 3ο όμως το έργο του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2006, Γκρέαμ Ντοτ, αναμένεται να είναι εύκολο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μάθιου Σελτ, στο κάτω «μονοπάτι» του section. Ο 52χρονος Πίτερ Λάινς αποχαιρετά λογικά το Tour (μέχρι νεωτέρας), ακόμα κι αν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι του τον διοπτροφόρο Ντιν Γιανγκ ή τον έμπειρο ερασιτέχνη Χέιντον Πίνι (που τα πήγε καλά στο WST Classic). Η μάχη Σελτ-Ντοτ στην Judgement Day δεν «σπάει», αλλά εδώ παίζουμε μακροχρόνια σνούκερ και ζητάμε ποιος θα δώσουμε για πρόκριση. Μήπως… κανέναν; Αν και η διαίσθηση λέει «Ντοτ».

Μακροχρόνια σνούκερ – Section 12

Μακροχρόνια σνούκερ: Σταθερή αξία ο ΜακΓκιλ

Άλλο ένα section με ευάλωτους παίκτες στον 2ο γύρο. Πιο επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τον Ίαν Μπερνς, είτε αντιμετωπίσει τον επαγγελματία Ντίλαν Έμερι είτε τον παγκόσμιο πρωταθλητή WSF, Μα Χαϊλόνγκ. Ο Μαρκ Τζόις θα έχει λογικά πιο βατό έργο, αφού ούτε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ιμπραήμ είναι ίδιας κλάσης, ούτε φυσικά ο Ουκρανός  Άντον Καζάκοφ, που δεν έχει χαρεί ακόμα νίκη στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας.

Κοινώς, όσοι παίζουν μακροχρόνια σνούκερ θα στραφούν στα φαβορί. Ο δημοφιλής Τεπτσάγια Αν-Νου κατάφερε και πέρυσι να προκριθεί στο Crucible, όπου είδε την παράδοση των δύσκολων κληρώσεων να συνεχίζεται. Φέτος θα έχει πιο δύσκολο έργο κόντρα στον Ρίκι Γουόλντεν, ο οποίος θέλει να ξορκίσει την περσινή αποτυχία στο Παγκόσμιο (όταν αποκλείστηκε νωρίς ως Νο 17). Δεν τα έχει πάει τόσο καλά φέτος, δεν ξέρουμε αν έχει επανεμφανιστεί και το πρόβλημα στη μέση του. Περιμένουμε να περάσει, αλλά το 1.80 είναι χαμηλό για να ρισκάρουμε.

Μακροχρόνιο
Section 9 - Πρόκριση
Άντονι ΜακΓκιλ
1.61
BET: 10 units
Μακροχρόνιο
Section 10 - Πρόκριση
Νοπόν Σαενγκχάμ
2.50
BET: 6 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις