Κρίνονται πολλά στο «Ροαζόν»

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας. Ποντάρισμα στα γκολ των Μετς και Ορλέαν, μοιρασιές σε Μπαστιά και Ροντέ. Κρίσιμα παιχνίδια σε Οσέρ και Ρεν.

Καλημέρα φίλοι κουβανέζοι. Γεμάτο δράση το Σάββατο με δύο σημαντικές αναμετρήσεις στη Ligue 1 (Οσέρ – Τρουά, Ρεν – Λανς), πλήρες πρόγραμμα στη Ligue 2 αλλά και τρία ματς για τη National. Παράπονο δεν έχουμε, πάμε να δούμε τι θα επιλέξουμε για τα σημερινά προγνωστικά Γαλλίας.

Προγνωστικά Γαλλίας: Εξάποντο στο «Αμπέ Ντεσάμπ»

Ξεκινάμε από το πολύ ενδιαφέρον Οσέρ – Τρουά. Μόλις δύο βαθμοί τις χωρίζουν (17η η Οσέρ, 18η η Τρουά) και είναι βέβαιο ότι αμφότερες θα δουν το ματς ως μια καλή ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιο πειστική η εικόνα της Οσέρ το τελευταίο διάστημα παρά την ήττα στο Στρασβούργο στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή. Πριν από αυτό το παιχνίδι μετρούσε 2-3-0  ενώ δεν έχει ηττηθεί στα τρία τελευταία στην έδρα της.

Η Τρουά συμπλήρωσε 11 αγώνες χωρίς νίκη, το διπλό στο Στρασβούργο (2-3) στις 2 Ιανουαρίου είναι το πιο πρόσφατο τρίποντο. Χειρότερη εκτός έδρας άμυνα στη Ligue 1 (39 γκολ) αλλά και 2η χειρότερη γενικά στο πρωτάθλημα (61 γκολ), επιθετικά πάντως τα πάει καλά καθώς έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα από την τελευταία οκτάδα (38).

Ένα ματς που θέλουν να κερδίσουν αλλά και να μην χάσουν. Δεν αποκλείεται μια ισοπαλία εδώ, προσωπικά πάντως θα πάω με το συνδυαστικό 1Χ & 2-3 γκολ (2,55 betshop.gr).

 

Στο «Ροαζόν» έχουμε μάχη μεταξύ δύο ομάδων της πρώτης πεντάδας. Η Ρεν θέλει μόνο νίκη και για να διατηρήσει την πολύτιμη 5η θέση (+1 από Λιλ) αλλά και για να μειώσει την απόσταση από την 3η Λανς (-7). Βέβαια το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι όχι μόνο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου αλλά και γιατί η ίδια είναι μία κρύο μία ζέστη φέτος. Πάντως στο τελευταίο πριν τη διακοπή η ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Παρίσι (0-2) ενώ στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Με σημαντικές ελλείψεις σήμερα οι «ρενέ» που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους Τρουφέρ, Ντοκού, Ασινιόν και Τεριέ.

Η Λανς πήγε με δύο νίκες (0-4 στην Κλερμόν, 3-0 την Ανζέ) και με ηρεμία στη διακοπή. Σήμερα παίζει στην ουσία για δύο αποτελέσματα καθώς ακόμα και με ισοπαλία παραμένει τρίτη. Κορυφαία άμυνα στη Ligue 1 (21 γκολ) ενώ είναι δεύτερη σε ισοπαλίες εκτός έδρας (8, πίσω από τη Ρεμς που έχει 9).

Αρνητική η πρόσφατη παράδοση για τη Ρεν που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη Λανς από τη στιγμή που οι «λανσουά» επέστρεψαν στη Ligue 1. Συγκεκριμένα σε 5 αγώνες (δύο εντός και τρεις εκτός) οι «ρενέ» μετρούν 0-2-3. Αξιοσημείωτο ότι και στα πέντε αυτά παιχνίδια είχαμε τουλάχιστον εννέα κόρνερ.

Βασική επιλογή από το ματς 2-3 γκολ (1,98 betshop.gr). 

Πάμε τώρα να δούμε τι βγαίνει από το σημερινό μενού της Ligue 2:

  • Ματς στα μέτρα της έχει σήμερα η Μετς που υποδέχεται τη Λαβάλ. Χωρίς ήττα από τις 24 Οκτωβρίου (2-0 από Χάβρη, 9-6-0 έκτοτε) και με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι που έχει φτάσει στο -2 από την 2η θέση. Σε καλή στιγμή ήρθε η διακοπή για τη Λαβάλ η οποία μετρούσε τέσσερεις σερί ήττες. Άγνωστο πώς θα εμφανιστεί σήμερα αλλά θεωρώ ότι η σοβαρή Μετς δεν θα έχει θέμα. Οριακά αποδεκτός ο άσος γύρω στο 1,70, πιο καλό στα μάτια μου το over 1,5 της Μετς (2,01 betshop.gr). η οποία όταν κερδίζει συνήθως σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ (μόνο δύο νίκες με 1-0).
  • Σπουδαία αναμέτρηση 5άδας στην Κορσική μεταξύ Μπαστιά (5η με 45β.) και Σοσό (3η με 49β.). Δύο ομάδες σε καλό φεγγάρι που τρέχουν αήττητο σερί (3-2-0 η Μπαστιά, 5-4-0 η Σοσό). Χωρίς ήττα η Μπαστιά ως γηπεδούχος απέναντι στη Σοσό σε 10 ματς από το 2000 έως σήμερα (4-6-0 σε Ligue 1, Ligue 2 και κύπελλο). Πολύ «Χ» βγάζει το ματς, θα πάρει σίγουρα ένα ποντάρισμα.
  • Ισοπαλία βλέπω και στο Ροντέ – Κεβιγί. Τρεις συνεχόμενες νίκες πριν τη διακοπή για τη Ροντέ πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ στην καθεμία. Παράδοξο το σερί της συγκριτικά με τα όσα μας έχει συνηθίσει έως τώρα ενώ ακόμα βρίσκεται σε δύσκολη θέση (16η σε ισοβαθμία με Λαβάλ που είναι εντός ζώνης.) Η Κεβιγί δεν κέρδισε στα τρία τελευταία αλλά θα επωφεληθεί από τη διακοπή. Είναι πιο άνετη βαθμολογικά και έχει φύγει αλώβητη και από πιο δύσκολες έδρες από τη Ροντέ. Στο 3,20 το Χ (novibet.gr).
  • Ματς που προσφέρεται για γκολ το Νιμ – Αννεσί. Σκοράρει σχεδόν πάντα στο «Κοστιέρ» η Νιμ, έντεκα σερί goal/goal εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετρά η Αννεσί που έχει και τον φορμαρισμένο Σαχί (πέτυχε γκολ και στα τέσσερα τελευταία). Καλές αποδόσεις και στο αμφίτερμα και στο over 2,5, μάλλον στο δεύτερο θα καταλήξω.

 

Προγνωστικά Γαλλίας: Με τα γκολ της Ορλεάν

Από το πρόγραμμα της National κράτησα μόνο το over 1,5 γκολ της Ορλεάν. Ομάδα που σκοράρει με συνέπεια και έχει απέναντι της έναν αντίπαλο στα μέτρα της (Παρί 13). Στο 2,19 το συγκεκριμένο σημείο, θα το συνδυάσω με αυτό της Μετς. 

 

Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

Μονό
18:00
Οσέρ - Τρουά
1Χ & 2-3 γκολ
2.55
BET: 10 units
Μονό
20:00
Μετς - Λαβάλ
Over 1,5 γκολ Μετς
2.01
BET: 12 units
Μονό
20:00
Μπαστιά - Σοσό
Χ
3.15
BET: 7 units
Μονό
20:00
Ροντέ - Κεβιγί
Χ
3.20
BET: 5 units
Μονό
20:00
Νιμ - Αννεσί
Over 2,5
2.15
BET: 10 units
Δυάδα απόδοσης 4.40
20:00
Μετς - Λαβάλ
Over 1,5 γκολ Μετς
2.01
20:30
Ορλεάν - Παρί 13
Over 1,5 γκολ Ορλεάν
2.19
BET: 10 units
Μονό
22:00
Ρεν - Λανς
2-3 γκολ
1.98
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις