Ο MVP και οι σκληροί Ράπτορς

Ο MVP και οι σκληροί Ράπτορς

Προγνωστικά NBA: Ο #Loverdose έρχεται με ειδικά παικτών και ομάδων από την αναμέτρηση Σίξερς- Ράπτορς και ξεχωρίζει τον MVP της κανονικής περιόδου.

Καλησπέρα NBAερς! Σε μόλις 9 μέρες, τελειώνει η κανονική περίδος. Τεράστιο το πρόγραμμα σήμερα με 13 αναμετρήσεις. Πολλές από αυτές αμφίρροπες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, εγώ ξεχωρίζω αυτή ανάμεσα σε Σίξερς και Ράπτορς. Τις δύο ομάδες με το πιο δύσκολο πρόγραμμα στο NBA, βάση της κατάταξης των αντιπάλων τους. Δύο σκληρές ομάδες αμυντικά, με διαφορετικούς στόχους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημερινά μας Προγνωστικά NBA, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και μία μακροχρόνια επιλογή.

Φιλαδέλφεια Σίξερς

Θέση: 3η   
Νίκες – Ήττες (W/L): 50 – 26
Ποσοστό Νικών (W%): .658
Νίκες – Ήττες 10 αγώνων (σερί): 6 -4 (1 Νίκη)
Εναπομείναντες αγώνες: 6
Δυσκολία Προγράμματος (SoS): .577 (Το δυσκολότερο σε όλο το NBA)
Play Off: Είναι στα Play Off

Οι Σίξερς έχουν κατοχυρώσει την συμμετοχή τους στα Play Off και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν seed, παρά το δύσκολο πρόγραμμα τους. Το μυαλό όλων πλέον είναι στα Play Off και στη μάχη του Εμπίντ για τον τίτλο του MVP. Ο Καμερουνέζος Σέντερ οδηγεί τους Σίξερς, σε ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των MVP. Την Δευτέρα, όλοι περίμεναν να τον δουν να αγωνίζεται απέναντι στον δεύτερο της λίστας Νίκολα Γιόκιτς. Όμως λόγω μερικών ενοχλήσεων στην κνήμη έμεινε εκτός, πράγμα που έκανε τον Γιόκιτς τον βασικότερο υποψήφιο MVP. Δυστυχώς όμως ακολούθησε αντίστοιχος τραυματισμός για τον «Τζόκερ», ο οποίος έχασε τη χθεσινή αναμέτρηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως όλα δείχνουν χάνει και τη σημερινή, πράγμα που κάνει τον Εμπίντ ξανά, τον επικρατέστερο υποψήφιο. Περιμένω λοιπόν εξαιρετικές εμφανίσεις από τον Καμερουνέζο σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Ας δούμε όμως πως τα πηγαίνει συνολικά η ομάδα της Φιλαδέλφεια στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις της. Έχουν την 7η θέση στον πίνακα της επιθετικής βαθμολογίας με 119.0, αλλά μόλις την 14η στους πόντους που πετυχαίνουν, 115.7. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν τον 3ο πιο αργό ρυθμό με 95.07. Στην αμυντική βαθμολογία έχουν την 3η θέση με 110.8, δέχονται όμως μόλις 107.4 πόντους, λόγω του αργού ρυθμού που επιβάλουν. Το επιθετικό τους όριο σήμερα είναι στο 115.5, το έχουν περάσει πέντε φορές, δύο από τις οποίες οριακά με 116 πόντους. Το αμυντικό τους όριο σχηματίζεται στο 109.5, τέσσερις φορές σε αυτό το διάστημα δέχθηκαν 110 ή περισσότερους.

Τορόντο Ράπτορς

Θέση: 8η (Ισοβαθμία με Χοκς 8η-9η θέση)    
Νίκες – Ήττες (W/L): 38 – 38
Ποσοστό Νικών (W%): .500
Νίκες – Ήττες 10 αγώνων (σερί): 6 – 4 (3 Νίκες)
Εναπομείναντες αγώνες: 6
Δυσκολία Προγράμματος (SoS): .570 (2ο πιο δύσκολο στην Ανατολή)
Play Off: 3 αναμετρήσεις πίσω
Play In: 4 αναμετρήσεις μπροστά

Άλλη μία ομάδα που κάνει εξαιρετικό δεύτερο μισό είναι οι Ράπτορς. Η προσθήκη του Ποέλτλ, ενός καθαρόαιμου Σέντερ, έδωσε αέρα νικητή στην ομάδα του Τορόντο. Δυστυχώς όμως για εκείνους, δεν έχουν απλά το δεύτερο δυσκολότερο πρόγραμμα στην Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο το NBA. Η αποψινή αναμέτρηση είναι πολύ δύσκολη, όμως έτσι θα είναι όλες από εδώ και πέρα. Έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα τους Μπακς, τους Σέλτικς δύο φορές και άλλες δύο φορές τους Χόρνετς. Οπότε η σημερινή τους αναμέτρηση είναι «θεωρητικά η ευκολότερη», αν εξαιρέσουμε τις δύο με τους Χόρνετς. Αν θέλουν να ελπίζουν σε μια θέση στα Play In με πλεονέκτημα, πρέπει να διεκδικήσουν την νίκη απόψε.

Στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις, έχουν κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις, ας δούμε πιο συγκεκριμένα τα στατιστικά τους σε αυτό το διάστημα. Σε 99.7 κατοχές, επιχειρούν 93.9 σουτ και πετυχαίνουν 115.0 πόντους ανά αγώνα. Σαν αποτέλεσμα η επιθετικής τους βαθμολογία είναι 117.7 και έχουν ρυθμό αγώνα 97.8. Το κλειδί των νικών τους όμως, είναι η αμυντική τους λειτουργία. Με 111.0 βρίσκονται στην 4η θέση της αμυντικής βαθμολογίας, ενώ δέχονται μόλις 108.5 πόντους ανά αγώνα. Σε έξι αναμετρήσεις ξεπέρασαν τους 109 πόντους, αλλά μόλις τρεις φορές δέχθηκαν πάνω από 115.

Δείτε εδώ τα Προγνωστικά NBA

  • Λόγω του αργού ρυθμού και της καλής αμυντικής λειτουργίας των δύο αντιπάλων, περιμένω το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Under 225.5 σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan.
  • Με το σκορ να μένει χαμηλά και την «ανάγκη» των Ράπτορς για νίκη, θεωρώ πως η διαφορά θα μείνει γενικά κοντά. Οι Ράπτορς στα τελευταία 10 παιχνίδια τους πετυχαίνουν κατά μέσω όρο στο +6.7 πόντους, το Χάντικαπ σήμερα είναι στο +5.5. Λογικό λόγω της ποιότητας του αντιπάλου τους, αλλά δεν παύει να είναι 12.2 πόντους πάνω από τις εμφανίσεις τους. Θα επιλέξω Ραπτορς +5.5 στο 1.90 στη Stoiximan.
  • Ο Εμπίντ σχεδόν αγγίζει τον τίτλο του MVP και είναι το χέρι του να τον «κλειδώσει», αρκεί να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις . Το όριο του σήμερα σε απολύτως αποδεκτά όρια, θα επιλέξω over 32.5 πόντους Εμπίντ σε απόδοση 1.80 στη Stoiximan. Με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος του στη μάχη για τον τίτλο του MVP, θα επιλέξω MVP: Εμπίντ στο 1.75 στη Stoiximan.
  • Ο Σκότι Μπαρνς τα βρίσκει πολύ δύσκολα απέναντι στους Σίξερς φέτος. Η απειρία του σε συνδυασμό με την άμυνα των Σίξερς, είναι αρκετά για να τον κρατήσουν χαμηλά. Μπαρνς Under 15.5 πόντους σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan.

Eδώ σε περιμένει μία δωρεάν έκπληξη*!

Μονό
02:10
Φιλαδέλφεια Σίξερς - Τορόντο Ράπτορς
Under 225.5
1.90
BET: 20 units
Μονό
02:10
Φιλαδέλφεια Σίξερς - Τορόντο Ράπτορς
2 (+5,5)
1.90
BET: 20 units
Μονό
02:10
Φιλαδέλφεια Σίξερς - Τορόντο Ράπτορς
Τζ. Εμπίντ over 32,5 Πόντους
1.88
BET: 20 units
Μονό
02:10
Φιλαδέλφεια Σίξερς - Τορόντο Ράπτορς
Σκ. Μπαρνς under 15,5 Πόντους
1.87
BET: 20 units
Μακροχρόνια
NBA 2022/23 - Βραβεία (Κανονική περίοδος)
MVP: Τζοέλ Εμπίντ
1.75
BET: 40 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις