Οι μεγάλοι κάνουν το καθήκον τους

προγνωστικά

Αναμένοντας την επιστροφή της αγωνιστικής δράσης σε επίπεδο συλλόγων, ο #Bats για… ζέσταμα δίνει μακροχρόνια σε μεγάλα πρωταθλήματα και Champions League.

Η διακοπή των εθνικών (επιτέλους) τελείωσε και από την Παρασκευή ξεκινούν και πάλι τα πρωταθλήματα. Μέχρι να γυρίσουν οι παίκτες στους συλλόγους τους, πάμε να δούμε μερικά μακροχρόνια προγνωστικά ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Προγνωστικά: Premier League

Αναμφίβολα η φετινή σεζόν εξελίσσεται σε παταγώδη αποτυχία για τη Λίβερπουλ. Από εκεί που βρέθηκε κοντά στο να πραγματοποιήσει το quadruple την περσινή χρονιά, φέτος είναι από τον Μάρτιο άτιτλη. Ακόμα κι η θέση της στην τετράδα, κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, βρίσκεται σε κίνδυνο. Τραυματισμοί, τεράστια αστάθεια και ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός έχουν κοστίσει στους «κόκκινους» την σίγουρη παρουσία στο Champions League.

Βαθμολογικά πλεονέκτημα έχουν η Τότεναμ κι η Νιούκαστλ για την τέταρτη θέση. Εμείς θα επικεντρωθούμε στους Λονδρέζους, που εδώ και λίγες μέρες έλυσαν την συνεργασία τους με τον Αντόνιο Κόντε. Ούτε αυτός κατάφερε να τους οδηγήσει στις επιτυχίες, καθώς τα «σπιρούνια» από πολύ νωρίς έμειναν εκτός διεκδίκησης όλων των τίτλων. Τελευταίο τρόπαιο για την Τότεναμ ήταν το League Cup του 2008, κάτι που αυξάνει την πίεση για να σπάσει την κατάρα. Ο βοηθός του Κόντε, Κρίστιαν Στελίνι, θα αναλάβει για το υπόλοιπο της σεζόν με στόχο να διατηρήσει τα «σπιρούνια» εντός τετράδας.

Επτά βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, με την Τότεναμ όμως να έχει παίξει και δύο περισσότερα παιχνίδια. Παρά τα πολλά προβλήματα, στηρίζουμε τη Λίβερπουλ που υπερέχει σε ποιότητα, εμπειρία αλλά και μέγεθος. Άνω-κάτω έχουν έρθει τα πράγματα στο στρατόπεδο των Λονδρέζων και δύσκολα θα μπορέσει ο Στελίνι να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Η διακοπή ήταν ευεργετική για τους «κόκκινους», καθώς είχαν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν. Μετά τη δύσκολη σειρά αγώνων με Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Άρσεναλ, το πρόγραμμα είναι ιδανικό για να χτίσουν ένα καλό σερί νικών και να διεκδικήσουν μια θέση στο Champions League. Λόγω της ύπαρξης της απρόβλεπτης Νιούκαστλ δεν μπλέκουμε με την -ελκυστική κατά τα άλλα- επιλογή να μπει η Λίβερπουλ στην τετράδα, η οποία ξεπερνάει τον τριπλασιασμό. Αξίζει όμως το 1.95 της Novibet για να τερματίσει πάνω από την Τότεναμ.

Serie A

Η μάχη του τίτλου πρακτικά έχει κριθεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς η Νάπολι βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου για τρίτη φορά στην ιστορία της. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζεται όμως στη μάχη της δεύτερης θέσης αλλά και της τετράδας γενικότερα. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης σεζόν. Αυτή την στιγμή το προβάδισμα έχει η Λάτσιο με 52, ενώ ακολουθούν η Ίντερ με 50, η Μίλαν με 48 και τέλος η Ρόμα με 47.

Παρότι προηγείται και δεν έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δύσκολα μπορεί η ομάδα του Σάρι να τερματίσει δεύτερη. Οι «νερατζούρι» έχουν το ποιοτικότερο ρόστερ από τις τέσσερις και το πρόγραμμά τους είναι σχετικά ευνοϊκό. Το μεταξύ τους ματς διεξάγεται στο Μιλάνο, πράγμα που δίνει σημαντική ευκαιρία στο σύνολο του Ιντσάγκι να καλύψει στην έδρα του τη διαφορά. Πάμε με το 2.75 της Novibet για κατάκτηση της δεύτερης θέσης από την Ίντερ.

Αξία βρίσκουμε και σε ειδικές επιλογές παικτών, με τον MVP της φετινής σεζόν στην Ιταλία να βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο λόγος φυσικά για τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος μαζί με τον Βίκτορ Οσιμέν έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή την ονειρική σεζόν των Ναπολιτάνων. Σε 23 συμμετοχές ο Γεωργιανός μετρά δώδεκα τέρματα. Το να φτάσει τουλάχιστον τα 16, δηλαδή να πετύχει άλλα τέσσερα στις υπόλοιπες έντεκα αγωνιστικές ξεπερνά τον διπλασιασμό. Επιλέγουμε τα over 15,5 γκολ του 22χρονου με απόδοση 2.08 στην Stoiximan.

Champions League

Το καλύτερο έμεινε για το τέλος. Σίγουρα είναι πάντα ρίσκο τα μακροχρόνια προγνωστικά σε νοκ-άουτ διοργανώσεις, ειδικά όταν αυτές διεξάγονται σε βάθος χρόνου. Όμως η κλήρωση των προημιτελικών έβγαλε δύο μονοπάτια που δημιουργούν ξεκάθαρα φαβορί. Το Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν θα μπορούσε άνετα να είναι το ζευγάρι του τελικού, όμως μία από τις δύο δε θα βρεθεί καν στα ημιτελικά. Η νικήτρια αντιμετωπίζει τη νικήτρια του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι, κι αν φτάσει μέχρι τον τελικό θα παίξει με Νάπολι, Μπενφίκα, Ίντερ ή Μίλαν.

Από τη μία η Σίτι για μια ακόμη χρονιά είναι το φαβορί για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το σύνολο του Γκουαρδιόλα έχει «χορτάσει» από πρωταθλήματα, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο «με τα μεγάλα αυτιά». Παραμένει υπερομάδα, έχει τον κορυφαίο σέντερ φορ του κόσμου στο δυναμικό της και ίσως για πρώτη φορά να αφήσει πίσω την Premier League για να διεκδικήσει αυτό τον τίτλο.

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Από την άλλη η Μπάγερν, που προχώρησε στην απρόσμενη κίνηση να απομακρύνει τον Νάγκελσμαν από την τεχνική της ηγεσία και να φέρει στη θέση του τον Τούχελ. Προπονητής ικανός να την επαναφέρει στην κορυφή και να θυμίσει τις ομάδες του 2013 και του 2020. Και οι δύο είναι ομάδες-θηρία και έχουν κάθε λόγο να θεωρούνται τα πρώτα φαβορί για να σηκώσουν την κούπα. Γι’ αυτό υπάρχει αξία στην επιλογή να κατακτήσει το Champions League μία εκ των δύο, με απόδοση 2.50 στη Novibet.

Όλα τα προγνωστικά μου

Μακροχρόνιο Premier League
Λίβερπουλ vs Τότεναμ H2H
Λίβερπουλ
1.95
BET: 25 units
Μακροχρόνιο Serie A
Να τερματίσει στους πρώτους 2
Ίντερ
2.75
BET: 15 units
Μακροχρόνιο Serie A
Κβίτσα Κβαρατσχέλια γκολ
Over 15,5
2.08
BET: 22 units
Μακροχρόνιο Champions League
Νικητής διοργάνωσης - διπλή ευκαιρία
Μάντσεστερ Σίτι/Μπάγερν
2.50
BET: 18 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις