Προγνωστικά σνούκερ: Διπλό κίνητρο για Ντινγκ

προγνωστικά σνούκερ

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για τους φίλους του σνούκερ αρχίζει και o #Gogoulis επιστρέφει στη δράση με προγνωστικά για την πρεμιέρα του Tour Championship.

Να αναλύσουμε γιατί είναι η καλύτερη περίοδος για προγνωστικά σνούκερ; Για να μας διαβάζετε αυτήν τη στιγμή, μάλλον κατέχετε τα βασικά του αθλήματος και γνωρίζετε καλά τον λόγο.

Η έλευση της άνοιξης σημαίνει και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το «φιλέτο» της σεζόν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Προάγγελος της κορυφαίας διοργάνωσης, ωστόσο, είναι το Tour Championship. Το «μικρό» Παγκόσμιο, στο οποίο μετέχουν οι οκτώ πρώτοι της ετήσιας κατάταξης και μας βάζει στο κλίμα των multi-session αγώνων.

Δεν θα γράψουμε περισσότερα εδώ. Μες στην εβδομάδα θα δημοσιεύσουμε ένα αναλυτικό άρθρο στο news section με τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών και τι μας περιμένει από δω και μπρος. Το παρόν σημείωμα είναι αμιγώς στοιχηματικό και θέμα του είναι η πρεμιέρα του Tour Championship, στο Χάλ. Ο Μαρκ Άλεν αντιμετωπίζει τον Ντινγκ Τζουνχούι (πρώτο σκέλος στις 15:00, δεύτερο στις 21:00).

Τέσσερις και πλέον μήνες έπειτα από την κόντρα τους στον τελικό του UK Championship (νίκησε ο Άλεν με 10-7), οι δύο παίκτες θα διασταυρώσουν… τις στέκες τους σε άλλον «best of 19» αγώνα. Τι έχει αλλάξει από τότε; Ο Άλεν παραμένει ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της σεζόν, αν και δεν έχει πιάσει τα ίδια υψηλά επίπεδα απόδοσης τους τελευταίους μήνες. Ο Ντινγκ, αντίθετα, δεν κεφαλαιοποίησε την εξαιρετική πορεία του στο Γιορκ.

Ο 35χρονος Κινέζος δεν πέτυχε περισσότερες από δύο νίκες σε κανένα βαθμολογούμενο τουρνουά έκτοτε. Η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Six-Red, τον Φεβρουάριο στην Μπανγκόκ, δεν έδινε πόντους. Ούτε είναι βέβαιο ότι τόνωσε την αυτοπεποίθησή του, αν κρίνουμε από τον αποκλεισμό του από τον 1ο γύρο στο WST Classic. Ο Σου Σι έπαιξε καλύτερα και τον νίκησε 4-3.

Προγνωστικά σνούκερ: Νίκη ίσον… Crucible

Εδώ είναι το θέμα, όμως. Αν και ο Ντινγκ κρατήθηκε μετά βίας στην 8η θέση της ετήσιας κατάταξης και με τη συμμετοχή του στο Tour Championship έχει διπλό κίνητρο. Αν νικήσει τον Άλεν, θα εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top 16 την καταλληλότερη στιγμή. Ακριβώς πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Η νίκη σήμερα ισοδυναμεί με αυτόματη πρόκριση στο Crucible για τον Ντινγκ, ο οποίος έχει το έξτρα κίνητρο της ρεβάνς. Όχι μόνο για τον χαμένο τελικό του UK Championship, αλλά και για την ήττα από τον Άλεν στο πλαίσιο του English Open (3-4 από 3-1 που προηγούταν).

Ο Άλεν δεν είναι τόσο θεαματικός όσο στο πρώτο μισό της σεζόν. Κατέκτησε το World Grand Prix τον Ιανουάριο μάλλον με… κεκτημένη ταχύτητα, ενώ δεν έφτασε μακριά σε κανένα από τα τουρνουά που ακολούθησαν. Ο διακαής του πόθος είναι να κερδίσει το Παγκόσμιο – κάτι που ισχύει φυσικά και για τον Ντινγκ. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σίγουρη τη συμμετοχή του εκεί. Αν χάσει σήμερα, θα μπλέξει στα προκριματικά. Μια διαδικασία που είναι μακρά και επίπονη.

Αν και ο Κινέζος δεν πείθει για το τσαγανό του, θα τον στηρίξουμε. Πιο πολύ επειδή εκλαμβάνουμε ως οιωνό τον σαδιστικό τρόπο πρόκρισής του στο Tour Championship. Η ήττα του Γκάρι Γουίλσον στον ημιτελικό του WST Classic από τον Πανγκ Τζουνσού, έστειλε τον Ντινγκ στο Χαλ με μόλις 500 λίρες διαφορά! Και παράλληλα κράτησε ζωντανό το όνειρο της αυτόματης πρόκρισης στο Crucible. Σαν να ήθελαν κάτι να μας πουν οι θεοί του σνούκερ.

Ντινγκ, λοιπόν, και μάλιστα με χάντικαπ 1,5 frame. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτήν τη φορά δεν θα κλατάρει.

Προγνωστικά σνούκερ: Μακροχρόνιο στο 7.00

Τα περισσότερα μεγάλα ονόματα απέτυχαν να κερδίσουν θέση στο φετινό Tour Championship. Οι Ρόνι Ο’Σάλιβαν (παγκόσμιος πρωταθλητής και Νο 1), Νιλ Ρόμπερτσον (νικητής του τουρνουά τα δύο προηγούμενα χρόνια), Τζαντ Τραμπ, Τζον Χίγκινς και Μαρκ Γουίλιαμς, τερμάτισαν πολύ πίσω από την 8η θέση της ετήσιας κατάταξης.

Έτσι, η σύνθεση της οκτάδας είναι… περίεργη. Κι αυτό καθιστά την πρόβλεψη του φετινού νικητή μάλλον αδύνατη. Θα είναι ο Σον Μέρφι, που στο Players Championship έπαιξε το απολαυστικότερο σνούκερ που έχουμε δει φέτος; Ή ο Μαρκ Σέλμπι, που ήταν εξαιρετικός στην τελευταία ημέρα του WST Classic; Οι πιο πολλοί περιμένουν κάποιον εκ των δύο. Άντε και τον Άλεν ή τον Ντινγκ, που έχουν το know how της κατάκτησης τροπαίων.

Προγνωστικά σνούκερ: Διπλό κίνητρο για Ντινγκ

Γιατί, όμως, να μην τα καταφέρει ο Κάιρεν Γουίλσον; Ο 31χρονος Άγγλος ξεκίνησε τη σεζόν με την κατάκτηση του European Masters, τον Αύγουστο, έκτοτε όμως δεν έχει εντυπωσιάσει. Ένας ημιτελικός στο Players και δύο προημιτελικοί σε Scottish Open και German Masters, δεν λένε πολλά για παίκτη της κλάσης του.

Eδώ σε περιμένει μία δωρεάν έκπληξη*!

Ωστόσο, ο Warrior κατεβαίνει ως φαβορί αύριο, κόντρα στον Άλι Κάρτερ. Και αν τον νικήσει, θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Άλεν-Ντινγκ. Αν φτάσει στον τελικό, θα έχει πιθανότητες για την κούπα ακόμα και κόντρα στον Σέλμπι ή τον Μέρφι. Και το 7.00 στο οποίο βρίσκουμε στη Fonbet την προοπτική να τα καταφέρει, είναι πολύ ελκυστικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γουίλσον είναι από τους παίκτες που αποδίδουν καλύτερα στους multi-session αγώνες. Το καλό ρεκόρ του στα Παγκόσμια, το επιβεβαιώνει.

Όλα τα προγνωστικά μου

Μονό
15:00
Άλεν - Ντινγκ
2 (-1,5)
2.50
BET: 10 units
Μακροχρόνιο
Κατάκτηση Tour Championship
Κάιρεν Γουίλσον
7.00
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις