Aναστασία Τζήμου: Ο Αθλητισμός είναι για όλους. Συνέντευξη πριν το F4 κυπέλλου

Aναστασία Τζήμου: Ο Αθλητισμός είναι για όλους. Συνέντευξη πριν το F4 κυπέλλου

Συνέντευξη - Επιμέλεια: Μάκης Λιοσάτος

Η επιστροφή της playmaker Aναστασίας Τζήμου στον ΠΑΣ Γιάννινα, συνοδεύτηκε με μια μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Tην είσοδο στο final four του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών.
Με αυτή την αφορμή, ζήτησα από την Αναστασία μια μικρή συνέντευξη και δεν μου χάλασε το χατίρι: 
1. Αναστασία φέτος επέστρεψες στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από δύο χρόνια. Πώς αισθάνεσαι για αυτό ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την ομάδα του ΠΑΣ την έχω στην καρδιά μου. Είχαμε μια πολύ όμορφη συνεργασία στο παρελθόν οπότε η απόφασή να επιστρέψω, ήταν για εμένα μονόδρομος.
2. Ο κόσμος των Ιωαννίνων εξακολουθεί να είναι θερμός με το γυναικείο τμήμα μπάσκετ ; Πως υποδέχτηκε την επιστροφή σου ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει την ομάδα ακόμη και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Υπάρχει μια μικρή διαφορά από την πρώτη χρονιά που ήμουν στην ομάδα αλλά και πάλι η συνεισφορά τους για εμάς είναι πολύτιμη και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ήταν πολύ θερμή μπορώ να πω, καθώς έλαβα πολλά όμορφα μηνύματα για το καλωσόρισμα.
3. Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας και πως συμβαδίζουν με τους δικούς σου προσωπικούς στόχους ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο φετινός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή της στην Α1 γυναικών. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για αυτό και από τη διοίκηση και από τις παίκτριες. Οι δικοί μου στόχοι είναι πάντα να γίνομαι όσο καλύτερη γίνεται και να βοηθάω την ομάδα μου με τον οποιονδήποτε τρόπο να πετύχει τους στόχους της.
4. Έχεις την ευκαιρία να γίνεις η πρώτη μπασκετμπολίστρια από τα Γρεβενά, που θα συμμετάσχει σε ένα final four του κυπέλου Ελλάδος. Πώς προετοιμάζεσαι για αυτή την πρόκληση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κι εγώ αλλά και ο ΠΑΣ θα συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε final four κυπέλλου Ελλάδος. Από μόνο του είναι ένα μεγάλο γεγονός. Όπως προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά για το κάθε παιχνίδι αμέτρητες ώρες στο γήπεδο έτσι θα προετοιμαστούμε και για το final four. Προσωπικά θα προσπαθήσω να δώσω τα μέγιστα σε κάθε προπόνηση και να παραμείνω προσηλωμένη στο πλάνο της ομάδας.
5. Πώς καταφέρνεις να ξεπερνάς τις δυσκολίες που σου βάζει, από τη φύση του, ο πρωταθλητισμός στο υψηλότερο επίπεδο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλήθεια είναι ότι είχα 3 μεγάλους τραυματισμούς κάτι που ισούται με πόνο, χρήματα, κούραση σωματική και ψυχική. Το πείσμα μου ήταν αυτό που με έκανε να μην τα παρατήσω. Εγώ θα αποφασίσω πότε θα σταματήσω και όχι ένας τραυματισμός. Επίσης το μπάσκετ και γενικά ο αθλητισμός σου προσφέρει τόσες όμορφες στιγμές και συναισθήματα που ένας τραυματισμός ή γενικότερα μια δυσκολία, γιατί ο πρωταθλητισμός θέλει πολλές θυσίες, δεν είναι ικανός να σε σταματήσει. Αυτό είναι και κάτι που ακολουθώ και στη ζωή μου γενικότερα, καθώς δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν αλλά είμαστε εδώ για να τις ξεπερνάμε, να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μας γεμίζει και να είμαστε ευτυχισμένοι.
6. Η Εθνική ομάδα γυναικών πέτυχε την πρόκριση της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2023. Παρακολούθησες τα παιχνίδια των προκριματικών ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά και τα παρακολούθησα. Τα κορίτσια έκαναν μεγάλη προσπάθεια και φαινόταν πόσο πολύ το ήθελαν. Το αξίζουν και μπράβο τους. Θα είμαστε δίπλα τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ελπίζω όλη η Ελλάδα.
7. Που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια ; Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα ήθελα να δω τον εαυτό μου στην καλύτερη εκδοχή του και δεν σας κρύβω ότι το επόμενο που θα κάνω είναι να ασχοληθώ με την προπονητική. Το γυναικείο μπάσκετ θα ήθελα να έχει περισσότερη απήχηση στον κόσμο. Να μπορούν όλες οι αθλήτριες να ζουν από αυτό που αγαπάνε. Να υπάρχει κίνητρο για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα έτσι ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο. Δεν μιλάμε για μια μικρή διαφορά από το αντρικό και αυτό είναι άδικο.
8. Έχεις κάποιο μήνυμα να στείλεις στα νέα παιδιά που ξεκινάνε τον αθλητισμό στα Γρεβενά και παντού ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Αρχικά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, οποιοδήποτε άθλημα θέλουν να κάνουν. Θα μάθουν να αγωνίζονται και
να κερδίζουν, θα διδαχτούν πως να χάνουν και πως να προχωρούν παρακάτω. Θα μάθουν να κοπιάζουν αν θέλουν να καταφέρουν το στόχο τους. Θα κάνουν φιλίες ζωής. Θα μάθουν να θυσιάζουν πράγματα και να δίνουν αξία σε άλλα. Ποτέ κανείς δεν έχασε από τον αθλητισμό. Εγώ αυτό που θέλω να πω στα παιδιά και κυρίως στους γονείς, επειδή τα Γρεβενά είναι μια μικρή κοινωνία, είναι να ξεπεράσουν τα στερεότυπα ότι είναι για αγόρια το ποδόσφαιρο και για κορίτσια το μπαλέτο. Ο αθλητισμός, η μουσική και ο καλλιτεχνικός χώρος γενικότερα είναι για ΟΛΟΥΣ.
ΙNFO:
Η φετινή διοργάνωση του final four του κυπέλου Ελλάδος μπάσκετ γυναικών, θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στην Αττική, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (Ζωφριά). Θα συμμετάσχουν εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός, η Νίκη Λευκάδος και η Ελευθερία Μοσχάτου. H διοργάνωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 
Νίκη Λευκάδος – Ελευθερία Μοσχάτου   
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις