Εμβόλιμες κόντρες στην Ιαπωνία

Εμβόλιμες κόντρες στην Ιαπωνία

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω άλλη μια φορά όλους και όλες καλά. Μπήκαμε ήδη στο Σεπτέμβρη, αλλά ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός. Απαραίτητες λοιπόν οι τελευταίες βουτιές στη θάλασσα, η οποία πάντα αυτό το διάστημα είναι στα καλύτερά της. Έχουμε ακόμα καιρό, για να κλειστούμε στα σπίτια μας, οπότε όσοι έχετε τη δυνατότητα, επωφεληθείτε της καλοκαιρίας.

Απολογισμός

Και η κυριακάτικη βόλτα στη Νότια Κορέα, ήταν εξίσου πετυχημένη με αυτή του Σαββάτου, αφού η δυάδα απόδοσης πέρασε αέρας, διευρύνοντας και άλλο το νικηφόρο μας σερί προβλέψεων. Γκάνγκγουον και Ίντσεον, μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, πέτυχαν 5 γκολ και επιβεβαίωσαν άνετα το αμφίτερμα. Σας είχα γράψει, ότι δεν την έχω ξεγραμμένη τη φιλοξενούμενη, όπερ και εγένετο, με τη νίκη της να βάζει φωτιά στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.

Σόφη ήταν και η ιδέα αποφυγής σημείου στο ματς της Ουλσάν, προτιμώντας απλά το αμφίτερμα. 1-1 τελικό, αποτέλεσμα, που επιβεβαιώθηκε 5η φορά στις τελευταίες 6 συναντήσεις, με τη Γκουανζού, να γίνεται ο κακός δαίμονας της Ουλσάν. Κάπως έτσι η κάβα της στήλης αύξησε και άλλο τα κέρδη της.

3η συνάντηση σε δύο εβδομάδες

Εμβόλιμη αγωνιστική και στις 3 εθνικές κατηγορίες της Ιαπωνίας και οι σημερινές προτάσεις θα έρθουν αποκλειστικά από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και συγκεκριμένα από τη κορυφαία κατηγορία της J1. Στις 12:30 η πρωτοπόρος Καβασάκι θα αντιμετωπίσει στην έδρα της και για 3 φορά μέσα σε 14 ημέρες τη Κόμπε.

Απλά φανταστική η πορεία των γηπεδούχων, αφού κάνουν μέχρι στιγμής περίπατο στη Λίγκα, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο κόουτς Ονίκι έχει φτιάξει ένα αχτύπητο σύνολο, ο τίτλος δεν χάνεται με τίποτα και η ομάδα σημειώνει εξωπραγματικές επιδόσεις κυρίως επιθετικά. 16 γκολ έχει πετύχει στα 4 τελευταία της ματς, με τα 8 να είναι εναντίον της Κόμπε. Δεν βλέπω, να αφήσει εύκολα το πόδι από το γκάζι η Καβασάκι, τουλάχιστον μέχρι και να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο.

Η Κόμπε στα τελευταία παιχνίδια έχει αρχίσει, να βρίσκει καλό ρυθμό, αλλά η αμυντική της αδυναμία σταθερά της στερεί βαθμούς. Το μόνο παρήγορο είναι ότι Βερ Μάαλεν και Ινιέστα έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα και αναμένεται, να βοηθήσουν εν όψει της συνέχειας και της προσπάθειας της ομάδας για αναρρίχηση στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Με οδηγό τα δύο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια θα πορευτούμε και σήμερα. Νίκη για τη Καβασάκι, πιθανόν και με πολλά γκολ. Οι εταιρείες πλέον προσφέρουν το ενδεχόμενο αυτό πολύ χαμηλά, οπότε εμείς θα στραφούμε στο συνδυασμό της νίκης των γηπεδούχων με το αμφίτερμα.

Η Κόμπε σκοράρει ακατάπαυστα στα 11 τελευταία ματς της, με μοναδική εξαίρεση το 0-6 εναντίον της σημερινής της αντιπάλου για το Λιγκ Καπ πριν λίγες ημέρες. Ο Ινιέστα αναμένεται, να παίξει και μπορεί, να δώσει έστω μια ασίστ, είναι και αυτή η διάθεση για απαντήσεις μετά από το πρόσφατο ντροπιαστικό αποτέλεσμα, οπότε σε αυτή την απόδοση το αγοράζουμε χωρίς τύψεις.

Με βλέψεις για ψηλότερα

30 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:00 η Κασίβα υποδέχεται τη Γκάμπα της Οσάκα. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες με 23 βαθμούς στην 5η θέση και με κοινό χαρακτηριστικό τη φιλοδοξία για ένα πλασάρισμα στη τελική τριάδα και τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο απανωτές εκτός έδρας νίκες, περνώντας από τις έδρες της Σερέσο και της Σιμίζου και δείχνουν, να φορμαρίζονται, δημιουργώντας μπροστά πολλές ευκαιρίες και γκολ και έχοντας ισορροπήσει αμυντικά.

Οι φιλοξενούμενοι της Γκάμπα είναι εξίσου καλοί στην επίθεση, σκοράροντας ανελλιπώς στα τελευταία 7 παιχνίδια τους, αλλά διαθέτουν σταθερά ευάλωτη άμυνα. Δεν κρύβεται, αλλά ούτε καταφέρνει, να διαχειριστεί έξυπνα τις καταστάσεις υπέρ της, ενώ και το επιθετικό της στυλ πολλές φορές την εκθέτει αμυντικά.

Καταρχήν, μετά και το νικηφόρο πέρασμα, με εμφατικό μάλιστα τρόπο, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και των δύο αντιπάλων, αναμένω σίγουρα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Με δεδομένο το τρόπο παιχνιδιού τους, την έμφαση τους στο σκοράρισμα και τις αμυντικές τους αδυναμίες, θεωρώ δεδομένο το αμφίτερμα. Από εκεί και πέρα παράσταση νίκης έχουν οι γηπεδούχοι και θα τους εμπιστευτώ με τη διπλή τους ευκαιρία. Διαθέτουν καλύτερο υλικό και κυρίως τον οδοστρωτήρα μπροστά, Κενυάτη φορ Ολούγκα, ο οποίος με 14 γκολ οδηγεί τη κούρσα των σκόρερς στη φετινή J1.

Χαμηλό τέμπο στη Ναγκόγια

Θα κλείσουμε τη σημερινή μας περιήγηση στην Ιαπωνία με το παιχνίδι, που διεξάγεται επίσης στις 13:00 ανάμεσα στη Ναγκόγια και τους Μαρίνος της Γιοκοχάμα. Οι γηπεδούχοι μετά την εντός έδρας τους νίκη εναντίον των πρωτοπόρων της Καβασάκι, έχουν συλλέξει όλο και όλο ένα βαθμό στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις τους, δεχόμενοι μάλιστα 6 τέρματα. Η περίοδος φορμαρίσματος έχει παρέλθει και η ομάδα μοιάζει κουρασμένη και χωρίς ιδέες. Παρόλα αυτά διατηρεί επαφή με τη πρώτη τριάδα και επιθυμεί, να επιστρέψει σύντομα στα θετικά αποτελέσματα.

Οι Μαρίνος έχουν κάνει το τελευταίο μήνα μεγάλα βήματα προόδου, αλλά η ήττα τους από τη Καβασάκι τους προσγείωσε στη σκληρή πραγματικότητα. Σίγουρα πονάει η διαπίστωση, ότι το πρωτάθλημα φέτος δεν είναι δική τους υπόθεση, αλλά αυτή η ήττα μπορεί σε μια δεύτερη ανάγνωση, να πεισμώσει άπαντες στην ομάδα και να ανάψει τη σπίθα των περσινών πρωταθλητών. Δρόμος υπάρχει μπροστά, αρκεί να μην χαρίζονται βαθμοί δεξιά και αριστερά. Παίρνει άριστα στο επιθετικό κομμάτι το τελευταίο διάστημα, αλλά η άμυνα της είναι σταθερά προβληματική.

Αναμένω κλειστό ματς και προσεκτική προσέγγιση κυρίως από τους γηπεδούχους. Με τη ψυχολογία στο ναδίρ μετά τις δύο τριάρες σε Τόκυο και Κασίμα, περιμένω πρώτα να κλειδώσει την άμυνα και κατόπιν δειλά δειλά να επιτεθεί. Οι Μαρίνος αισθάνονται καλύτερα όταν δεν έχουν συνεχή πίεση στα καρέ τους και σίγουρα είναι πολύ πιο επικίνδυνοι, έχοντας τη μπάλα στα πόδια τους. Θα τους στηρίξω λοιπόν με τη διπλή τους ευκαιρία και θα τη συνδυάσω με τα λίγα γκολ. Μια επαγγελματική νίκη των φιλοξενούμενων βλέπω, στο χειρότερο σενάριο μια ισοπαλία, αλλά χωρίς μεγάλο σκορ.

Μονό combo

12:30 Καβασάκι – Κόμπε: 1 & goal/goal (2.30)

Μονό combo

13:00 Κασίβα – Γκάμπα Οσάκα: 1Χ & goal/goal (2.10)

Μονό combo

13:00 Ναγκόγια – Γιοκοχάμα Μαρίνος: Χ2 & under 3,5 (2.70)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις