Bundesliga: Ασύλληπτα ποσά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος

Bundesliga: Ασύλληπτα ποσά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος

Ποσά που... ζαλίζουν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος το οποίο κατατάσσεται στη δεύτερη θέση εσόδων μετά την Premier League.

Η γερμανική λίγκα είναι έτοιμη να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου μήνα την επίσημη διαδικασία πώλησης μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga που θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters. Αναφέρουν ότι η DFL (γερμανική λίγκα) στοχεύει να βρει έναν αγοραστή για να πουλήσει το 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που στο σύνολό τους είναι μεταξύ 15-18 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Οι ομάδες της DFL θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα ανάψουν το «πράσινο φως» για τις τελικές συνομιλίες πριν συγκεντρωθούν οι τελικές προσφορές τον Μάιο. Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί στα τέλη Ιουνίου, με την πλειοψηφία των 2/3 να απαιτείται από την Bundesliga.

Να υπενθυμίσουμε πως η Bundesliga κατατάσσεται στη σχετική λίστα των πρωταθλημάτων της Ευρώπης ως το δεύτερο πρωτάθλημα βάσει εσόδων μετά την Premier League. Οι αρχικές προσφορές θα κατατεθούν τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου θα υπάρξει μία πρώτη επιλογή ως προς αυτές.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις