Πρωινές μάχες στη Νότια Κορέα

Πρωινές μάχες στη Νότια Κορέα

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη και ευελπιστώ, να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Επιστροφή σιγά σιγά στη κανονικότητα και για τους τελευταίους εκδρομείς του Αυγούστου, προετοιμασία για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά για τις περισσότερες οικογένειες και εν αναμονή της έναρξης των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και φυσικά της δικής μας Super League. Σιγά σιγά τα ρόστερ των ομάδων συμπληρώνονται, οι ομάδες ολοκληρώνουν τη προετοιμασία τους και σύντομα η αγωνιστική δράση θα είναι και πάλι σε φουλ ρυθμούς.

Εμείς παραμένουμε στις επάλξεις, αφού τα πρωταθλήματα, που κατά κύριο λόγο μας απασχολούν, έχουν μπροστά τους ακόμα μακρύ δρόμο. Βέβαια θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα, να αναζητήσουμε και αλλού στοιχηματικές ευκαιρίες, πάντα με γνώμονα τη σωστή ανάλυση των αγώνων, που προτείνουμε και τελικό στόχο το ταμείο.

Απολογισμός

Μεσοβδόμαδα η στήλη πρότεινε μια δυάδα απόδοσης από το Λιγκ Καπ της Ιαπωνίας, η οποία σκόνταψε στο κακό μάτι. Όχι ότι δεν έχει ξανασυμβεί ή δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον, αλλά πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε την ατυχία της πρότασης μας. Σαπόρο και Μαρίνος έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, επιβεβαιώνοντας άνετα το αμφίτερμα και τη διπλή ευκαιρία της πρότασης, αλλά στη Κόμπε η τοπική ομάδα κατάφερε να δεχθεί 6 τεμάχια από τη Καβασάκι, αδυνατώντας να σκοράρει έστω το γκολ της τιμής. Μιλάμε για μια ομάδα, η οποία σκοράρει ανελλιπώς και σταθερά σε κάθε ματς εδώ και δύο μήνες. Κάπως έτσι το αμφίτερμα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και εμείς μείναμε, να αναθεματίζουμε την ατυχία μας.

Άμεση επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα

Ξεκίνημα με τη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα το πρωτάθλημα της Κ1, το οποίο σιγά σιγά μπαίνει στη τελική του ευθεία με τη μάχη του τίτλου και της αποφυγής του υποβιβασμού, να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να παρουσιάσει τρομερό ενδιαφέρον. Σέντρα με τη 19η αγωνιστική και οι πρωταθλητές της Τζέονμπουκ δοκιμάζονται στις 11:30 στην έδρα της Σέονγκναμ.

Οι γηπεδούχοι έχουν μια σχετική ασφάλεια, όντες στο +7 από τη τελευταία θέση, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, με τη χρονιά μέχρι στιγμής να κινείται σε ρηχά νερά, αφού ούτε το ρόστερ ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά ούτε λύσεις έχουν βρεθεί στις χτυπητές αδυναμίες που εμφανίζει σταθερά τη φετινή σεζόν. Και αν αμυντικά είναι σκληροτράχηλη και τακτικά αλάνθαστη, η επιθετική της αδυναμία, τόσο στη δημιουργία φάσεων, όσο και στο τελείωμα τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, ότι διαθέτει το δεύτερο χειρότερο ενεργητικό, πετυχαίνοντας 15 γκολ σε 18 αγώνες.

Οι πρωταθλητές από την άλλη μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική τους υποχρέωση ήταν απολαυστικοί, με την επιθετική τους γραμμή να πετάει φωτιές και βρισκόμενοι μόλις ένα βαθμό από τη κορυφή στο κυνήγι της Ουλσάν. Η ήττα σοκ και μάλιστα εντός έδρας από τη Γκανγκγουόν με 2-1 πριν μία εβδομάδα και κυρίως η τραγική της εμφάνιση, ήταν όμως πισωγύρισμα στη προσπάθεια επανάληψης της περσινής της επιτυχίας. Βέβαια έχοντας μπροστά της ακόμα το ντέρμπι με την Ουλσάν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται καταδικασμένη, αλλά αυτό το +4 θέλει πολύ προσπάθεια και τύχη για να ανατραπεί. Κύριο μέλημα της η άμεση επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα με το σημερινό παιχνίδι, να αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να φανεί ο χαρακτήρας της ομάδας.

Αναμένω κλειστό και σφιχτό ματς με τις άμυνες, να παίζουν το πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι ούτως ή άλλως θα προσπαθήσουν, να εγκλωβίσουν τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων. Δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός, αφού και οι φιλοξενούμενοι αρέσκονται στο σετ παιχνίδι. Παρόλα αυτά το βλέπω δύσκολο, να σπάσει το διπλό και θέλοντας, να ανεβάσω την απόδοση,θα το συνδυάσω με τα λίγα γκολ στο ματς. Η Τζέονμπουκ δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω απώλειες στη μάχη του τίτλου, διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα για να το πετύχει και θεωρώ, ότι έστω και οριακά θα πετύχει το σκοπό της.

Δυνατό τεστ για τους πρωτοπόρους

Παραμένουμε στη Νότια Κορέα και αλλάζουμε κατηγορία. Στις 12:00 το μεσημέρι η ομάδα της Γκιέονγκναμ υποδέχεται τους πρωτοπόρους της Κ2 της Τζετζού στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν τη προσπάθεια για να εξασφαλίσουν την άνοδο στα σαλόνια της Κ1 και βρίσκονται στη 4η θέση της βαθμολογίας. Ξεκίνησαν τη χρονιά ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά η μέχρι στιγμής πορεία τους θυμίζει σκωτσέζικο ντουζ με συνεχείς μεταπτώσεις στην απόδοση και τα αποτελέσματα της ομάδας. Πάρα πολύ δυνατή ομάδα επιθετικά, βρίσκει πάντα εύκολα το γκολ, αλλά η αμυντική της λειτουργία παραμένει σταθερά προβληματική, γεγονός που της έχει στερήσει πολύτιμους βαθμούς στη προσπάθεια της για την άνοδο.

Η Τζετζού είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την απευθείας άνοδο. Το ρόστερ της είναι ισορροπημένο και τα αποτελέσματα της το τελευταίο διάστημα το πιστοποιούν. Ο προπονητής της Ναν Κι Ίλ βραβεύτηκε με το τίτλο του προπονητή του μήνα Αυγούστου, αφού υπό τις οδηγίες του η ομάδα πέρασε από διάφορες έδρες μοιράζοντας 3αρες και 4αρες. Με 11 αγωνιστικές να απομένουν, η ομάδα δείχνει έτοιμη, να πετύχει το σκοπό της, παρόλο που αμυντικά δεν εμπνέει και τρομερή εμπιστοσύνη. Όσο όμως επιθετικά βρίσκει λύσεις και μάλιστα με ευκολία, οι αδυναμίες της αμυντικά δεν της στοιχίζουν ιδιαίτερα.

Το σημερινό ματς θεωρώ, ότι είναι ντέρμπι με τα όλα του. Με τις δύο ομάδες να διαθέτουν εξαιρετικές επιθέσεις δύσκολα μπορώ, να διακρίνω ξεκάθαρο φαβορί, αλλά βλέπω σίγουρα γκολ εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι πλέον κυνηγούν κάθε βαθμό στη προσπάθεια τους για άνοδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν, ότι ένα πιθανό νικηφόρο πέρασμα από μία τόσο δυνατή έδρα, θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους. Πολύ πιθανή μια μοιρασιά, αλλά έχοντας παρακολουθήσει εκτενώς αμφότερες το τελευταίο διάστημα, θα συνδυάσω το αμφίτερμα με τη διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Μονό, combo

11:30 Σέονγκναμ – Τζέονμπουκ: 2 & under 3,5 (2.10)

Μονό, combo

12:00 Γκιέονγκναμ – Τζετζού: Χ2 & goal/goal ( 2.50)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις