Πληρώνουν τα γκολ σε Nations και Σουηδία

Πληρώνουν τα γκολ σε Nations και Σουηδία

Φίλες και φίλοι της σελίδας, καλημέρα σας! Ήρθε το φθινόπωρο, μπαίνουμε σε ρυθμούς καθημερινότητας σιγά σιγά και η πρώτη μας στήλη για τον Σεπτέμβρη στέφθηκε από επιτυχία. 

Έναν ωραιότατο διπλασιασμό μας έδωσαν οι νοτιοαφρικάνοι και συγκεκριμένα η ομάδα της Μαμέλοντι Σάνταουνς που έβγαλε μόνη της το over, κάνοντας μάλιστα το 0-3 στο 96ο λεπτό.  

Σήμερα θα μας απασχολήσουν αγώνες κατά πρώτον από τη διοργάνωση του Nations League και κατά δεύτερον από τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Σουηδίας. 

Φαβορί η Βόρεια Μακεδονία 

Στην «Τόντορ Προέσκι Αρένα» θα αναμετρηθούν η Βόρεια Μακεδονία και η Αρμενία στο πλαίσιο του Nations League, σε έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο γνώριμες αντιπάλους από την περασμένη διοργάνωση, με φαβορί τους γηπεδούχους. 

Η Βόρεια Μακεδονία στις τελευταίες της αγωνιστικές υποχρεώσεις, είχε καταλάβει την 3η θέση του 7ου ομίλου στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020 το οποίο φυσικά θα γίνει το ερχόμενο έτος. Έκανε αξιοπρεπή πορεία, χάνοντας για 5 βαθμούς την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης με συνολικό ρεκόρ 4-2-4. Εντός έδρας είχε 3 νίκες και 2 ήττες, με σύνολο τερμάτων 7-7 δείχνοντας αρκετά καλό πρόσωπο. 

Στο νεοσύστατο Nations League της σεζόν 2018-19 τερμάτισε εύκολα στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου για την τέταρτη κατηγορία, μαζεύοντας 15 βαθμούς και κάνοντας 5 νίκες και μόλις μία ήττα σε 6 αγώνες. Έτσι, αγωνίζεται πλέον στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης. Πάντεφ και Τραϊκόφσκι αποτελούν τα σημεία αναφοράς της ομάδας.  

Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, έκαναν άσχημη πορεία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τερματίζοντας στην προτελευταία θέση του 10ου ομίλου μαζεύοντας μόλις 10 βαθμούς, προσπερνώντας μόνο το αδύναμο Λιχτενστάιν. Έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα δεχόμενοι 25 τέρματα σε 10 αγώνες, αλλά παρόλα αυτά βρήκαν 14 φορές τα δίχτυα των αντιπάλων, έχοντας φυσικά ως αιχμή του δόρατος τον έμπειρο μέσο της Ρόμα, Ενρίκ Μχιταριάν. 

Όσον αφορά το περασμένο Nations League, η Αρμενία ήταν στον ίδιο όμιλο με την αποψινή της αντίπαλο, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση με 10 βαθμούς παίρνοντας το εισιτήριο για την τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης.  

Στις τέσσερις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 2010 και μετά, η προϊστορία λέει 2-1-1 υπέρ των Αρμενίων. Μάλιστα, στα 3 από τα 4 ματς, μπήκαν πάνω από 3 τέρματα.  

Φαβορί, προσωπικά, θεωρώ τους γηπεδούχους, αλλά η μεγάλη αγωνιστική απραξία των ομάδων με αποτρέπει να στραφώ στον άσο σε τόσο χαμηλή απόδοση. Πάω με το over που καλοπληρώνει. 

Τυφλός εναντίον μονόφθαλμου… 

Δύο από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης συγκρούονται στη χώρα του Γιβραλτάρ. Οι γηπεδούχοι υποδέχονται το Σαν Μαρίνο σε μια αναμέτρηση που λογικά θα πάει προς τα… αριστερά αφού το Γιβραλτάρ έχει μια κάποια ποιότητα σε σχέση με τους φιλοξενούμενους. 

Το Γιβραλτάρ έγινε πλήρες μέλος της UEFA το 2013 και η πρώτη του επίσημη διοργάνωση ήταν τα προκριματικά του Euro 2016. Φυσικά, αποτελεί πολύ μικρό ποδοσφαιρικό μέγεθος, παίζοντας μέχρι στιγμής σε όποια διοργάνωση έχει συμμετάσχει, το ρόλο του κομπάρσου.  

Στα προκριματικά του ερχόμενου Euro, δεν κατάφερε να «κλέψει» κάποιον βαθμό, δεχόμενο μάλιστα 31 τέρματα σε 8 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας μόλις 3. Πάντως, στο προηγούμενο Nations League πρόπερσι, πήρε 2 νίκες και ταυτόχρονα την 3η θέση του 4ου ομίλου για την τέταρτη κατηγορία, πίσω από Βόρεια Μακεδονία και Αρμενία. 

Αντίπαλός του Γιβραλτάρ απόψε, ίσως η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, το Σαν Μαρίνο. Η εθνική ομάδα του.. μικροκράτους που περιβάλλεται από την Ιταλία, αποτελεί το σάκο του μποξ σε κάθε διοργάνωση.  

Οι παίκτες του έχουν σαν πρώτο στόχο την επίτευξη έστω ενός τέρματος κατά τη διάρκεια του εκάστοτε μαραθωνίου. Μάλιστα, στα προκριματικά του Euro 2020, βρήκαν μόλις μια φορά τα δίχτυα και το πανηγύρισαν έξαλλα τερματίζοντας παρόλα αυτά με 0 βαθμούς σε 10 αγώνες. 

Πολύ ψηλά τιμάται το over από τους μπουκ και δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι, μιας και οι δύο ομάδες αγνοούν τι σημαίνει αμυντική συμπεριφορά στους αγώνες τους. 

Nτέρμπι στο Σούντσβαλ 

H τοπική ομάδα υποδέχεται στο «Ιντροτσπάρκεν» την Έστερ σε έναν αγώνα που θα κρίνει ποια εκ των δύο θα πλησιάσει την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. 

Η Σούντσβαλ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς προέρχεται από τις δύο συνεχείς εκτός έδρας ήττες από Χάλμσταντ (1-0) και Εσκιλστούνα (3-2). Εντός έδρας, όμως, είναι εξαιρετική μέχρι στιγμής, έχοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 7 αναμετρήσεις, σκοράροντας πάνω από 2 τέρματα κατά μέσο όρο. Στη μοναδική της ήττα, δέχθηκε 4 τέρματα από την πρωτοπόρο Ντέγκερφορς (1-4). 

Οι φιλοξενούμενοι πάνε με φόρα στο «Ιντροτσπάρκεν» να αντιμετωπίσουν την Σούντσβαλ, αφού έχουν πετύχει 3 νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας σύνολο τερμάτων 10-3. Ισορροπημένη στις εκτός έδρας εμφανίσεις της δείχνει η Έστερ, έχοντας ρεκόρ 2-3-2 και προσέχοντας πρώτα απ’ όλα τα μετόπισθεν. Απέναντι στην φύσει επιθετική Σούντσβαλ, πάντως, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. 

Θεωρώ ότι ο αγώνας ξεκινάει από goal/goal. Ίσως, μάλιστα, να σημειωθούν 2 τέρματα από το πρώτο κιόλας 45λεπτο, καθώς και οι δύο ομάδες συνηθίζουν να μπαίνουν δυνατά στους αγώνες τους. Ποντάρω στο over που διπλασιάζει. 

Γκολ μέχρι το 30’ στο Ούλεβι 

Έργκριτε εναντίον Νόρμπι κοντράρονται ξανά έπειτα από 5 ημέρες, σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα και μοιράζονται την 8η θέση με 19 βαθμούς έκαστη. Την προηγούμενη αγωνιστική η Νόρμπι επικράτησε με 2-0 της αντιπάλου της. 

Η Έργκριτε είναι αρκετά δυνατή στην έδρα της έχοντας πετύχει 4 νίκες σε 7 αγώνες, οι περισσότεροι από τους οποίους χαρακτηρίζονται από σχετικά κλειστά σκορ, αφού σε κανέναν δεν έχουν επιτευχθεί πάνω από 3 γκολ. Δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στους τελευταίους δύο αγώνες, κλείνοντας τον Αύγουστο με μία ήττα και μία ισοπαλία. 

Οι φιλοξενούμενοι μπαίνουν πολύ δυνατά στους εκτός έδρας αγώνες τους, πετυχαίνοντας μάλιστα 6 τέρματα στο πρώτο μισάωρο σε αυτούς. Απόρροια αυτής της επιθετικότητας είναι η καλή συγκομιδή των 10 βαθμών σε 8 αγωνιστικές με ρεκόρ 2-4-2. Από την άλλη, η Νόρμπι εμφανίζει προβληματάκια στα μετόπισθεν κι αυτό της έχει κοστίσει βαθμολογικά, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία. Μετά από έναν μήνα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν αμυντικά στο 2-0 επί της αποψινής αντιπάλου της την προηγούμενη αγωνιστική. 

Ο αγώνας «μυρίζει» πολύ Χ, θα ρισκάρω να μπει ένα γκολ νωρίς, καθώς ειδικά οι φιλοξενούμενοι ευνοούν αυτό το ενδεχόμενο με την αγωνιστική τους παρουσία στην αρχή των αναμετρήσεων. 

Μονό 

16:00 Βόρεια Μακεδονία – Αρμενία: Οver 2,5 (2.37) 

Μονό 

16:00 Γιβραλτάρ – Σαν Μαρίνο: Οver 2,5 (2.20) 

Δυάδα (απόδοσης 3.57) 

18:30 ΣούντσβαλΈστερ: Οver 2,5 (1.95) 

18:30 ΈργκριτεΝόρμπι: Γκολ πριν το 28:00 (1.83)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις