Στίβεν Χέντρι, η επιστροφή!

Στίβεν Χέντρι, η επιστροφή!

Το σκεφτόμασταν, το συζητούσαμε και είναι πλέον γεγονός: Ο θρύλος του σνούκερ, Στίβεν Χέντρι, αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση!

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, το World Snooker Tour ανακοίνωσε τη χορήγηση διετούς wild card στον 51χρονο επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος με την καλή παρουσία του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και διάφορα σχόλια σε ερωτήσεις φιλάθλων στο Twitter, είχε βάλει πολύ κόσμο… στην πρίζα, προλειαίνοντας το έδαφος για τη μεγάλη επιστροφή.

Η ήττα από τον Τζίμι Γουάιτ με 4-2 στον ημιτελικό φάνηκε να βάζει φρένο στα σχέδια, όμως ο κύβος είχε ήδη ριφθεί από τον Σκωτσέζο – ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012. Από πέρυσι ο Χέντρι είχε αρχίσει να προπονείται με την ειδική μέθοδο Sight Right, που βοήθησε τον (στενό φίλο του) Μαρκ Γουίλιαμς να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο το 2018, και δεν έκρυβε, με όσα έγραφε στα social media, ότι η φλόγα για το παιχνίδι είχε ανάψει ξανά μέσα του.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1300908791274172417

Ήταν αυτονόητο ότι ο Μπάρι Χερν θα έδινε τα πάντα για να έχει τον «Βασιλιά» του Crucible πίσω στο επαγγελματικό σιρκουί, όπως και ότι κανείς δεν μπορεί να προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση για τη wild card που του χορηγήθηκε σήμερα. Το ενδιαφέρον που προκάλεσε το φετινό τουρνουά των βετεράνων, δείχνει ότι κοινό του σνούκερ διψά για να δει στη δράση τα μεγάλα ονόματα των δεκαετιών του ’80 και του ’90. Αν αυτό είναι καλό ή κακό ή αν απλά ενισχύει τα όσα υποτιμητικά είχε πει ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν για το επίπεδο των νέων παικτών, είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα.

Ο Χέντρι, πάντως, εμφανίστηκε φειδωλός στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του World Snooker Tour: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε κάποια τουρνουά. Απόλαυσα πραγματικά τη συμμετοχή μου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και με την εξάσκησή μου με τη μέθοδο Sight Right ανέκτησα αρκετή από την αυτοπεποίθησή μου. Πάντοτε μου έλειπε το παιχνίδι και παρότι δεν έχω υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου, η στιγμή έμοιαζε ιδανική για να δοκιμάσω ξανά τις δυνάμεις μου στο τραπέζι».

Η wild card του Χέντρι είναι ίδια με αυτή που έχει δοθεί στους Τζίμι Γουάιτ, Κεν Ντόχερτι και Τζέιμς Γουάτανα και του δίνει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε όποιο βαθμολογούμενο τουρνουά επιθυμεί την προσεχή διετία, ενώ θα υπόκειται στους ίδιους κανονισμούς με τους υπόλοιπους επαγγελματίες παίκτες. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνει θα υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη και εάν τα πάει τόσο καλά, ώστε να βρεθεί σε θέση από την 64η και άνω με την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022, θα συνεχίσει στο σιρκουί και την επόμενη χρονιά.

Ασφαλώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον Χέντρι, ο οποίος πιθανόν να  «ψήθηκε» να επιστρέψει βλέποντας την επιτυχία του Ο’Σάλιβαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο (το κατέκτησε όντας 44 ετών, κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος δηλαδή από την ηλικία που είχε ο Σκωτσέζος όταν αποσύρθηκε το 2012). Και μόνο η επιστροφή του, όμως, είναι ικανή να προσελκύσει πολύ περισσότερα βλέμματα παλιών και όχι μόνο φιλάθλων, στα επίσημα τουρνουά της προσεχούς διετίας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις