Η ΕΕΕΠ και οι πράκτορες

Καταπολεμά το ξέπλυμα μέσω παιγνίων η ΕΕΕΠ

Η ΕΕΕΠ και οι πράκτορες

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Μετά από επτά χρόνια η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) τροποποίησε τον Κανονισμό Πρακτόρων του ΟΠΑΠ προκειμένου να ενσωματώνει τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές. Ο νέος κανονισμός επιφέρει αλλαγές σε πλήθος ζητημάτων που άπτονται από τους τύπους των πρακτορείων, έως τη χωροθέτηση και λειτουργία τους και από τη σήμανση και τις προδιαγραφές των πρακτορειών έως τις υποχρεώσεις των υπεύθυνων του πρακτορείου και τις συμβάσεις πρακτόρευσης τυχερών παιγνίων.

Μας τράβηξε την προσοχή η πρόνοια του νέου κανονισμού για τους υπεύθυνους πρακτορείου. Σύμφωνα με τις αλλαγές που επήλθαν – δημοσιεύθηκαν προχθές στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης – πλέον ο υπεύθυνος πρακτορείου θα πρέπει να είναι ηλικίας 21 έως 67 ετών, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, να έχει την ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαθέτει, τουλάχιστον, απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Ακόμη, σύμφωνα με το νέο κανονισμό ο υπεύθυνος πρακτορείου δεν θα πρέπει να έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα, ή σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, έγκλημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απιστία, αποδοχή, και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, πλαστογραφία, ενεργητική ή παθητική δωροδοκία, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη, παρασιώπηση εγκλήματος, έγκλημα περί το νόμισμα, κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, για έγκλημα κατά της προσωπικής ελευθερίας, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για έγκλημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών, φοροδιαφυγής και τυχερών παιγνίων.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις