Ποικιλία από τη Σκανδιναβία για όλα τα γούστα…

Ποικιλία από τη Σκανδιναβία για όλα τα γούστα...

Γεια και χαρά σε όλους! Τί ζέστη είναι αυτή ρε παιδιά έτσι ξαφνικά; Ήρθε ξεγυρισμένος καύσωνας στο κατώφλι του Σεπτέμβρη και να δούμε πώς θα… γλιτώσουμε μέσα στο καμίνι της πόλης. Πιάστε τις παραλίες, κάντε βουτιές, δροσιστείτε πίνοντας μπυρίτσα ή ό,τι άλλο μέχρι να περάσει και αυτό! 

Άλλωστε το καλοκαίρι στα μέρη μας, όπως έγραψα και στα social media χθες, μου θυμίζει μια κοπελιά που είχα το πάλαι ποτέ, η οποία όλο μου έλεγε «τα μαζεύω και φεύγω», αλλά τελικά όλο εδώ ήταν… Μπορεί να τραβήξει μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, κάτι το οποίο απεύχομαι, διότι προσωπικά δεν το συμπαθώ ιδιαιτέρως. 

Και σαν να μην έφτανε η ζέστη, έχουμε και την ατυχία που μας χτυπάει την πόρτα εδώ και τρεις μέρες στις προτάσεις μας. Ειδικά το χθεσινό ταμείο, χάθηκε στο… παρά τρίχα, καθώς η μπάλα δεν ήθελε να αναπαυτεί στα δίχτυα με τίποτα μετά το 59ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και είχε μειώσει σε 2-1 η Φάλκενμπεργκ. Η ευκαιρία που χάθηκε στο 94’ για το 2-2 είναι χαρακτηριστική. Θα το γυρίσουμε, όμως, το έργο πού θα πάει… 

Σήμερα θα ασχοληθώ ξανά με την αγαπημένη Σκανδιναβία, αφού τα υπόλοιπα πρωταθλήματα δεν έχουν “στρώσει” ακόμα και οι ομάδες ψάχνονται. 

Σκοράρει και κερδίζει η Νόρκεπινγκ 

Τη «Μπερν Αρένα» επισκέπτεται απόψε η ομάδα της Νόρκεπινγκ, για να αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Έρεμπρο, σε έναν αγώνα όπου φαβορί είναι οι φιλοξενούμενοι. 

Καλύτερη ομάδα η Νόρκεπινγκ, αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Έχει δεχθεί 10 τέρματα στους τελευταίους 6 αγώνες για το πρωτάθλημα, φεύγοντας ηττημένη μάλιστα στους 4 από αυτούς. Φαίνεται να κάνει κοιλιά η ομάδα του Γιαν Γκούσταφσον, αλλά η επιθετική της δεινότητα μπορεί να δώσει τη λύση.  

Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις (3-2-3), πετυχαίνει πάνω από 2 γκολ κατά μέσο όρο, έχοντας μακράν την καλύτερη επίθεση από κάθε άλλη ομάδα στη λίγκα. Θέλει τη νίκη σήμερα, ώστε να μη χάσει την επαφή της με τη δεύτερη θέση, καθώς η πρωτοπόρος Μάλμε δε δείχνει φέτος να μπορεί να απειληθεί από κανέναν. 

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται πλέον 4 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς έχουν υποστεί 5 ήττες στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις τους. Εντός έδρας δεν είναι ιδιαίτερα δυνατοί, έχοντας μόλις 2 νίκες σε 8 αγώνες, εμφανίζοντας δυστοκία στο επιθετικό κομμάτι έχοντας πετύχει 6 τέρματα. Απέναντι στην επιπόλαιη Νόρκεπινγκ θα βρουν ευκαιρία για σκορ, αλλά μάλλον αυτό δε θα είναι αρκετό, αφού σαν σύνολο είναι σαφώς κατώτεροι από τους φιλοξενούμενους. 

Στον συγκεκριμένο αγώνα, θεωρώ ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η Νόρκεπινγκ, καθώς εξαρτάται ξεκάθαρα από την εμφάνισή της η έκβαση του αγώνα. Διπλό και over συνδυαστικά, σε αποδόσεις πάνω από διπλασιασμό της μίζας. Επίσης, θα επιλέξω και το late goal, καθώς στους αγώνες των δύο ομάδων το τελευταίο 15λεπτο έχει την τιμητική του όσον αφορά τα τέρματα. 

Διπλασιάζει το αμφίτερμα στην «Τελία Αρένα» 

Η πρωτοπόρος Ελσίνκι, που είναι και το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, υποδέχεται την επικίνδυνη εκτός έδρας Μάριεχαμν, η οποία μέχρι στιγμής είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. 

Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό, αφού με μόλις μία ήττα στις πρώτες 12 αγωνιστικές, οδηγούν την κούρσα. Αήττητη στο γήπεδό της η Ελσίνκι, έχοντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 6 αγώνες, αλλά παραδόξως αγωνιζόμενη εκεί έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς όντας απρόσεκτη στο αμυντικό κομμάτι. Επιθετικά λειτουργεί ρολόι, προερχόμενη από 3 συνεχείς νίκες το τελευταίο 15ήμερο. 

Η Μάριενχαμν, δείχνει κι αυτή σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς έχει πάρει τα 4 από τα τελευταία 5 ματς που έχει δώσει για το πρωτάθλημα. Στις εκτός έδρας επισκέψεις της παίζει ανοικτά, έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες και αποτελεί σκληρό καρύδι για τους αντιπάλους. Έχει 2 νίκες σε 5 αγώνες, ενώ οι 3 ήττες της προήλθαν από Κουόπιο (2-1), Ίντερ Τούρκου (2-1) και Ίλβ (4-3), από τις οποίες μόνο η πρώτη έχει ηττηθεί στην έδρα της. 

Πιστεύω ότι στην απόδοση του διπλασιασμού αξίζει να επιλέξει κανείς το αμφίτερμα και μάλιστα θα ρισκάρω λίγο περισσότερο ποντάροντας να επιτευχθεί στο 2ο ημίχρονο, αφού η φιλοξενούμενη έχει την τάση να σκοράρει στο δεύτερο 45λεπτο των αγώνων. 

Στην επανάληψη το ζουμί, στο βάθος έκπληξη… 

Ακρόπολις και Λιούνγκσκιλε συγκρούονται στην έδρα της πρώτης, σε έναν αγώνα που παρά τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων, μπορεί να χαρακτηριστεί αμφίρροπο. 

Η γηπεδούχος έχει να ηττηθεί από τις 3 Ιουλίου και το εκτός έδρας ματς με την Γιόνσεπινγκ (3-1). Η φοβερή αυτή επίδοση, όμως, δεν έχει μετουσιωθεί ικανοποιητικά στον βαθμολογικό τομέα, αφού η Ακρόπολις παραχωρεί πολλές ισοπαλίες (8 συνολικά). Οι 5 από αυτές έχουν εμφανιστεί στις εντός έδρας αναμετρήσεις της, όπου μετρά και 2 νίκες σε 7 αγώνες συνολικά.  

Έχει 1,5 μήνα να γευθεί τη χαρά της νίκης στο γήπεδό της η ομάδα του δικού μας Γιάννη Χριστόπουλου, που δίνει βάση πρώτα στη διατήρηση του μηδέν στην εστία και μετά στη διεκδίκηση της νίκης. 

Αντίπαλός της, η προτελευταία της βαθμολογίας Λιούνγκσκιλε, που δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ εκτός έδρας. Μετρά μόλις 2 ισοπαλίες σε 7 αναμετρήσεις, με χαρακτηριστικό των αγώνων της τα πολλά τέρματα. Έχει σκοράρει και στις επτά, αλλά τα αμυντικά κενά που εμφανίζει είναι τεράστια και αυτό μαρτυρούν τα 19 γκολ παθητικό.  

Η αποψινή της αντίπαλος και ο τρόπος που αγωνίζεται, ίσως της δώσουν την ευκαιρία να αρπάξει μία νίκη που θα την ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αρκεί να σουλουπώσει σε μεγάλο βαθμό τα αμυντικά της κενά. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με αντίπαλο την Έστερ (0-2). 

Ζητάω την έκπληξη του διπλού σε αυτό τον αγώνα σε αποδόσεις κοντά στο 4, αλλά και το αμφίτερμα του 2ου ημιχρόνου, καθώς οι αγώνες της φιλοξενούμενης έχουν πολλά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. 

Μονό 

18:30 ΈρεμπροΝόρκεπινγκ: 2 & over 2,5 (2.20) 

Μονό 

18:30 ΈρεμπροΝόρκεπινγκ: Over 0,5 στο 77′-λήξη (1.83) 

Μονό 

18:30 Ελσίνκι – Μάριεχαμν: Goal/goal (2.00) 

Ρίσκο 

18:30 Ελσίνκι – Μάριεχαμν: Goal/goal στο 2ο ημίχ. (3.50) 

Fun bet 

18:30 Ακρόπολις – Λιούνγκσκιλε: 2 (4.00) 

Ρίσκο 

18:30 Ακρόπολις – Λιούνγκσκιλε: Goal/goal στο 2ο ημίχ. (3.25)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις