Προγνωστικά σνούκερ: Ο οιωνός ιντριγκάρει

Προγνωστικά σνούκερ: Ο οιωνός ιντριγκάρει

Ο Τζαντ Τραμπ και ο Μαρκ Γουίλιαμς διεκδικούν σήμερα το βαρύτιμο τρόπαιο του Masters και μια σύμπτωση που έχουμε εντοπίσει, θα καθορίσει τις προβλέψεις μας.

Απείχαμε για διαφόρους λόγους από τα προγνωστικά σνούκερ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του Masters. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να αγνοήσουμε τον μεγάλο τελικό. Ιδίως όταν έχουμε εντοπίσει μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, που μας οδηγεί σε… ποντάρισμα.

Ποια είναι αυτή; Αφορά κυρίως τον Τζαντ Τραμπ, ο οποίος έχει φτάσει στον τελικό χωρίς να εντυπωσιάσει. Προσέξτε όμως: Ο 33χρονος Άγγλος απέκλεισε στους δύο τελευταίους αγώνες τους παίκτες που πραγματοποίησαν τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο τουρνουά. Στον προημιτελικό, τον Μπάρι Χόκινς (6-5), ο οποίος είχε συντρίψει στον 1ο γύρο τον Μαρκ Άλεν με 6-0. Και στον χθεσινό ημιτελικό τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ (6-1), ο οποίος προερχόταν από ένα επιβλητικό 6-ο επί του Σον Μέρφι.

Η σύμπτωση, λοιπόν, είναι ότι και ο Μαρκ Γουίλιαμς, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Τραμπ στον τελικό, προέρχεται από νίκη με 6-0! Ο 47χρονος Ουαλός έκανε περίπατο στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Τζακ Λισάουσκι, ο οποίος για άλλη μια φορά… λιποθύμησε πάνω που είχε πείσει πολλούς ότι ήταν ικανός για την υπέρβαση. Ο Γουίλιαμς παίζει τόσο καλά όλη την εβδομάδα, ώστε έχει ρίξει εντυπωσιακά την απόδοση της νίκης του, σε σχέση με εκείνη στον ημιτελικό του Παγκοσμίου της περασμένης άνοιξης.

Τότε η νίκη του Willo έδινε γύρω στο 3.00, ενώ σήμερα μετά βίας υπερβαίνει το 2.00. Η νίκη επί του Ρόνι Ο’Σάλιβαν στον προημιτελικό (6-5) έχει παίξει ασφαλώς τον ρόλο της. Και πάλι, όμως, όλοι οι μπουκ φαβοριτίζουν τον Τραμπ για τον τελικό. Ίσως επειδή περιμένουν μία πραγματικά καλή εμφάνιση στο πιο μεγάλο παιχνίδι. Ή επειδή έχουν τσεκάρει κι αυτοί τον οιωνό του 6-0, που αναφέραμε πιο πάνω!

Έχει οιωνό κι ο Γουίλιαμς

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει οιωνός κι από την πλευρά του Γουίλιαμς. Όπως στο Παγκόσμιο του 2018 είχε υποσχεθεί να εμφανιστεί γυμνός στη συνέντευξη Τύπου, αν κατακτούσε το τρόπαιο (θεωρώντας το, προφανώς, απίθανο να συμβεί), έτσι και τώρα έχει τάξει κάτι άλλο. Να πάρει μαζί του σε κρουαζιέρα έναν τυχερό, τον οποίο θα επιλέξει η σύζυγός του ανάμεσα απ’ τους ακολούθους της στο Twitter!

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η πρώτη σύμπτωση είναι πιο δυνατή. Δείτε το κι αλλιώς. Ο Τραμπ δεν εντυπωσιάζει τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αλλά προσέξτε τι έχει πετύχει: 1) Έφτασε στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, του Champion of Champions και τώρα του Masters, 2) Κατέκτησε το Turkish Masters, 3) Σημείωσε τρία maximum breaks. Δεν είναι και λίγα. Και στη χθεσινή συνέντευξή του στο Eurosport, ο Ace in the pack τόνισε τη θετική πλευρά των επιτευγμάτων του, κι ας φαίνονται ασήμαντα μπρος στους έξι ranking τίτλους του 2019-20.

Υπέρ του Τραμπ είναι και η παράδοση. Αν εξαιρέσουμε τα ματς που κρίθηκαν στα δύο ή στα τρία frames, έχει να ηττηθεί από τον Γουίλιαμς από τον Ιανουάριο του 2018, στον ημιτελικό του German Masters. Ο ημιτελικός του τελευταίου Παγκοσμίου (17-16 ο Τραμπ) είναι και ο μοναδικός multi-session αγώνας που έχουν δώσει πριν από τον σημερινό τελικό, που θα κριθεί στα 10 frames. Θα ρισκάρουμε την πρόγνωση της νίκης του Άγγλου με σκορ έως 10-8 (χάντικαπ 1,5).

Προγνωστικά σνούκερ: Στον αστερισμό της γραβάτας

Οι πιο «ψαγμένοι» θα γνωρίζουν το ιδιότυπο dress code που ισχύει στο Masters. Σύμφωνα με αυτό, οι παίκτες οφείλουν να φορούν μόνο γραβάτα όταν αγωνίζονται το απόγευμα και μόνο παπιγιόν όταν αγωνίζονται το βράδυ.

Ο υπογράφων αγνοούσε αυτήν τη λεπτομέρεια μέχρι προχθές, όταν ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι η γραβάτα που υποχρεώθηκε να φορέσει στον απογευματινό προημιτελικό με τον Χόκινς, δυσκόλεψε τις κινήσεις του. Ο φόβος μήπως έβρισκε κάποια μπάλα με τη γραβάτα, έτσι όπως έσκυβε για να στεκάρει, του δημιούργησε πρόσθετο άγχος. Και χθες, που έπαιξε βράδυ με τον Μπίνγκαμ και φορούσε παπιγιόν, παραδέχθηκε ότι ήταν πιο απελευθερωμένος (όπως μαρτυρά το 6-1, που πάντως ήταν λίγο πλασματικό).

Γραβάτα θα φορούν οι δύο φιναλίστ και στο πρώτο σκέλος του τελικού, που αρχίζει στις 15:0ο (το δεύτερο στις 21:0ο). Και επειδή ο Τραμπ το συζήτησε αρκετά το προηγούμενο διήμερο, είναι πιθανό να «παίξει» στο μυαλό του. Δεν θα είναι απίθανο, λοιπόν, να το εκμεταλλευθεί ο Γουίλιαμς και να πάρει προβάδισμα στο ξεκίνημα. Γι’ αυτό θα κυνηγήσουμε στοιχηματικά την επικράτηση του Ουαλού στο πρώτο mini session. Ελπίζουμε να είναι με 3-1, αφού σε ενδεχόμενο 4-0 τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για την επαλήθευση της βασικής μας πρόβλεψης.

Μονό
15:00
Τραμπ - Γουίλιαμς
1 (-1,5)
2.07
BET: 15 units
Μονό
15:00
Τραμπ - Γουίλιαμς
Γουίλιαμς πρώτος μετά από 4 frames
3.10
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις