Μάχη για μια θέση στο μεγάλο τελικό

Μάχη για μια θέση στο μεγάλο τελικό

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Πάνε σχεδόν τρεις ολόκληρες εβδομάδες που έχουμε να τα πούμε από αυτή τη γωνιά, με τις υποχρεώσεις εκτός στήλης να καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια σύνταξης της. Φυσικά οι περισσότεροι γνωρίζετε, ότι όλο αυτό το διάστημα που δεν γράφω, παραμένω ενεργός καθημερινά στο κανάλι μας στο Telegram, αναζητώντας και προτείνοντας πιθανές ευκαιρίες, πάντα με γνώμονα τη καλύτερη δυνατή πληροφόρηση σας και με τα ταμεία να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Πριν περάσω στις σημερινές προτάσεις και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης αυτής της ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής σεζόν με τη διεξαγωγή των δύο τελικών σε Europa και Champions League, θα μου επιτρέψετε, καταρχήν μερικά σχόλια επί τούτου.

Καταρχήν άξιες πρωταθλήτριες, αμφότερες Μπάγερν και Σεβίλλη. Ιδιαίτερα για τους Γερμανούς ήμουν σχεδόν σίγουρος αμέσως μετά τον επαναληπτικό με τη Τσέλσι στη φάση των 16, ότι θα έφταναν μέχρι το τέλος. Μια ομάδα με σαφές πλάνο, μαεστρική καθοδήγηση και απίστευτα ταλαντούχους παίκτες που σάρωσε τους πάντες στο δρόμο προς τη κατάκτηση της 6ης κορυφαίας ευρωπαϊκής της κούπας. Είχα αναφέρει στο σχόλιο μου, όταν μας ζητήθηκε να δώσουμε την εκτίμηση μας για το νικητή του τροπαίου, ότι εάν αφήσεις ένα Γερμανό, να εκτελέσει ένα συγκεκριμένο πλάνο απερίσπαστο από άλλες υποχρεώσεις, είναι σίγουρο, ότι θα το πετύχει, όπερ και εγένετο. Η Μπάγερν μετά τη κατάκτηση του νταμπλ στη Γερμανία, ξεκουράστηκε και δούλεψε μεθοδικά, παρουσιάζοντας μια πανέμορφη εκδοχή ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Η Σεβίλλη από την άλλη έχει αναπτύξει ερωτική σχέση με το Europa League, αφού παρόλο που φέτος δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στο θεσμό, κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Δεν ξέρω τι θα γινόταν, εάν σκόραρε στο πέναλτι πρώτη η Γουλβς στο προημιτελικό, ή τι θα γινόταν, εάν η Μάντσεστερ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου στον ημιτελικό είχε αξιοποιήσει μια από τις κλασικές ευκαιρίες που της δόθηκαν, ή εάν το πόδι του Λουκάκου δεν έστελνε τη μπάλα στην εστία της Ίντερ στο τελικό. Η ιστορία όμως δεν γράφεται με υποθέσεις αλλά με γεγονότα και οι Ανδαλουσιανοί έκαναν ό,τι καλύτερο φτάνοντας ως το τέλος.

Ο τρόπος διεξαγωγής των τελικών φάσεων και στις δύο διοργανώσεις με τα μονά παιχνίδια και τη μορφή ενός μίνι τουρνουά προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και ελπίζω η ΟΥΕΦΑ να το καθιερώσει για τις επόμενες σεζόν. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι τόσο απρόβλεπτο που το συγκεκριμένο φορμάτ θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της έκπληξης.

Ώρα ημιτελικών

Ξεκινάμε λοιπόν νωρίς σήμερα με το πρώτο ημιτελικό της A League που διεξάγεται στο Σύδνεϊ ανάμεσα στη Μελβούρνη και τη Γουέστερν Γιουνάιτεντ. Ώρα έναρξης στις 10:00, με την αναμέτρηση να είναι νοκ άουτ, με παράταση και πέναλτι, εάν δεν έχουμε νικητή στη κανονική διάρκεια. Κοινός παρονομαστής και για τις δύο ομάδες είναι η ενδεχόμενη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στο μεγάλο τελικό της Λίγκας.

Η Μελβούρνη φέτος διάγει τη καλύτερη σεζόν στη 11χρονη ιστορία του συλλόγου. Τερμάτισε δεύτερη στη κανονική διάρκεια και διαθέτει μαζί με τη Σύδνεϊ τη καλύτερη επίθεση με 49 γκολ. Στις τάξεις της έχει το πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 22 γκολ, Τζέιμι ΜακΛάρεν. Μετά την επανέναρξη έδωσε μόλις τρία παιχνίδια, στα οποία φρόντισε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους βαθμούς, που την έστειλαν απευθείας στον ημιτελικό. Άπαντες στην ομάδα ζουν και αναπνέουν για τη μεγάλη πρόκριση στο μεγάλο τελικό, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και παράλληλα θα της εξασφαλίσει και τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League.

Η Γουέστερν από την άλλη διάγει στη παρθενική της χρόνια στη Λίγκα μια πορεία βγαλμένη από τα πιο απίθανα ποδοσφαιρικά παραμύθια. Πρώτη συμμετοχή για φέτος στην A League και μόλις δύο βήματα πριν τη κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Μαρκ Ρούνταν κατάφερε,μετά την επανέναρξη, να εξασφαλίσει μια θέση στα playoffs, καταλαμβάνοντας τη 5η θέση και στο προημιτελικό της προηγούμενου Σαββάτου κέρδισε με 1-0 την Μπρισμπέιν με γκολ ποίημα του αειθαλούς Αλεσάντρο Ντιαμάντι, πρωτεργάτη της φετινής εξαιρετικής της πορείας. Σήμα κατατεθέν της ομάδας η επιθετική της λειτουργία, αφού φέτος κατάφερε να σκοράρει συνολικά 48 φορές.

Οι ομάδες συναντήθηκαν 3 φορές φέτος με τα παιχνίδια μεταξύ τους να είναι συναρπαστικά και με αρκετά γκολ, αλλά πάντα νικητή τη Μελβούρνη. Κάτι τέτοιο αναμένω και σήμερα. Οι σχετικά λίγες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μελβούρνης και οι αρκετές ημέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας για το σημερινό παιχνίδι τη καθιστούν αυτόματα φαβορί στα μάτια μου. Τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα του Ερίκ Μομπάρτ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας και τον ΜακΛάρεν σε τρομερή κατάσταση τη καθιστούν φαβορί ακόμα και για τη κατάκτηση του τίτλου.

Εύκολο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση, καθώς η Γουέστερν παίζει με άγνοια κινδύνου και η επιθετική της γραμμή δεν αστειεύεται. Θεωρώ, ότι σήμερα θα δούμε γκολ εκατέρωθεν, αλλά το πρώτο και τελευταίο λόγο για τη νίκη την έχει η Μελβούρνη. Μπορεί η χρονιά για τους φιλοξενούμενους να ήταν μέχρι στιγμής ονειρική,α με 7 παιχνίδια σε διάστημα 24 ημερών και με πιο πρόσφατο το προημιτελικό, μόλις λίγα 24ωρα πριν, ο βαθμός δυσκολίας και ο παράγοντας κούραση θα παίξουν το ρόλο τους στη τελική έκβαση του αγώνα. Θα στηρίξω λοιπόν τη Μελβούρνη συνδυάζοντας τη νίκη της με το αμφίτερμα, απόδοση που μας προσφέρεται σε εξαιρετικές τιμές.

Επανάληψη του περσινού τελικού

Παραμένουμε στην χώρα των καγκουρό και θα ασχοληθούμε και με το δεύτερο ημιτελικό,που διεξάγεται 3 ώρες αργότερα από το πρώτο και συγκεκριμένα στις 13:10, ανάμεσα στη πρωταθλήτρια Σύδνεϊ και τη Περθ σε μια επανάληψη του περσινού μεγάλου τελικού.

Οι τυπικά αλλά και ουσιαστικά γηπεδούχοι, αφού οι δύο ημιτελικοί καθώς και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Σύδνεϊ, παρουσίασαν δύο αγωνιστικά πρόσωπα στη σεζόν. Κυρίαρχοι και με εκπληκτικές επιδόσεις μέχρι και τη διακοπή, αδιάφοροι και με άσχημες εμφανίσεις μετά την επανέναρξη. Βέβαια η πρόωρη εξασφάλιση της πρώτης θέσης στη κανονική διάρκεια αποτελεί μια καλή δικαιολογία για την ομάδα του Στιβ Κόριτσα, αλλά οι μόλις δύο πόντοι στα τελευταία 5 παιχνίδια σίγουρα δεν ταιριάζουν σε μια ομάδα που θέλει να υπερασπιστεί το τίτλο της. Η ομάδα είχε μπροστά της 11 μέρες για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το σημερινό ματς και να επανέλθει στα γνωστά αγωνιστικά της στάνταρ.

Οι φιλοξενούμενοι της Περθ από την άλλη κατάφεραν και αυτοί να εξασφαλίσουν μια θέση στα playoffs, καταλαμβάνοντας την 6η θέση κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή και χάρη κυρίως στη πορεία τους πριν τη διακοπή, αφού μετά την επανέναρξη υπήρξαν τραγικοί με μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια τους. Ακόμα πιο τυχεροί στάθηκαν και στο πρόσφατο προημιτελικό, αφού κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς και να διαχειριστούν το υπέρ τους 1-0 μέχρι τέλους απέναντι στην εξίσου τραγική Ουέλινγκτον, που δεν της έβγαλε ούτε φάση. Κάπως έτσι καλούνται σήμερα να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για το χαμένο περσινό τελικό και να είναι αυτοί, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το φετινό τίτλο του πρωταθλητή.

Περιμένω παιχνίδι σκοπιμότητας και χαμηλού ρυθμού στο σημερινό ματς.Εάν σε κάτι είναι καλοί οι δύο αντίπαλοι, αυτό είναι η αμυντική τους προσήλωση. Ιδιαίτερα η Περθ, έχοντας και δεδομένη επιθετική δυστοκία, δύσκολα θα ανοιχθεί από το καβούκι της, ψάχνοντας ίσως μια αντεπίθεση για να κλέψει το ματς. Η Σύδνεϊ θα αναλάβει τη πρωτοβουλία και με τη γνωστή συνταγή της επιμονής και της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, σταδιακά θα ανεβάζει ρυθμούς και τη πίεση στην αντίπαλο. Έχει μεγάλη τύχη η ισοπαλία στο ημίχρονο με τους δύο αντιπάλους να θέλουν να καταρχήν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα.

Προσωπικά θα στηρίξω τη Σύδνεϊ, η οποία ακόμα και στη κακή της μέρα μπορεί να νικήσει τη φετινή Περθ. Δεν περιμένω να ξεφύγει το σκορ , αφού οι φιλοξενούμενοι αναμένω να αμυνθούν μαζικά. Μια επαγγελματική νίκη διαισθάνομαι με 1-0 ή 2-0.

Μονό

10:00 Μελβούρνη – Γουέστερν Γιουνάιτεντ: 1 & goal/goal (3.60)

Fun bet

10:00 Μελβούρνη – Γουέστερν Γιουνάιτεντ: Ακριβές σκορ 3-1 (15.00)

Μονό

13:10 Σύδνεϊ – Περθ Γκλόρι: 1 & under 4,5 (2.30)

Μονό ρίσκου

13:10 Σύδνεϊ – Περθ Γκλόρι: Χ ημίχ. / 1 τελικό ( 5.00)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις