Φωνές των Γάλλων για το 3ο γκολ της Αργεντινής

Φωνές των Γάλλων για το 3ο γκολ της Αργεντινής

Οι Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το 3ο γκολ των Αργεντίνων, ισχυριζόμενοι ότι δεν έπρεπε να μετρήσει.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει για τη διαιτησία του τελικού του Μουντιάλ και απ’ ότι φαίνεται αυτή θα συνεχιστεί. Πολλοί στάθηκαν στο πέναλτι που καταλογίστηκε στη Γαλλία στην αρχή της αναμέτρησης, ωστόσο τις τελευταίες ώρες μία άλλη φάση έχει γίνει viral.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το 3-2 που κάνει η Αργεντινή στο 108ο λεπτο της αναμέτρησης. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του άρθρου, δύο αναπληρωματικοί παίκτες της Αλμπισελέστε βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ο Λιονέλ Μέσι κάνει το σουτ με το οποίο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους κανονισμούς, αφού κανένας άλλος πλην των παικτών που αγωνίζονται δεν μπορούν να είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έχει κάνει τους Γάλλους να φωνάζουν.

Σίγουρα πρόκειται για μία δύσκολη φάση που διέλαθε της προσοχής τόσο των διαιτητών (ιδιαίτερα του τέταρτου), όσο και του VAR.

Το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί και στη μεγάλη ευκαιρία που είχε η Γαλλία στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης για να πάρει τη νίκη.

Φυσικά, αναφερόμαστε στη φάση όπου ο Εμιλιάνος Μαρτίνες έκανε την τεράστια απόκρουση στην προσπάθεια του Κόλο Μουανί. Σε εκείνη τη φάση, πριν ο παίκτης της Γαλλίας σουτάρει, όλοι σχεδόν οι παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο της Γαλλίας είχαν μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο

“9. Επίτευξη τέρματος με επιπλέον πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο

Αν μετά την επίτευξη ενός τέρματος ο διαιτητής αντιληφθεί, πριν το παιχνίδι ξαναρχίσει, ότι ένα επιπλέον πρόσωπο ήταν στον αγωνιστικό χώρο όταν σημειώθηκε το γκολ:

ο διαιτητής πρέπει να ακυρώσει το τέρμα αν το επιπλέον πρόσωπο ήταν :

  • ένας παίκτης , αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε,αποβληθείς παίκτης ή αξιωματούχος ομάδας, της ομάδας που έβαλε το γκολ. Το παιχνίδι ξαναρχίζει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από το σημείο που ήταν το επιπλέον πρόσωπο
  • ένας εξωτερικός παράγοντας ο οποίος επηρέασε το παιχνίδι εκτός αν το γκολ ήταν ως αποτέλεσμα της επέμβασης εκείνων που αναφέρονται παραπάνω στο κείμενο με τίτλο «Επιπλέον πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο». Το παιχνίδι επαναρχίζει με ελεύθερο διαιτητή.

ο διαιτητής πρέπει να κατακυρώσει το τέρμα, εφόσον το επιπλέον πρόσωπο ήταν :

  • ένας παίκτης , αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε, αποβληθείς παίκτης ή αξιωματούχος ομάδας, της ομάδας που δέχθηκε το τέρμα,
  • ένας εξωτερικός παράγοντας που δεν επηρέασε το παιχνίδι. Σε όλες τις περιπτώσεις ο διαιτητής πρέπει να διατάξει την απομάκρυνση του επιπλέον προσώπου από τον αγωνιστικό χώρο. Αν μετά την επίτευξη ενός τέρματος και την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένα επιπλέον πρόσωπο βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, όταν επιτεύχθηκε το τέρμα, το τέρμα δεν μπορεί να ακυρωθεί. Εφόσον το επιπλέον αυτό πρόσωπο συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής πρέπει:

να σταματήσει το παιχνίδι,

να διατάξει την απομάκρυνση του επιπλέον προσώπου,

να ξαναρχίσει το παιχνίδι με τον ανάλογο αναμενόμενο σωστό τρόπο:

  • ελεύθερο διαιτητή ή ελεύθερο λάκτισμα.

Ο διαιτητής πρέπει να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές”.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις