Ο Μακρόν παρηγόρησε τον Εμπαπέ

Ο Μακρόν παρηγόρησε τον Εμπαπέ

Ο Εμάνουελ Μακρόν παρακολούθησε από κοντά τον μεγάλο τελικό και στάθηκε δίπλα στον Κιλιάν Εμπαπέ μετά τη λήξη του.

Μετά το ματς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να παρηγορεί τους παίκτες του, ειδικά τον Μπαπέ. Η Αργεντινή ξεκίνησε δυνατά το ματς και κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Λιονέλ Μέσι χάραξε το όνομά του στο φύλλο αγώνα μετατρέποντας το πέναλτι σε γκολ στο 23ο λεπτό. Λίγες στιγμές αργότερα, ο  Άνχελ Ντι Μαρία διεύρυνε το προβάδισμα με μια θεαματική αντεπίθεση. Οι παίχτες του Ντιντιέ Ντεσάν δεν μπόρεσαν να καταγράψουν ούτε μία προσπάθεια για γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Η Γαλλία έδειχνε πιο συγκροτημένη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά παρέμεινε πίσω στο σκορ μέχρι που ο Ράνταλ Κόλο Μουάνι κέρδισε ένα πολυπόθητο πέναλτι στο 80ο λεπτό. Ο Εμπαπέ δεν έκανε κανένα λάθος στο να βρει δίχτυα, γεγονός που πυροδότησε ελπίδες για επιστροφή από τη Γαλλία. Μέσα σε μόλις 97 δευτερόλεπτα από αυτό το γκολ, ο επιθετικός της Παρί έδειξε τη λαμπρότητά του με ένα άλλο γκολ.

Ο Μέσι βγήκε και πάλι μπροστά και έδωσε προβάδισμα ενός γκολ στην Αργεντινή στο 108ο λεπτό. Η Γαλλία χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να ισοφαρίσει ξανά, με τον Εμπαπέ να ολοκληρώνει το χατ-τρικ του με το δεύτερο επιτυχημένο πέναλτι του αγώνα. Με το σκορ να γράφει 3-3 στο τέλος, η αναμέτρηση έπρεπε να κριθεί με πέναλτι. Η Αργεντινή δεν έκανε λάθος, ενώ οι Γάλλοι Κίνγκσλεϊ Κομάν και Αουρελιέν Τσουαμένι δεν κατάφεραν να προσπεράσουν τον Εμιλιάνο Μαρτίνεθ. Όταν ο Γκονζάλο Μοντιέλ σκόραρε το τέταρτο, η νίκη σφραγίστηκε για την «Αλμπισελέστε».

Μετά την ήττα, ο Εμπαπέ ήταν προφανώς συντετριμμένος. Ο πρόεδρος Μακρόν που παρακολουθούσε ζωντανά το παιχνίδι από τις κερκίδες, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παρηγορήσει τους Γάλλους ποδοσφαιριστές. Εντοπίστηκε να συνομιλεί με τον Εμπαπέ και να τον αγκαλιάζει, ενώ ο Μαρτίνεζ, ο Αργεντινός τερματοφύλακας, έκανε ένα βήμα μπροστά για να κάνει το ίδιο πράγμα.

Ο Μακρόν επαίνεσε τον 23χρονο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μετά τον αγώνα και δήλωσε: «Ο Εμπαπέ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι νέος. Του είπα ότι ήταν μόλις 23 ετών. Ήταν πρώτος σκόρερ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κέρδισε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2018), έκανε έναν τελικό. Ήμουν τόσο λυπημένος όσο εκείνος. Είπα ότι μας έκανε πολύ περήφανους και στο τέλος χάσαμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αυτός είναι ο αθλητισμός».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις