Play off Ανατολής, ποιος θα τα καταφέρει;

Προγνωστικά NBA

Προγνωστικά NBA: Μακροχρόνιες προβλέψεις από τον #Loverdose για τα play off της Ανατολικής Περιφέρειας, με δύο εκπλήξεις.

Ο Δεκέμβρης έχει μπει για τα καλά και πλέον διανύουμε το δεύτερο τέταρτο της σεζόν στο NBA. Έχουμε μια καλή γεύση από τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της κάθε ομάδας. Βλέπουμε ποιες ομάδες ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, ποιες απογοητεύουν και ποιες «εκπλήξεις» έχουν διάρκεια. Είναι λοιπόν μία καλή στιγμή για να κάνουμε τις πρώτες μας προβλέψεις για το ποιους θα συνεχίσουμε να βλέπουμε και μετά τον Απρίλιο. Ήρθε η ώρα για τα πρώτα μας μακροχρόνια προγνωστικά NBA! Ποιοι θα τα καταφέρουν ως τα play off;

Στην ανάλυσή μας θα χρησιμοποιήσουμε μία μέθοδο υπολογισμού της δυσκολίας του προγράμματος (Strength of Schedule) των ομάδων. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες της σύνθετης συνάρτησης υπολογισμού, αυτή η μέθοδος βασίζεται στην τρέχουσα θέση στην βαθμολογία των αντιπάλων. Για να απλοποιήσουμε τα πράγματα, θα τοποθετήσουμε όλες τις ομάδες σε μία κατάταξη από το 1 έως το 30. Όπου στη θέση 1 βρίσκεται η ομάδα με το πιο δύσκολο πρόγραμμα και στην 30 εκείνη με το πιο εύκολο.

Πρόβλεψη κατάταξης ομάδων μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά play in:

  1. Μπόστον Σέλτικς
  2. Μιλγουόκι Μπακς
  3. Κλίβελαντ Καβαλίερς
  4. Φιλαδέλφεια Σίξερς
  5. Μπρούκλιν Νετς
  6. Μαϊάμι Χιτ
  7. Τορόντο Ράπτορς
  8. Νιου Γιορκ Νικς

Καθημερινές προσφορές* και 2023 δώρα* για όλο το 2023!

Προγνωστικά NBA – Ανατολική Περιφέρεια

Μπόστον Σέλτικς

Θέση Περιφέρειας:  1
Τρέχον Σερί:
22-7
Δυσκολία Ολοκληρωμένου Προγράμματος:
14
Δυσκολία Εναπομείναντος Προγράμματος:
2

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τους Σέλτικς, η χρονιά πάει καλύτερα από όσο μπορούσαν να φανταστούν, ειδικά μετά το σκάνδαλο και την απόλυση του κόουτς Ουντόκα. Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη ότι κάθονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ήταν από τους βασικότερους διεκδικητές της πρώτης θέσης στην ανατολή, όπως και του τίτλου του πρωταθλητή. Κανείς όμως δεν περίμενε πως θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που έχουν να κάνουν με το επιθετικό κομμάτι. Πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 7.05 περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους τους, έχοντας αντιμετωπίσει ήδη του δυσκολότερους από αυτούς. Όλα αυτά χωρίς τον βασικό τους σέντερ. Με κάνει να πιστεύω πως η πρώτη θέση της ανατολής, έχει ήδη κλείσει.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 1οι

Μιλγουόκι Μπακς

Θέση Περιφέρειας: 2
Τρέχον Σερί:
20-8
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
4
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
18

Με τον Γιάννη να κάνει ίσως το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, οι Μπακς έχουν καταφέρει να μείνουν στη δεύτερη θέση έχοντας ένα πραγματικά δύσκολο πρόγραμμα. Πέρασαν το πρώτο τέταρτο της σεζόν χωρίς τον τραυματία Κρις Μίντλετον, ο οποίος επέστρεψε και σιγά σιγά θα βρει τους ρυθμούς του. Οι Μπακς αποτελούν έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου, έχουν την δεύτερη καλύτερη αμυντική βαθμολογία με 107.8 πόντους ανά 100 κατοχές. Αναγκάζουν τους αντιπάλους τους να σουτάρουν με μόλις 44.9%. Αν όπως όλα δείχνουν προσθέσουν στο ρόστερ τους τον έμπειρο Τζέι Κράουντερ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι, δύσκολα θα χάσουν κάποια σειρά στα play off. Με αρκετά εύκολο πρόγραμμα από εδώ και στο εξής, δεν τους βλέπω να χάνουν τη δεύτερη θέση.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 2οι

Καθημερινές προσφορές* και 2023 δώρα* για όλο το 2023!

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Θέση Περιφέρειας: 3
Τρέχον Σερί:
18-11
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
6
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
12

Η έκπληξη της περσινής χρονιάς, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Οι υγιείς Καβαλίερς είναι χάρμα οφθαλμών. Ένας νεανικός κορμός, με πολύ ταλέντο και τον Ντόνοβαν Μίτσελ να δένει τέλεια με το ήδη υπάρχουν σύνολο. Είναι η ομάδα με την καλύτερη αμυντική λειτουργία, με μόλις 106.9 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ ταυτόχρονα δέχεται τους λιγότερους πόντους ανά αγώνα (104.6). Έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να κερδίσουν και στις δύο αναμετρήσεις τους πρωτοπόρους Σέλτικς, αλλά έχουν χάσει από ομάδες όπως οι Σπερς. Τρέχοντας ένα σερί 8-0 στην αρχή της χρονιάς, του οποίου ακολούθησε ένα 0-5, κάθε άλλο παρά σταθερότητα παρουσιάζουν. Θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να κρατήσουν την τρίτη θέση στην ανατολή, ενώ περιμένω να τους δω να πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 3οι

Φιλαδέλφεια Σίξερς

Θέση Περιφέρειας: 5
Τρέχον Σερί:
15-13
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
23
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
15

Η πέπτη θέση αποτελεί επιτυχία για τους Σίξερς και τα εύσημα οφείλουν να δοθούν στον Ντοκ Ρίβερς. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι τρεις βασικοί παίκτες των «Φίλα» Τζοέλ Εμπίντ, Τζέιμες Χάρντεν και Ταιρίζ Μάξεϊ έχουν παίξει μόλις δύο παιχνίδια μαζί. Ο Ρίβερς κατάφερε να πάρει τα μέγιστα από «ρολίστες» όπως Σέικ Μίλτον, ο ΝτιΆνθονι Μέλτον και ο Τζορτζ Νιάνγκ. Έτσι, εκμεταλλευόμενος το πολύ εύκολο πρόγραμμα της ομάδας κατά την περίοδο των απουσιών, κατάφερε να την κρατήσει στην πέμπτη θέση της ανατολής με την τρίτη καλύτερη άμυνα στο NBA. Αν δε συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, μόνο προς τα πάνω μπορούν να κοιτάνε οι Σίξερς και να ευχαριστούν κάθε λεπτό τον κόουτς Ρίβερς.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 4οι

Μπρούκλιν Νετς

Θέση Περιφέρειας: 4
Τρέχον Σερί:
17-12
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
12
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
14

Και το δράμα δεν σταματά για τους Νετς. Ο φευγάτος Ντουράντ το καλοκαίρι, η απόλυση του Στιβ Νας, η ιστορία με την ανάρτηση του Άιρβινγκ και τα σχόλια του Ντουράντ «κοίτα με ποιους παίζω», είναι μόνο τα βασικότερα από τα προβλήματα που τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας περισσότερο από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Παρόλα αυτά, μετά το 2-6 με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν, η ομάδα από το Μπρούκλιν ξεκίνησε να βρίσκει την ταυτότητα της. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ντουράντ, η έκπληξη του αδύνατου σέντερ Τζόρνταν Κλάξτον, ο δημιουργός Ρόις Ο’Νιλ που μπήκε στα παπούτσια του Άιρβινγκ, ο Σίμονς που θυμίζει τον all-star που όλοι σχεδόν ξεχάσαμε και η επιστροφή του Άιρβινγκ, όλα αυτά σε μόλις δύο μήνες. Είχαν σαν αποτέλεσμα οι Νετς να τρέξουν ένα σερί 15-6, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Αν καταφέρουν να διατηρηθούν οι ισορροπίες, τότε πιθανότατα τα «κακά παιδιά» του NBA θα έχουν εύκολο δρόμο μέχρι τα Πλέι Οφ.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 5οι

Καθημερινές προσφορές* και 2023 δώρα* για όλο το 2023!

Μαϊάμι Χιτ

Θέση Περιφέρειας: 8
Τρέχον Σερί:
15-15
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
7
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
25

Τρέχοντας ένα μικρό σερί 4-1 και τον Τάιλερ Χίερο να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σημειώνει εννιά ή περισσότερα τρίποντα σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, οι Χιτ κατάφεραν να φτάσουν το 0.500 και να σκαρφαλώσουν στην όγδοη θέση της ανατολικής περιφέρειας. Αν και πολύ μακριά από το περσινό No1, η ομάδα από το Μαϊάμι  φαίνεται να βρίσκει ρυθμό. Με τους Μπάτλερ, Χίρο και Ολαντίπο να εκτός δράσης για τουλάχιστον οχτώ παιχνίδια ο καθένας, η δυσκολία τους στο σκοράρισμα, παρά τα βελτιωμένα νούμερα του Αντεμπάγιο, φαίνεται δικαιολογημένη. Ένα στατιστικό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως όσο οι Λόουρι, Μπάτλερ, Στρους, Μάρτιν και Αντεμπάγιο έχουν συνυπάρξει στο παρκέ, οι Χίτ σημειώνουν 31.5 περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους τους. Αν λοιπόν είναι όλοι τους υγιείς και  βοηθηθούν από τον πάγκο με παίκτες όπως ο Χίρο και ο Ολαντίπο, τότε θα καταφέρουν να κατοχυρώσουν μια θέση χωρίς να μπλέξουν με το «play in». Αν όχι και πάλι έχουν πολλές πιθανότητες να περάσουν μέσα από αυτά.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 6οι

Τορόντο Ράπτορς

Θέση Περιφέρειας: 10
Τρέχον Σερί:
13-15
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
11
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
22

Οι Ράπτορς είναι ίσως η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα από τραυματισμούς φέτος. Ακόμα και αν δε λάβουμε υπόψη τον τραυματισμό του Σίακαμ, που ηγείται σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Οι μοναδικοί παίκτες από το βασικό ροτέισιον που ήταν διαθέσιμοι σε όλους τους αγώνες, είναι ο ΌουΤζι Ανουνόμπι και ο Κρίστιαν Κολόκο. Παρόλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε τροχιά play in και μόλις δύο νίκες πίσω από την έκτη θέση. Με την επιστροφή του Σιάκαμ, την ποιότητα της ομάδας και το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, θεωρώ πως θα παίξουν στο όριο και θα καταφέρουν να βρουν θέση στα play off έστω μέσα από το play in.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 7οι

Καθημερινές προσφορές* και 2023 δώρα* για όλο το 2023!

Νιου Γιορκ Νικς

Θέση Περιφέρειας: 6
Τρέχον Σερί:
15-13
Δυσκολία Ολοκληρωμένων Προγράμματος:
22
Δυσκολία Εναπομεινάντων Προγράμματος:
11

Η τελευταία θέση που θα προκύψει από το play in, θεωρώ πως θα κριθεί ανάμεσα στους Νικς και τους Χοκς. Στην αρχή της χρονιάς περίμενα πως οι τελευταίοι θα κυριαρχήσουν με Ντεζούντε Μάρει στον ήδη ισχυρό κορμό τους. Το ταλέντο ξεχειλίζει για την ομάδα της Ατλάντα, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει τη φόρμουλα για να το θέσουν σε λειτουργία. Ίσως με κάποια ανταλλαγή του Κόλινς να αλλάξει το τοπίο, αλλά θα κινηθούμε βάση των δεδομένων που έχουμε. Οι Νικς έχουν σκαμπανεβάσματα έως τώρα στη σεζόν. Η απόκτηση του Τζέιλεν Μπράνσον αποδείχθηκε εξαιρετική κίνηση μιας και ταίριαξε γρήγορα στην ομάδα. Αλλά απ’ ότι φάνηκε, χρειάστηκε χρόνος ώστε να προσαρμοστούν στο νέο στυλ παιχνιδιού ο Τζούλιους Ραντλ με τον ΑρΤζέι Μπάρετε, με τον πρώτο να φαίνεται να βρίσκει ξανά τα πατήματά του. Το να κάνεις τρεις εξαιρετικές μονάδες να παίξουν, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Οι Νικς όμως το χτίζουν απέναντι σε φαινομενικά αδύναμους αντιπάλους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για τα παιχνίδια που ακολουθούν. Επίσης η επιστροφή του βασικού σέντερ της ομάδας Μίτσελ Ρόμπινσον, δείχνει να βελτιώνει το σημαντικότερο πρόβλημα των Νικς, που ήταν τα ριμπάουντ. Θεωρώ πως παρά το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, θα καταφέρει να μείνει πάνω από την δέκατη θέση και θα κερδίσει το εισιτήριο για την οχτάδα μέσω του play in.
Προγνωστικά NBA – Πρόβλεψη: 8οι

Μακροχρόνιο ΝΒΑ
Σικάγο Μπουλς
Είσοδος στα play off: Όχι
1.45
BET: 25 units
Μακροχρόνιο ΝΒΑ
Ατλάντα Χοκς
Είσοδος στα play off: Όχι
3.00
BET: 10 units
Μακροχρόνιο ΝΒΑ
Νιου Γιορκ Νικς
Είσοδος στα play off: Ναι
2.15
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις