Αργεντινή – Κροατία 3-0: Πανηγυρικά στον τελικό η “Αλμπισελέστε”

Αργεντινή - Κροατία 3-0: Πανηγυρικά στον τελικό η "Αλμπισελέστε"

Πιο εύκολα απ' ό,τι θα φανταζόταν κανείς, η Αργεντινή ξεπέρασε το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Κροατίας και έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ για έκτη φορά.

Η “Αλμπισελέστε” ήταν υπερηχητική, βάζοντας τρία γκολ απέναντι στην Κροατία και έφτασε σχετικά άνετα στον τελικό του Μουντιάλ μετά από οκτώ χρόνια. “Οργίασαν” Άλβαρεζ και Μέσι σε αυτή τη μεγάλη βραδιά για τους Αργεντινούς.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με την Αργεντινή να παραχωρεί την κατοχή περιμένοντας την ευκαιρία για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι Κροάτες είχαν την μπάλα στα πόδια τους χωρίς να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί, με την πρώτη φάση του αγώνα να έρχεται από αρκετά άστοχη κεφαλιά του Λόβρεν από κόρνερ του Μόντριτς στο 17′. Η Αργεντινή έκανε την πρώτη τελική της προσπάθεια στο 25′, όταν ο Έντσο Φερνάντεζ σούταρε από μακριά αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε. Στο 31′ ήρθε ξανά η σειρά των Κροατών να απειλήσουν, με τον Πέρισιτς να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και να προσπαθεί να νικήσει τον Μαρτίνεζ με ένα σκαφτό σουτ, χωρίς όμως επιτυχία.

Ένα λεπτό μετά, στην πρώτη περίπτωση που η Αργεντινή κατάφερε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, κέρδισε πέναλτι. Ο Άλβαρεζ έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής μπαλιάς και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, με τον γκολκίπερ Λιβάκοβιτς να τον εμποδίζει αντικανονικά. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα για τον 27χρονο τερματοφύλακα, με τον Μέσι να το μετατρέπει στο πέμπτο του γκολ στη διοργάνωση στο 34′. Πέντε λεπτά μετά, ο Άλβαρεζ με μια θεαματική κούρσα πίσω από το κέντρο, στην οποία δεν μπόρεσε κανείς να τον σταματήσει, πήρε και δύο κόντρες για να βρεθεί μπροστά στο τέρμα και να πετύχει το 2-0. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο η “Αλμπισελέστε” είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, σοκάροντας τους -ανήμπορους να αντιδράσουν- Κροάτες.

Οι δύο αλλαγές του Ντάλιτς στο ημίχρονο με την είσοδο του Όρσιτς και του Βλάσιτς, αλλά και αυτή του Πέτκοβιτς στο 50′ δεν μπόρεσαν να διορθώσουν την εικόνα της ομάδας του. Η Αργεντινή είχε την πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου με μακρινό σουτ του Παρέδες που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας στο 49′, ενώ ο Μέσι βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ, μετά από συνεργασία με τον Φερνάντεζ και πλασέ από τα αριστερά που σταμάτησε και πάλι στον Λιβάκοβιτς. Τελικά, η Κροατία δε γλίτωσε το 3-0. Ο Μέσι… θυμήθηκε τα παλιά με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα δεξιά, στην οποία “άδειασε” τον Γκβάρντιολ, και με γύρισμα μέσα από την περιοχή βρήκε τον Άλβαρεζ που σκόραρε ξανά για το 3-0.

Εκεί το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει, με τους Κροάτες μάταια να ψάχνουν το γκολ της “τιμής”, όμως οι προσπάθειες του Πέρισιτς (73′) και του Όρσιτς (78′) ήταν απελπιστικά άστοχες. Ο ΜακΆλιστερ κόντεψε να κάνει το 4-0 με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή στο 83′, η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά, η Κροατία είχε ίσως την καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι όταν ο Πέρισιτς πήρε γυριστή κεφαλιά από κόρνερ του Μάγερ, η μπάλα όμως έσκασε εκεί που δεν μπόρεσε να τη βρει ο Λόβρεν και να την σπρώξει στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, οι προσπάθειες των Μάγερ (89′), Βλάσιτς (90+3′) και Λόβρεν (90+5′) δεν ήταν ανησυχητικές για την “Αλμπισελέστε”, η οποία διατήρησε το 3-0 και πήρε άτυπη εκδίκηση για την ήττα της στο Μουντιάλ του 2018 με το ίδιο σκορ. Στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του (κατά πάσα πιθανότητα), ο Λέο Μέσι έχει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου αν η Αργεντινή κερδίσει την Κυριακή τον νικητή του Γαλλία – Μαρόκο στον τελικό. Από την άλλη, η Κροατία του Λούκα Μόντριτς θα παίξει στον μικρό τελικό του Σαββάτου με στόχο την τρίτη θέση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αργεντινή – Κροατία 3-0

Σκόρερ: Μέσι (34’), Άλβαρεζ (39’, 69’)

Κίτρινες: Ρομέρο, Οταμέντι / Λιβάκοβιτς, Κόβασιτς

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Αργεντινή (4-4-2, Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνεζ – Μολίνα (86’ Φόιθ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο – Ντε Πολ (74’ Παλάσιος), Φερνάντεζ, Παρέδες (62’ Λισάντρο Μαρτίνεζ), ΜακΆλιστερ (86’ Κορέα) – Μέσι, Άλβαρεζ (74’ Ντιμπάλα)

Κροατία (4-2-3-1, Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46’ Όρσιτς) – Μόντριτς (81’ Μάγερ), Μπρόζοβιτς (50’ Πέτκοβιτς), Κόβασιτς – Πάσαλιτς (46’ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72’ Λιβάγια)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις