Ντεσάμπ: “Αποφασισμένοι και έτοιμοι για το παιχνίδι”

Ντεσάμπ: "Αποφασισμένοι και έτοιμοι για το παιχνίδι"

Έτοιμοι για τον αυριανό ημιτελικό ενάντια στο Μαρόκο, δήλωσε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, είναι οι παίκτες της εθνικής Γαλλίας.

Με απόλυτο σεβασμό απέναντι στο Μαρόκο θα πάει αύριο η Γαλλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προετοιμασμένη για μια “εχθρική” υποδοχή από τους οπαδούς της Βόρειας Αφρικής. Οι Μαροκινοί οπαδοί, οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα τους, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία, έκαναν τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γαλλίας να δηλώσει χαρακτηριστικά: “Επωφελούνται από μια τεράστια υποστήριξη, το έχω δει και μου το είπαν οι παρατηρητές μου. Ξέρουμε ότι θα είναι εξαιρετικά θορυβώδες, είναι μέρος του πλαισίου και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό.Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν. Είναι καλό για αυτούς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, αλλά και για το περιβάλλον του παιχνιδιού”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στον Γκριζμάν και στον τρόπο που πρέπει να βοηθήσει ώστε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των μαροκινών (έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής στο τουρνουά μόλις ένα τέρμα και αυτό με αυτογκόλ): “Εδώ είναι άλλο ένα παιχνίδι όπου  πρέπει επίσης να είναι καλός. Έχει αυτή την ικανότητα να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας, με την τεχνική του πινελιά και το γεγονός ότι απολαμβάνει ένα καλό τάκλιν όσο και μια καλή πάσα. Είναι δέκα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, πέρασε πιο δύσκολες στιγμές, αλλά έχει αυτή τη νοοτροπία που έχουν οι μεγάλοι παίκτες να είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται”.

Επίσης αναφέρθηκε και στην τακτική προσέγγιση που θα έχουν στο παιχνίδι: “Θέλουμε να έχουμε την μπάλα για να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά είδατε ότι στο παιχνίδι μας με την Πολωνία είχαν την μπάλα στην πραγματικότητα περισσότερο από το αναμενόμενο. Είμαστε τόσο καλοί όσο το Μαρόκο στις γρήγορες επιθέσεις. Δεν θα εγκαταλείψουμε την κατοχή, αλλά όταν θα έχουμε την μπάλα θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε”.

Τέλος σε ερώτηση για το μυστικό της κυριαρχίας της ομάδας του στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είμαστε μόνο στα ημιτελικά. Είναι ήδη μια καλή πορεία. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Χρειάζεσαι συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Η ποιότητα των παικτών, αλλά δεν είναι αρκετή, η συλλογική δύναμη, η ψυχική κατάσταση, είναι απαραίτητα. Και μετά κάποια ματς οφείλονται σε λίγα πράγματα. Δεν υπάρχει θαυματουργή συνταγή. Πριν από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε εκεί με κάποιον τρόπο. Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμογή. Προσαρμόζομαι σε καταστάσεις, σε παίκτες. Θέλω να παίρνω το καλύτερο από κάθε παίκτη”.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις