Λουίς Ενρίκε: «Ίσως αδίκησα τον Σαράμπια»

Λουίς Ενρίκε: «Ίσως αδίκησα τον Σαράμπια»

Ο Λουίς Ενρίκε σε δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας, είπε πως ίσως έπρεπε να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον Σαράμπια.

Ο Λουίς Ενρίκε το βράδυ της Δευτέρας αποκάλυψε ότι δεν θα έπρεπε να είχε επιλέξει ένα μέλος της ομάδας αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.

«Ένας παίκτης, αλλά δεν θα πω το όνομα. Ένας παίκτης δεν κατέληξε να είναι αυτό που νόμιζα και θα τον άλλαζα για έναν άλλο παίκτη», είπε ο Ενρίκε.

Η Ισπανία κατηγορήθηκε ότι ήταν μονοδιάστατη στα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Ιαπωνία και Μαρόκο, καθώς κυριάρχησε στην κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να κάνει πολλά με αυτό.

Όταν ρωτήθηκε αν θα είχε κάνει τα πράγματα διαφορετικά αν είχε ξανά το χρόνο του, ο Ενρίκε παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να είχε παίξει περισσότερο το Πάμπλο Σαράμπια, αφού δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον ακραίο της Παρί μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά της ισοπαλίας της Ισπανίας στους «16».

«Νομίζω ότι ο Πάμπλο Σαράμπια άξιζε περισσότερα από τα πέντε λεπτά που του έδωσα. Αυτή τη στιγμή θα τον είχα κάνει ακόμη και βασικό. Δεν είμαι από αυτούς που μετανιώνουν, ίσως θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά από άποψη της δικαιοσύνης το άξιζε”.

Η έξοδος της Ισπανίας ήρθε ακριβώς στο ίδιο στάδιο με πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία, αλλά ο Ενρίκε πιστεύει ότι η εθνική ομάδα μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον και έχει επιλέξει τον Πέδρι ως τον παίκτη που τον εξέπληξε περισσότερο, συγκρίνοντας ακόμη και τον μέσο με τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αντρές Ινιέστα.

«Αυτός που με εξέπληξε περισσότερο είναι ο Πέδρι. Είναι σαν τον Χάρι Πότερ… Κάνει μαγικά. Είναι τρελός, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Με εξέπληξε αλλά ταυτόχρονα δεν το έκανε», συνέχισε ο Ενρίκε.

«Βλέποντάς τον να παίζει ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, ο πιο κοντινός παίκτης που έχω δει σαν αυτόν είναι ο Ινιέστα, αλλά δεν χρειάζεται συγκρίσεις».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε πλέον στην ημιτελική φάση, με την Αργεντινή να αντιμετωπίζει την Κροατία την Τρίτη πριν η Γαλλία παίξει με το Μαρόκο την Τετάρτη.

Ο Ενρίκε, ο οποίος διαχειρίστηκε τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα μεταξύ 2014 και 2017, θέλει ο Αργεντινός να σηκώσει το μεγαλύτερο έπαθλο του διεθνούς ποδοσφαίρου για να ολοκληρώσει την αξιοσημείωτη καριέρα του.

«Θέλω ο Μέσι να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω του τι σημαίνει ο Μέσι για το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις