Προγνωστικά σνούκερ: Στη σκιά του σκανδάλου

Προγνωστικά σνούκερ: Στη σκιά του σκανδάλου

Το English Open ρίχνει την αυλαία για το 2022, όμως το κλίμα είναι βαρύ ύστερα από την τιμωρία έξι παικτών για συμμετοχή σε σκάνδαλο στημένων αγώνων!

Οι αποκαλύψεις επηρεάζουν αναπόφευκτα κι εμάς που δίνουμε προγνωστικά σνούκερ. Δεν πας να παίξεις στοίχημα με ασφάλεια, όταν μαθαίνεις ότι έξι αξιόλογοι παίκτες έχουν μπλέξει σε μια τέτοια ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της WPBSA, Τζέισον Φέργκιουσον, ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/12) τον αποκλεισμό μέχρι νεωτέρας των Λι Χανγκ, Λου Νινγκ, Μπάι Λανγκνίνγκ, Τσανγκ Μπινγκγιού και Τζάο Τζιανμπό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι και οι πέντε εμπλέκονται σε υπόθεση στημένων αγώνων που είχε προκαλέσει από τις 27 Οκτωβρίου και τον αποκλεισμό του νικητή του English Open του 2016, Λιανγκ Γουενμπό!

Και μάλλον δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Διότι το Σάββατο (10/12), ο Τσανγκ έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Weibo (το αντίστοιχο Facebook για τους Κινέζους), όπου κατήγγειλε ότι ο Λιανγκ του είχε ζητήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο να ηττηθεί με 4-1 από τον Τζέιμι Τζόουνς στο πλαίσιο του British Open. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο 35χρονος συμπατριώτης του τον είχε απειλήσει ότι αν δεν το έκανε «θα του προξενούσε ζημιά».

«Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι επειδή είχε ποντάρει πολλά χρήματα σ’ αυτό το σκορ, θα έβρισκα τον μπελά μου. Ήμουν τρομαγμένος και πράγματι έχασα το ματς με 4-1», έγραψε ο Τσανγκ, προσθέντοντας ότι ο Λιανγκ του ζήτησε να πει ψέματα στην ομοσπονδία, εφόσον καλούνταν για διευκρινίσεις από τη WPBSA.

Ωστόσο, ο 22χρονος άσος αποκάλυψε τι είχε συμβεί στους αρμόδιους. Πλέον δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί στην έρευνα που συντελείται, προσδοκώντας μια δίκαιη ποινή για τον εαυτό του. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα από τον Λιανγκ.

Το γεγονός πρέπει να έλαβε χώρα πριν από τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αφού ο Τσανγκ δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο Scottish Open (έλαβε χώρα από τις 29/11 έως τις 5/12 στο Εδιμβούργο). Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποιον βαθμό εμπλέκονται οι υπόλοιποι τέσσερις παίκτες. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τρεις εξ αυτών χειραγώγησαν από έναν αγώνα ο καθένας, ένας από τους τρεις όμως αρνείται την κατηγορία.

Ο Λιανγκ, ο οποίος είχε τιμωρηθεί τον Απρίλιο με τετράμηνο αποκλεισμό για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας, φέρεται να βρίσκεται σε διακοπές στο Χονγκ Κονγκ. Όπως είναι ευνόητο, θα βρεθεί σε πολύ δεινή θέση αν οι καταγγελίες του Τσανγκ αποδειχθούν αληθινές.

Προγνωστικά σνούκερ: Πολλά με λίγα

Όπως γράψαμε και στον πρόλογο, το τάιμινγκ δεν ευνοεί τον στοιχηματισμό στο English Open. Ωστόσο, ο 1ος γύρος περιλαμβάνει πάντοτε ευκαιρίες, που σε προκαλούν να δοκιμάσεις την τύχη σου. Όπως αυτή στον αγώνα του Νιλ Ρόμπερτσον με τον Άντριου Πάτζετ.

Ο νικητής του περσινού τουρνουά αντιμετωπίζει στις 15:00 της Δευτέρας (12/12) τον Άντριου Πάτζετ. Η διαφορά κλάσης είναι δεδομένης, αλλά στα best of 7 frames παιχνίδια, η «ψαλίδα» κλείνει. Σε τέτοιας «απόστασης» ματς είχε νικήσει ο Ουαλός τον Ρόμπερτσον το 2012 στην Αμβέρσα (4-3). Μάλιστα, δεν έχουν ξανασυναντηθεί έκτοτε.

Ωστόσο, ένα προ δεκαετίας αποτέλεσμα δεν αποτελεί κριτήριο για το τι θα δούμε σήμερα. Την τελευταία διετία ο Ρόμπερτσον είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στον κόσμο, ενώ ο Πάτζετ δεν πείθει ότι αξίζει μια θέση στο Tour. Στους πρόσφατους αγώνες του έχει γνωρίσει συντριβές από αντιπάλους που δεν φτάνουν σε κλάση τον Αυστραλό. Έτσι, θα επιλέξουμε το χάντικαπ 3,5 frames του Robbo (δίνει ελαφρώς μεγαλύτερη απόδοση από το ακριβές σκορ 4-0, αν και είναι το ίδιο πράγμα). Σίγουρα παίρνουμε ρίσκο, αλλά η ανταπόδοση είναι μεγάλη.

Mountial.gr – Το απόλυτο site για το Μουντιάλ 2022!

Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα φαβορί

Από επιλογή δεν ασχοληθήκαμε με το Scottish Open και μάλλον κάναμε καλά. Τα περισσότερα φαβορί καταποντίστηκαν, όπως μαρτυρά και το γεγονός ότι το τρόπαιο κατέκτησε ο Γκάρι Γουίλσον, νικώντας στον τελικό έναν άλλο παίκτη που απέχει πολύ από το top 16, τον Τζο Ο’Κόνορ (9-2).

Δύσκολα, όμως, θα πάρεις το ρίσκο να κυνηγήσεις έκπληξη στον 1ο γύρο ενός Home Nations τουρνουά. Θα κάτσουν σίγουρα αρκετές, αλλά είναι θέμα έμπνευσης και ρέντας να τις πετύχεις. Ίσως ο Μαρκ Τζόις, να κάνει «κηδεία» στον ντεφορμέ Λούκα Μπρεσέλ; Πληρώνει καλά κιόλας, αλλά το χέρι μας στη φωτιά δεν το βάζουμε.

Γι’ αυτό και η δεύτερη πρότασή μας για σήμερα στηρίζεται σε φαβορί, που περιμένουμε να νικήσουν με σχετική άνεση. Το ένα είναι ο Τζον Χίγκινς. Ο 47χρονος Σκωτσέζος, ο οποίος δεν έχει αρχίσει καθόλου καλά τη σεζόν, δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κόντρα στον Τζέραρντ Γκριν.

Υπάρχει και μία εκπληκτική παράδοση, με εννέα νίκες του Χίγκινς σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Όσο κι αν ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν τα πάει καλά, με συνέπεια να κινδυνεύει να μείνει εκτός World Grand Prix, θα είναι έκπληξη αν το σερί σπάσει σήμερα. Απεναντίας, περιμένουμε νίκη του Χίγκινς με σκορ έως 4-1 και θα τη συνδυάσουμε με ένα χάντικαπ 1,5 frame.

Το δεύτερο, μάλιστα, μοιάζει πιο ασφαλές. Ο Τζέιμι Τζόουνς έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον γερόλυκο Κεν Ντόχερτι και ποντάρουμε να τον νικήσει στη χειρότερη περίπτωση με 4-2. Ο 34χρονος Ουαλός είχε καλή παρουσία και στο Scottish Open, όπου αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τον Τεπτσάγια Αν-Νου. Βάσει αυτής της φόρμας ποντάρουμε στο πρόσωπό του, αφού η παράδοση είναι φτωχή και διόλου ενδεικτική.

Μονό
12:00
Ν. Ρόμπερτσον - Πάτζετ
1 (-3,5)
2.45
BET: 10 units
Δυάδα απόδοσης 2.51
15:00
Χίγκινς - Γκριν
1 (-2,5)
1.62
22:00
Ντόχερτι - Τζ. Τζόουνς
2 (-1,5)
1.55
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις